Excentrieke vader

Jullie vader is een half jaar geleden overleden. Hij was een markant en excentriek figuur. Hij stond een beetje bekend als de dorpsgek, al was iedereen dol op hem. Jullie stonden beiden duidelijk in zijn schaduw en moeten dan ook nu een beetje wennen aan het licht. Doordat jullie vader zoveel aandacht opeiste hebben jullie nooit veel aandacht voor elkaar gehad. De laatste tijd hebben jullie meer gesprekken gevoerd dan ooit tevoren. Jullie moeten ook wel, want er is genoeg wat uitgezocht moet worden. Jullie doen het stap voor stap. Vandaag is zijn verzameling kittige theekopjes aan de beurt.Enigma

In een bos aan de rand van Diepenveen is Abdij Sion te vinden. Een klooster waar ‘zij die zich toewijden aan God’ permanent wonen. Het is een prachtige plek vol rust en karakter. Het gebouw heeft een fraaie bouwstijl waarbinnen onze nonnen/monniken wonen. Het leven van de nonnen/monniken bestaat uit een vast schema; 8 uur werken, 8 uur bidden en 8 slapen. Het grootste gedeelte van de dag wordt in stilte doorgebracht. Het werk is vaak volgens de oude ambachten, zo is er op het terrein een grote moestuin, boomgaard, bierbrouwerij, keuken en wasserij te vinden. De nonnen/monniken zijn zelfvoorzienend en leiden een rustig leven, er is maar 1 auto die met name voor noodgevallen wordt gebruikt. Geregeld maken de nonnen/monniken een wandeling over het terrein/ door het bos of bezoeken het kerkhof waar graven teruggaan naar 1845, toen het klooster gesticht werd.
Lees verder “Enigma”


Cluedo.

Verscholen in de bossen dicht bij Deventer ligt landgoed ‘Swaenesteyn’, met daarop een statig landhuis, geheel in de Art Deco stijl. Wanneer je de laan oprijdt, word je als eerst begroet door een roedel windhonden en een Koningspoedel. Om het landhuis ligt een aangelegde tuin die dagelijks door 3 tuinmannen verzorgd wordt. Het landhuis zelf heeft twee torentjes, 8 balkons en door de vele ramen kun je blikken opvangen van het weelderige interieur.

Al sinds 1626 is het landgoed in handen van de familie ‘van Balveren’ en wordt traditiegetrouw nagelaten aan de oudste zoon. De welvaart is door de familievader Jan-Coen vergaard. Hij was koopman en actief in de zouthandel. Handeldrijven zit duidelijk in hun bloed, want met elke generatie werd de welvaart van de familie vergroot. Vandaag de dag is dit landgoed niet het enige prestigeproject dat de familie bezit.
Lees verder “Cluedo.”


Koning Karel

Patrick, jij bent koning Karel en Christian is jouw schildknaap, al jaren. Christian zijn taken zijn breed, van jou aankleden tot het klaarmaken van je paard. Jij gaat hier vaak argeloos mee om, hij is een schildknaap en in jouw ogen niet veel meer waard. Maar Christian, jij bent erachter gekomen dat Patrick een geheim heeft. En je bent van plan dat binnenkort eens goed tegen Patrick te gaan gebruiken.


Geel door de nacht

Het zwart van de grillige takken steekt rauw af tegen het nachtelijke blauw. De maan staat in het eerste kwartier en wordt geplaagd door een voorbij schuivende wolk. Hier en daar is er nog een oranje of rode streep zonlicht te zien. Al snel zal de dag verleden zijn en de nacht het heden. De Poolster schijnt al fel. De eerste lantarenpalen flitsen aan, eerst nog met blauwig licht dat snel over zal graag in oranje/geel.
Lees verder “Geel door de nacht”


Nieuwe buren

verbouwing

Amanda, jij komt je voorstellen aan je nieuwe buren. Ze hebben de afgelopen tijd flink verbouwd aan hun klushuis, maar het is allemaal erg mooi geworden.

Rianne, jij bent net klaar met de verbouwing, de buren zijn heel geduldig geweest en je hebt een heel bijzonder bedankje in gedachten.


eenheidstuin

Kevin, jij bent al een tijdje in een rare burensituatie terecht gekomen. Jij tuiniert graag en doet erg je best om de tuin zo mooi mogelijk te houden. Je bent het meest trots op je voortuin, tot je iets ging opvallen aan de tuin van je buurman. Die begon er namelijk steeds meer hetzelfde uit te gaan zien. Tot overmaat van ramp begonnen verschillende buren het ook op te vallen, maar inplaats van sympatie, gaven zij aan dat jij de na-aper was. Gisteren vond je dat de maat vol was en zo heb je vannacht in de bescherming van het donker, de tuin van je buurman verwoest. Het is nu ochtend en je hoort geklop aan de deur.


Hotel California

Such a lovely place. Dat was jullie California. Maar tegenwoordig niet meer. Kapitalisme heeft dat weg gemaakt en jullie paradijs is verloren. Jullie besluiten dan ook om je soeverein te verklaren en een nieuwe staat op te richten.

Hiervoor hebben jullie een groot stuk land gekocht en jullie als initiatiefnemers zijn al een aantal maanden bezig om over te gaan naar de realisatie. Maar gaandeweg merken jullie toch dat jullie verschillen in de aanpak.  Zo vindt de een dat het een tijdelijke verblijfplaats moet zijn, als een hotel. En de ander een toevluchtsoord voor iedereen.  Hoe gaan jullie verder en komt die nieuwe California er nog wel?


Investeer in je toekomst

Nynke je bent professioneel bankrover, maar niemand in deze tijd heeft er last van. Jij hebt namelijk je erfenis geïnvesteerd in een tijdmachine. Hiermee reis jij af naar de toekomst om daar geld te stelen.. Plus, jij investeert het geld in aandelen. De aandelen die je koopt, koop je bij de bank waarvan je gestolen hebt, zo is het geld dus in feite weer terug bij de bank waar je later van steelt. Je reist nu weer naar de toekomst om een bank te beroven.

Kevin, jij bent bankier en hebt door wat Nynke aan het doen is. Je bent ontzettend onder de indruk van haar. Je wil graag bij haar in de leer, dat je daarvoor mee zal moeten naar haar tijd zal je op de koop toenemen.