Als puppy’s verkopen in Corona-tijd

Persoon 1 en Persoon 2, in Corona tijd hebben jullie een No Kill Shelter opgezet. Lang zittende dieren worden in dit dierenasiel niet geëuthanaseerd. Jullie begonnen met 1 kat; Harry. In de afgelopen 3 jaren brachten jullie ontzettend veel dieren onder bij liefhebbende baasjes.

Corona is nu jaar geleden. De meeste mensen werken meer op kantoor en hebben minder tijd voor hun huisdier. Daarnaast maakt de wet waarin dieren ‘natuurlijker’ moeten leven, ook veel spanningen bij mensen los. Mogen ze binnenkort hun konijn nog wel in een hok houden, hun hond aanlijnen en hun vogels in een kooi houden? Door deze onzekerheden merken jullie dat er minder dieren worden geadopteerd. Jullie zijn nu gedwongen meer dieren samen te houden dan jullie van te voren wilden. De kosten voor het voer, verzorging en dierenarts rekeningen zijn elke maand meer.

Harry, die eerste kat, is nog steeds onder jullie hoede. Al snel bleek dat hij niet plaatsbaar was door territorium agressie. Hij kan niet goed met andere katten samen in 1 hok en leeft dus al 3 jaar in zijn eentje in een groot hok. Vandaag moeten jullie beslissen hoe jullie het asiel verder gaan houden en wat jullie moeten met Harry.