Wat heb je nu weer in huis gehaald?

Persoon 1, jij hebt een grote liefde voor het afstruinen van tweedehands winkels.

Persoon 2, jij zou het niet als een grote liefde, maar als een verslaving benoemen. Jullie huis begint vol te raken met goedkope weckpotten, vazen, servies en andere prullaria. Tijdens de lockdown waren de winkels gesloten en zo ook de tweedehandswinkels. Sinds de afgelopen versoepelingen kun jij je hart weer ophalen.

Persoon 2, jij vindt dat de verzameling echt uit de hand begint te lopen en brengt geregeld spullen naar de tweedehands winkel achter de rug om van persoon 1. Dat er tijdens de lockdown niets bij kwam, vond jij heerlijk.

Zodadelijk komt persoon 1 met een nieuwe verzameling binnen, toevallig wat spullen waarvan persoon 1 kon zweren dat die uit haar/zijn eigen bezit kwamen.


Hekserij

Patrick, jij wilde terug de tijd in reizen om een echt piratenschip te zien. Maar je hebt je vergist in de locatie waar je terecht zou komen. Je bent per ongeluk in het zinkende piratenschip van kapitein Woeste Wouter terecht gekomen. Omdat jij kan zwemmen heb je hem en jezelf in veiligheid gebracht en naar een onbewoond eiland gebracht. Wouter jij hebt gezien dat Patrick vanuit het niets verscheen, toen verloor jij het bewust zijn en nu bevinden jullie je op het eiland waar jij net een grote schat hebt verstopt. Dit kan niet anders dan hekserij zijn. Aan de ene kant wil je antwoorden, aan de andere kant ben je ook doodsbang voor deze man.


Je droeg een roze zwembroekje.

Persoon 1, jij hebt op jonge leeftijd een relatie gehad waaruit persoon 2 is geboren. Jij vond jezelf niet geschikt als ouderfiguur en bent toen persoon 2 twee jaar oud was, in het holst van de nacht vertrokken.

Persoon 2, jouw vader/moeder heeft altijd tegen je verteld dat persoon 1 geen goed mens was en dat jullie beter af waren zonder hem/haar. Je hebt sinds je twee was dan ook geen contact meer gehad met persoon 1. Jouw moeder/vader is twee maanden geleden overleden en vorige week heb je een kaartje van persoon 1 ontvangen met een verzoek tot een ontmoeting.

Vandaag hebben jullie een lunchafspraak en ontmoetten jullie elkaar in een hele lange tijd weer.


eenheidstuin

Kevin, jij bent al een tijdje in een rare burensituatie terecht gekomen. Jij tuiniert graag en doet erg je best om de tuin zo mooi mogelijk te houden. Je bent het meest trots op je voortuin, tot je iets ging opvallen aan de tuin van je buurman. Die begon er namelijk steeds meer hetzelfde uit te gaan zien. Tot overmaat van ramp begonnen verschillende buren het ook op te vallen, maar inplaats van sympatie, gaven zij aan dat jij de na-aper was. Gisteren vond je dat de maat vol was en zo heb je vannacht in de bescherming van het donker, de tuin van je buurman verwoest. Het is nu ochtend en je hoort geklop aan de deur.


Koning Karel

Patrick, jij bent koning Karel en Christian is jouw schildknaap, al jaren. Christian zijn taken zijn breed, van jou aankleden tot het klaarmaken van je paard. Jij gaat hier vaak argeloos mee om, hij is een schildknaap en in jouw ogen niet veel meer waard. Maar Christian, jij bent erachter gekomen dat Patrick een geheim heeft. En je bent van plan dat binnenkort eens goed tegen Patrick te gaan gebruiken.


Jij krijgt mijn nier

Speler 2, jij wacht al 4 jaar op een donornier. Er zijn hier weinig van in Nederland. Nu is er een in het laboratorium een middel ontwikkeld waarmee er geen biologisch passende donor meer nodig is, omdat het lichaam door het middel het donororgaan sneller accepteert. Om aan dit onderzoek meer bekendheid te geven is er voor patiënten een ‘uitreiking’ waar Speler 1 zich voor ingeschreven hebt. Tijdens de loting ben jij het geworden en vandaag ontmoet jij speler 1 die één van zijn nieren afstaat voor dit goede doel.

