Jaarlijks streven we naar zo’n 6 voorstellingen. Hiervan zijn er 4 voorstellingen volgens het format ‘Nachtgasten’ en twee volgens een ander format. Vaak is dit een mix van ‘De Vloer op’ en korte improvisatievormen. We spelen graag in de Fermerie of de Fazant te Deventer, maar zijn op ook andere locaties te vinden zoals ‘De Ulebelt’ en ‘Tamarinde’ te Deventer.

Andere formats

Tijdens een training gebruiken we korte improvisatie vormen om beter te worden. Deze korte improvisatievormen worden ook wel ‘games’ genoemd en lenen zich goed voor het maken van korte scènes (5 – 10 minuten per scène). Er zijn veel verschillende formats, variërend van verhalend tot muzikaal. Tijdens een voorstelling maken we vaak een mix van korte games en verschillende spelers. Vaak vullen we deze aan met een aantal de Vloer op Casussen.

Het fijne aan korte improvisatievormen is dat er meerdere scènes gespeeld kunnen worden en verschillende spelers aan bod kunnen komen. Tijdens een scène moet er veel gebeuren in een korte tijd, maar blijft het geheel overzichtelijk. De tijd dwingt je sneller de verdieping in te gaan en sneller te schakelen bij het oplossen van het probleem van de scène.Vloggen of vluchten

Geannuleerd

Helaas moeten we deze Nachtgasten tot nader order uitstellen.

Arjen Julia Patrick Paul

 

Schier – 3 februari 2024

Schier

Op 3 februari speelden we ons nieuwe format deJavu. Een lichte vorm van Nachtgasten, waarbij we maar één algemeen verhaal hebben, maar er 3 keer gespeeld wordt door telkens 3 andere spelers die ieder weer nieuwe geheimen krijgen.

We hebben dit diverse keren gebruikt tijdens trainingen, maar we vonden het zo leuk dat we dit ook voor publiek willen spelen.

Het verhaal was van Janne en de geheimen van Janne, Adinda en Patrick.

We traden op in het gloednieuwe theater De Fazant, Smedenstraat 256, Deventer
Lees verder “Schier – 3 februari 2024”


Intermedi – 17 november 2023

Op vrijdagavond 17  november 2023 speelden Kevin, Christian, Saskia en Adinda het Nachtgasten verhaal van Esther over restaurant Intermedi