Ons favoriete format is dat van de ‘Nachtgasten’. Wij spelen dit format zo graag omdat het voor alle partijen spannend is. Als schrijver omdat de voorstelling valt en staat bij een goed verhaal. Als speler omdat je tot een week voor de voorstelling niets weet. Daarna leef je een week lang alleen met een kleine hint, zoals welke kleding je gaat dragen tijdens de voorstelling.

We hebben onze zelfgeschreven verhalen volgens het Nachtgasten format verzameld. Het schrijven van een verhaal kost ons gemiddeld 2 tot 3 dagen. Aangezien we deze verhalen maar 1 keer kunnen spelen, wisselen we deze graag uit met anderen. We hopen hiermee nieuwe verhalen terug te krijgen. Mocht je zelf een verhaal hebben die je kan uitwisselen, dan houden we ons aanbevolen! De algemene verhalen zijn op de site te vinden. Wil je de geheimen bij het verhaal ontvangen, stuur ons dan een mailtje. Heb je zelf ook verhalen geschreven die je wil delen, laat het ons weten. 

Uitleg format ‘Nachtgasten’

Het format Nachtgasten is bedacht door Koen Wouterse, Jef Hoogmartens, Yorick Zwart en Niels Croiset.

In dit format krijgen de acteurs een achtergrondverhaal dat ze pas te horen krijgen tijdens de voorstelling. Tegelijkertijd met het publiek horen zij een algemeen verhaal en daarna krijgt elke acteur individueel een persoonlijk karakter met drie tot vijf geheimen. Het publiek kent alle geheimen, de spelers alleen de eigen geheimen. Ook tijdens het spelen weten de acteurs vaak niet wat er zich ontwikkelt terwijl ze achter de schermen staan. Dat merken ze wel weer als ze opkomen. Dit zijn de spelregelsEen spel in een spel

De gevangenis Bardzimo is één van de best bewaakte gevangenissen. Hier zitten criminelen die een minimale straf hebben van 10 jaar. De best bewaakte afdeling waar criminelen zitten die levenslang hebben, bevindt zich op de bovenste etage van het complex. Hier is de verhouding criminelen en cipiers 1 op 1. Er zijn twee criminelen dus ook twee cipiers. Deze cipiers wisselen nog wel eens, maar altijd in vaste partners.
Lees verder “Een spel in een spel”


Rock On

Welkom in de uitvalsbasis van Metalband Die Schöne Molen. Jullie zijn: Phil de gitarist, Nell de drummer, Alice de toetsenist en Jamy de zangeres.

Jullie hebben samen de band Die Schöne Molen opgericht in 2019. Daarvoor speelden jullie allemaal in een andere metalband: Nell bij Frantic Gods, Phil bij Evil Angels, Alice bij Rancid Fury en de jongste telg Jamy bij Forsaken Zombies. Door het vele touren van de bands, kennen jullie elkaar al een lange tijd best goed.

Toen ieder van jullie uit de eigen band was gestapt (of “gezet”), ontving Phil de drie ladies hier in deze mooie molen. De metalband met de coole naam Die Schöne Molen was geboren! En Nell, als de enige echte Metal-Mum begint dan gelijk van alles te regelen. Zo krijgt ieder ook andere taken binnen de band: Nell wordt jullie manager, Phil doet de boekingen en financiën, Alice wordt verantwoordelijk voor alle materieel (zoals vervoer) en Jamy verzorgt alle PR-zaken.
Lees verder “Rock On”De muzikale 3

Life is music and music is life. Het motto van jullie vader. Jullie opvoeding was doordrenkt met muziek. Jullie hadden talent en muziek werd jullie daarnaast met de paplepel ingegoten. Het duurde niet lang voor jullie opgepikt werden door het grote publiek. Al snel hadden jullie een platencontract en maakten jullie hit na hit. Jullie toerden door heel Europa en op een gegeven moment kwam zelfs een wereldtour in beeld. Zo ver is het echter nooit gekomen.
Lees verder “De muzikale 3”


Familieleed

Ilse (37) en Mark (39) wonen samen; de moeder van Mark, Marloes (60), woont bij hen in huis.

Ilse en Mark wonen sinds 8 jaar samen en sinds 3 maanden hebben ze de moeder van Mark in huis genomen omdat deze wat lichamelijk hulpbehoevend is. Geestelijk is er niets aan de hand, het is slijtage in de gewrichten van de benen. En dit is zodanig erg dat moeder moeilijk alleen kan lopen. De verzorging van moeder vraagt de nodige energie; vooral de afgelopen twee weken liepen de spanningen wat op. Vooral bij het nachtelijk wc bezoek is er ondersteuning nodig.
Lees verder “Familieleed”


Cluedo.

Verscholen in de bossen dicht bij Deventer ligt landgoed ‘Swaenesteyn’, met daarop een statig landhuis, geheel in de Art Deco stijl. Wanneer je de laan oprijdt, word je als eerst begroet door een roedel windhonden en een Koningspoedel. Om het landhuis ligt een aangelegde tuin die dagelijks door 3 tuinmannen verzorgd wordt. Het landhuis zelf heeft twee torentjes, 8 balkons en door de vele ramen kun je blikken opvangen van het weelderige interieur.

Al sinds 1626 is het landgoed in handen van de familie ‘van Balveren’ en wordt traditiegetrouw nagelaten aan de oudste zoon. De welvaart is door de familievader Jan-Coen vergaard. Hij was koopman en actief in de zouthandel. Handeldrijven zit duidelijk in hun bloed, want met elke generatie werd de welvaart van de familie vergroot. Vandaag de dag is dit landgoed niet het enige prestigeproject dat de familie bezit.
Lees verder “Cluedo.”
De Sallandse Lusthof

Vlak buiten Nijverdal, dichtbij Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, ligt bekende parenclub De Lusthof Lusthof. Sinds de jaren zestig komen veel stellen en individuen naar deze club om van elkaar te genieten. In de jaren negentig wemelde het hier van de bekende Sallanders, Twentenaren en zelfs Nederlanders: wethouders, gedeputeerden, muzikanten, acteurs, cabaretiers – noem het maar op. Als je bekend was en van swingen hield, ging je naar de Lusthof. Je zou kunnen zeggen dat het ging om zien en gezien worden, maar uiteraard houdt iedereen bij De Lusthof discretie hoog in het vaandel. Het gewone volk hoeft niets te weten van de geneugten waar de elites zich aan laven!
Lees verder “De Sallandse Lusthof”