Doping schandaal in de freestyle skiing wereld

Trainer/ouder.
Pupil/kind van trainer.
Wat: Gezamenlijk probleem: De pupil/kind van de trainer is erin geluisd door trainer/ouder en dit moet indien mogelijk opgelost worden.
Waar: Situatie speelt zich af op het trainingscomplex.
Wanneer: Een half uur nadat de pupil telefoon heeft gehad van het Olympisch comité met de boodschap dat ze haar gouden olympische medaille moet inleveren en deze ongeldig is verklaard.

Hoe is dit probleem tot stand is gekomen: Onderpresteren van pupil/kind tijdens wedstrijden en frustratie en radeloosheid bij de trainer/ouder.
Aandeel van pupil/kind van de trainer ten opzichte van het probleem: Je bent volgens alle critici/sportanalisten en experts in de ski freelance sport op dit moment de beste van de wereld. Je grootste vijand was jezelf, je ging gebukt onder de wedstrijddruk met bijgaande stress/zenuwen. Ook de favorietenrol vond je lastig. Je hebt veel verschillende sportpsychologen gehad, gelukssokken aangehad, maar niks leek te helpen, totdat… Gouden plak op de Olympische spelen! Deze wedstrijd leek wel een training, alles viel letterlijk en figuurlijk op zijn plek! Je zat helemaal in je element en je zelfvertrouwen kreeg een goede boost. Op dit moment zit je echter in een hel want je werd aan half uur geleden door het Olympisch comité opgebeld met de mededeling dat je gediskwalificeerd bent. Je snapt er niks van en gaat met je ouder/trainer overleggen hoe dit kan. Dit moet toch een misverstand zijn!? Hoezo doping hoe durft het IOC zo achterlijke uitspraak te doen!
Aandeel van trainer/ouder ten opzichte van het probleem: Je bent zeer trots/blij en voldaan met je kind/pupil. Ze heeft afgelopen week goud gehaald op de Olympische spelen! Dit was haar eerste toernooiwinst ooit! Voorafgaand dit succes had je het te doen met je dochter en was je gefrustreerd om het feit dat jij geen succes had gehaald met je pupil. De zenuwen en haar faalangst speelden haar altijd parten tijdens wedstrijden. Sportpsychologen, bijgeloofjes zoals gelukssokken niks hielp. Radeloos werd je ervan totdat… Je een topplan bedacht om haar faalangst aan te pakken. Hierdoor wist je zeker dat ze goud zou gaan halen! Laat in de avond kwam je op je laptop een wonderwebsite tegen. Deze website vertelde je dat er een nieuwe soort doping was uitgekomen dat volgens wetenschappelijk onderzoek uitstekende resultaten liet zien. Voorafgaand en tijdens de Olympische wedstrijd heb je je pupil deze doping in laten nemen. Niet door te zeggen dat dit doping is (ze is daar fel op tegen dat weet je), maar door haar te vertellen dat dit middel je heel goed doet helpen je zenuwen onder controle te houden. Een ‘homeopathisch rustgevend maar alertheidsverhogend wondermiddel’ zoals het etiket van de doping doet vermoeden. Een week voorafgaand en tijdens de wedstrijd nam je pupil/kind dit middeltje trouw in.