Cursus

Ervaren of nieuw?

Het Ja!Theater gezelschap traint wekelijks en geeft de voorkeur aan lange impro. De groep bestaat uit spelers met wisselende ervaring en nieuwe spelers kunnen het hele jaar door aansluiten bij trainingsmomenten. Op dit moment is de groep vol, we kunnen je dus niet garanderen dat je na een proefles gelijk bij ons terecht kunt. 

De ervaring leert dat de samenstelling tussen beginnend en gevorderden voor alle betrokkenen goed werkt.  Zo worden ervaren spelers weer terug gebracht naar de basis en wordt deze verstevigd. En groeien beginnende spelers sneller door samen te spelen en de scènes te observeren van gevorderde spelers. Er zijn maar een paar vaardigheden nodig om een scène te kunnen spelen en dat kan dus vaak al vanaf de eerste les. 

Opzet lessen

Tijdens de trainingsavonden gebruiken we improvisatieformats en games om de vaardigheden aan te leren. Vaak is er 1 thema per trainingsavond en soms dienen de trainingsavonden ter voorbereiding van een voorstelling. Als spelers van Ja!Theater krijg je ook de mogelijkheid om bij voldoende ervaring mee te spelen met de voorstellingen.

Ja!Theater doet niet alleen een beroep op je vaardigheden om te spelen, maar ook je schrijfkwaliteiten worden getraind. De formats als ‘De Vloer Op‘ of ‘Nachtgasten‘ starten met een verhalende casus. Omdat we deze formats ook tijdens de trainingsavonden aan bod komen, kunnen we cursisten vragen om als voorbereiding een casus te schrijven. 

Een trainingsavond is voor ons compleet na een afsluitend drankje in de kroeg of het café. Vaak bespreken we dan de avond of geven we elkaar de laatste feedback. Ook maken we plannen voor komende voorstellingen en hebben we het natuurlijk ook over niet theater gerelateerde dingen.

Meedoen

Nieuwe spelers kunnen altijd aansluiten bij Ja!Theater, aan ervaring en leeftijd stellen wij geen minimum of maximum. Heb je interesse en wil je graag een (gratis) proefles  meedoen? Stuur dan een mailtje naar adindabiekmann@gmail.com of bel naar 06 555 21 250. 

De donderdag is onze trainingsavond. We trainen van 20.15 – 21.45 in de aula van de Deventer Leerschool (Brinkpoortstraat 7, Deventer. Op loopafstand van station Deventer Centraal). Kosten: € 187,50 voor 15 lessen.