Ons favoriete format is dat van de ‘Nachtgasten’. Wij spelen dit format zo graag omdat het voor alle partijen spannend is. Als schrijver omdat de voorstelling valt en staat bij een goed verhaal. Als speler omdat je tot een week voor de voorstelling niets weet. Daarna leef je een week lang alleen met een kleine hint, zoals welke kleding je gaat dragen tijdens de voorstelling.

We hebben onze zelfgeschreven verhalen volgens het Nachtgasten format verzameld. Het schrijven van een verhaal kost ons gemiddeld 2 tot 3 dagen. Aangezien we deze verhalen maar 1 keer kunnen spelen, wisselen we deze graag uit met anderen. We hopen hiermee nieuwe verhalen terug te krijgen. Mocht je zelf een verhaal hebben die je kan uitwisselen, dan houden we ons aanbevolen! De algemene verhalen zijn op de site te vinden. Wil je de geheimen bij het verhaal ontvangen, stuur ons dan een mailtje. Heb je zelf ook verhalen geschreven die je wil delen, laat het ons weten. 

Uitleg format ‘Nachtgasten’

Het format Nachtgasten is bedacht door Koen Wouterse, Jef Hoogmartens, Yorick Zwart en Niels Croiset.

In dit format krijgen de acteurs een achtergrondverhaal dat ze pas te horen krijgen tijdens de voorstelling. Tegelijkertijd met het publiek horen zij een algemeen verhaal en daarna krijgt elke acteur individueel een persoonlijk karakter met drie tot vijf geheimen. Het publiek kent alle geheimen, de spelers alleen de eigen geheimen. Ook tijdens het spelen weten de acteurs vaak niet wat er zich ontwikkelt terwijl ze achter de schermen staan. Dat merken ze wel weer als ze opkomen. Dit zijn de spelregelsSchat van een vader

Onlangs is jullie vader, de 24e Hertog van Rectum, overleden. Hij stond bekend als een schelm en een avonturier, die vooral zijn eigen gang ging, en leefde van het familiefortuin op het statige familielandgoed. Jullie – Alex, Bo en Chris – zijn hier opgegroeid, maar in de loop der jaren uit elkaar gegroeid, tot spijt van jullie vader.
Om jullie na zijn dood weer samen te brengen, heeft hij jullie alle drie deel van een schatkaart gegeven waarmee jullie samen zijn testament kunnen vinden, ergens op het oude landgoed. Om deze reden zijn jullie nu samen in het landhuis.
Lees verder “Schat van een vader”Oma

Jullie zijn drie kleinkinderen van oma Nettie van Puffelen. De liefste oma die jullie je maar kunnen voorstellen. Helaas heeft oma Nettie vooral met jullie een goede band, de rest van de familie is met haar gebroken. Jullie kunnen dat niet voorstellen want oma van Puffelen verwent jullie altijd graag.
Lees verder “Oma”


Het Restaurant

Binnen het bedrijf Ergocare gaan de zaken goed, vanuit het OR is het idee doorgekomen om een eigen restaurant te beginnen. Hier kunnen mensen lunchen, lunch kopen indien ze dit vergeten zijn. Maar vooral hier kan goede koffie gehaald worden, in plaats van die machinemeuk. Het restaurant is deze week voor het eerst geopend en tot nu is het een groot succes! Vooral vanwege de koffie. Het restaurant wordt gerunt door Tom. Tom was eerst 1 van de 2 teamleiders op de werkvloer, zeer gedreven en had grootse ambitie om ooit bij het management te horen. Maar na een korte vakantie heeft hij het roer omgegooid en werkt nu dus in het restaurant.

Lees verder “Het Restaurant”


De drankfabriek

morning after

Jullie werken allemaal in een brouwerij. Persoon 4 is de eigenaar van de brouwerij, jullie verwachten dat die nog komt. Gisteren hebben jullie een groot bokbierfestival gehad. Vandaar komen jullie de spullen opruimen. Het valt jullie op dat de voorraad helemaal leeg is. Het was dit weekend stampes druk, dus dat zou het een en ander kunnen verklaren.


Laatste avondmaal

Jullie, Bo, Kim en Jip, leerden elkaar twintig jaar geleden kennen, bij de studie Psychologie in Amsterdam. Al vanaf dag één waren jullie onafscheidelijk. Het duurde dan ook niet lang voor jullie samen een studentenhuis betrokken, waar jullie om de beurt kookten; één van jullie gemeenschappelijke interesses.

Bo en Kim kregen in het tweede jaar een relatie, maar toen het duidelijk werd dat dat de dynamiek met z’n drieën niet ten goede kwam, besloten jullie twee al snel dat jullie terug moesten naar een platonische vriendschap. Na de studie vonden jullie alle drie ver van elkaar verwijderd een baan en ondanks alles verwaterde zo de vriendschap.
Lees verder “Laatste avondmaal”


Geel door de nacht

Het zwart van de grillige takken steekt rauw af tegen het nachtelijke blauw. De maan staat in het eerste kwartier en wordt geplaagd door een voorbij schuivende wolk. Hier en daar is er nog een oranje of rode streep zonlicht te zien. Al snel zal de dag verleden zijn en de nacht het heden. De Poolster schijnt al fel. De eerste lantarenpalen flitsen aan, eerst nog met blauwig licht dat snel over zal graag in oranje/geel.
Lees verder “Geel door de nacht”Complicated

June Vinyard (muzikante/ster, 37j.),
Luuk (nieuwe manager, ca. 40),
J.B. (jonge hippe producer en songwriter, 24j.)

June Vinyard werd op haar 16e beroemd als een puberende poppunkzangeres. Nu, zo’n 20 jaar later, is ze niet de ster die ze toen was, maar doet ze het nog steeds best ok. Vooral ten opzichte van haar donkerste jaren. Omdat het moeilijk is voor iemand om op zo’n jonge leeftijd zo bekend te worden, begon ze jong met drinken en raakte hieraan verslaafd. Het breekpunt was een auto-ongeluk dat ze veroorzaakte, toen ze op haar 26e dronken achter het stuur zat. Hierbij zijn een jonge moeder en haar kind omgekomen. Gelukkig is June uit dit dal opgeklommen, is ze nu al jaren nuchter en zet ze zich in voor allerlei goede doelen.

Lees verder “Complicated”