Speler 1, jij staat overmorgen je nier af, maar wil eerst de gelukkige winnaar ontmoeten en jezelf verzekeren dat deze ook jouw nier wel verdient


Toch wel indrukwekkend

Christian, jij bent aan het afstuderen en hebt binnenkort een belangrijk examen waar je hard voor aan het oefenen bent. Naast je bevindt zich een bejaardentehuis waar je doorgaans heel erg blij mee bent, want zij zijn heerlijk rustig. Maar de laatste tijd word jij geteisterd door de harde liefdesgeluiden uit het appartement naast je. Ergens ben je onder de indruk, maar nu je zo’n belangrijk examen voor de boeg hebt, besluit je toch te gene op zij te zetten en te klagen over de geluidsoverlast. Gosse, jij bent de single buurman van Christian.


Een spel in een spel

De gevangenis Bardzimo is één van de best bewaakte gevangenissen. Hier zitten criminelen die een minimale straf hebben van 10 jaar. De best bewaakte afdeling waar criminelen zitten die levenslang hebben, bevindt zich op de bovenste etage van het complex. Hier is de verhouding criminelen en cipiers 1 op 1. Er zijn twee criminelen dus ook twee cipiers. Deze cipiers wisselen nog wel eens, maar altijd in vaste partners.
Lees verder “Een spel in een spel”


Vriendschap is toch niet uit te drukken in geld?

Persoon 1, je werkt als gastspreker bij veel grote bedrijven. Tijdens jouw werk spreek jij op verschillende evenementen en wordt jouw verblijf en eten betaald door het bedrijf dat jou inhuurt. Je goede vriendin Persoon 2 heeft het niet breed en daarom nam je haar geregeld mee wanneer je weg ging voor je werk.

Persoon 2, jij keek altijd op van deze luxe, de heerlijk ontbijtjes en extravagante diners. Als bedankje hiervoor heb jij, als verrassing Persoon 1 op een uitje getrakteerd. Jullie hebben gisteren lekker gewandeld, een klein patatje gegeten en vannacht verbleven jullie in een simpel hotelletje.

Persoon 1, dit alles was onder jouw standaarden, het eten was simpel, er sliep een drugsbende boven jullie en je hebt de hele nacht geen oog dicht gedaan.

Als overmaat van ramp, blijkt het ontbijt te bestaan uit een simpel beschuitje met wat verlepte aardbeien. Je bent ‘not amused’. Jullie lopen het hotel uit om nog een dagje te wandelen.  Je worstelt met de gedachte om Persoon 2 niet nog eens mee te nemen op een werktripje.


Als puppy’s verkopen in Corona-tijd

Persoon 1 en Persoon 2, in Corona tijd hebben jullie een No Kill Shelter opgezet. Lang zittende dieren worden in dit dierenasiel niet geëuthanaseerd. Jullie begonnen met 1 kat; Harry. In de afgelopen 3 jaren brachten jullie ontzettend veel dieren onder bij liefhebbende baasjes.

Corona is nu jaar geleden. De meeste mensen werken meer op kantoor en hebben minder tijd voor hun huisdier. Daarnaast maakt de wet waarin dieren ‘natuurlijker’ moeten leven, ook veel spanningen bij mensen los. Mogen ze binnenkort hun konijn nog wel in een hok houden, hun hond aanlijnen en hun vogels in een kooi houden? Door deze onzekerheden merken jullie dat er minder dieren worden geadopteerd. Jullie zijn nu gedwongen meer dieren samen te houden dan jullie van te voren wilden. De kosten voor het voer, verzorging en dierenarts rekeningen zijn elke maand meer.

Harry, die eerste kat, is nog steeds onder jullie hoede. Al snel bleek dat hij niet plaatsbaar was door territorium agressie. Hij kan niet goed met andere katten samen in 1 hok en leeft dus al 3 jaar in zijn eentje in een groot hok. Vandaag moeten jullie beslissen hoe jullie het asiel verder gaan houden en wat jullie moeten met Harry.