Het format ‘Whodunit’ (who has done it) is vergelijkbaar met Nachtgasten. Wij zien het zelf een beetje als de ‘light’ variant. Voor beide formats is er een algemeen verhaal en hebben de spelers informatie die alleen zij weten. Anders dan de Nachtgasten is er een moord of misdaad gepleegd en moeten de spelers erachter komen wie dit heeft gedaan.Andere verschillen zijn:

  • Elke speler heeft een motief om de daad gepleegd te hebben.
  • De spelers hebben informatie over het motief van een ander en kunnen dit gebruiken om elkaar verdacht te maken.

Tijdens de periode van thuiswerken en online lesgeven leerden we dit format kennen. We merken dat dit format zich beter leent voor een online training dan een Nachtgasten of De vloer op verhaal. Daarnaast blijkt het leuk te zijn dat je er al spelende achter kunt komen wie de misdaad heeft gedaan. Tip voor dit format: spreek een tijd af wanneer alle spelers hun verdenkingen sturen naar de schrijven van het verhaal. Er kan zelfs een score bij gehouden worden met wie het vaakst goed heeft.

Verhalen uitwisselen

We hebben onze zelfgeschreven verhalen verzameld en wisselen deze graag uit. De algemene verhalen zijn op de site te vinden. Wil je de geheimen bij het verhaal ontvangen, stuur ons dan een mailtje. Heb je zelf ook verhalen geschreven die je wil delen, laat het ons weten.NewlyMeds

Verhaal Newly Meds

De hippe, rijke baas van een farmaceutisch bedrijf wordt vergiftigd en kort daarna worden de medicijnen van het bedrijf voor de kostprijs op de markt gezet. Is er sprake van opzet of toeval? We speelden dit verhaal tijdens een training op 14 januari 2021.

Lees verder “NewlyMeds”