Windhonden

Persoon 1: Jij bent rijk geworden door de rensport, met honden. Je hebt hier goud geld mee verdiend en bent hier zeer tevreden over.

Persoon 2, jij bent de pas aangetrouwde familie en walgt van de houding van persoon 1. Die telkens maar doet alsof hij de grootste prestatie heeft geleverd en daar rijk mee is geworden. Je bijt op je tong want je partner heeft je gevraagd om niets te zeggen, en heeft je gevraagd al helemaal niet te zeggen dat je het zielig vindt.


Uit de klauwen

Persoon 1, jij bent jaren geleden verzwolgen geraakt door een loverboy. In de trance van de loverboy heb je gebroken met je familie en vrienden en vreselijke herinneringen opgebouwd. Een die je gewaarschuwd had voor ex was persoon 2. Voordat jullie het contact verbroken hebben jullie een grote ruzie gehad. Persoon 2 waarschuwde je, maar jij wilde niet luisteren. Je hebt je los weten te breken uit de klauwen van je ex en bent met veel moeite weer opgenomen door je familie. Persoon 2 heb je al die tijd niet gezien, tot jullie elkaar tegen het lijf lopen bij de diepvriesafdeling van de supermarkt.


Je droeg een roze zwembroekje.

Persoon 1, jij hebt op jonge leeftijd een relatie gehad waaruit persoon 2 is geboren. Jij vond jezelf niet geschikt als ouderfiguur en bent toen persoon 2 twee jaar oud was, in het holst van de nacht vertrokken.

Persoon 2, jouw vader/moeder heeft altijd tegen je verteld dat persoon 1 geen goed mens was en dat jullie beter af waren zonder hem/haar. Je hebt sinds je twee was dan ook geen contact meer gehad met persoon 1. Jouw moeder/vader is twee maanden geleden overleden en vorige week heb je een kaartje van persoon 1 ontvangen met een verzoek tot een ontmoeting.

Vandaag hebben jullie een lunchafspraak en ontmoetten jullie elkaar in een hele lange tijd weer.


Make a wish

Rianne, jij bent jonge moeder en ongeneeslijk ziek. De Make A Wish foundation heeft jouw laatste wens in vervulling gebracht. Je wil graag weten hoe je dochter opgroeit en om haar nog een laatste keer een knuffel te geven. Je mag een uur in de toekomst over 20 jaar zijn en daarna moet je terug. Adinda jij bent de dochter van Rianne.


Come as you are

Come as you are – Nirvana

Persoon 1: al een tijdje date jij met persoon 2. Je kent diegene als iemand die tot in de puntjes verzorgd is, vandaag lijk je een date te hebben met een heel ander persoon.

Persoon 2, jij hebt er vandaag voor gekozen om je gebruikelijke voorbereiding van 2 uur achterwege te laten. Jij wil namelijk gaan voor persoon 1, maar gaat diegene ook voor jou wanneer jij komt zoals je bent; in slobbertrui en puur natuur.Je ziet er offline toch wel wat anders uit.

Speler 1 en 2, jullie zijn beiden lief en verlegen. Jullie hebben allebei een talent voor ‘je op de achtergrond begeven’.

Speler 1, jij hebt nog nooit een date gehad en had gedacht dat dit ook nooit zou gebeuren. Maar onlangs heb je speler 2 leren kennen in de chatroom van World of Warcraft. Het klikte goed tussen jullie en na vele gesprekken in de chatroom en een aantal opgeloste quests verder vroeg speler 2 of jullie elkaar offline een keer konden ontmoeten. Vanavond hebben jullie de eerste date.


Into my Arms

Into my Arms van Nick Cave

Persoon 1; na een lang volledig leven zojuist vredig gestorven. Je wordt verwelkomd door persoon 2, die zich voorstelt als de engel Gabriël. Omdat jij een goed leven hebt gehad, mag die je een keus aanbieden; een leven in de hemel of een nieuw leven op aarde. Wanneer je kiest voor de hemel, neem je al je herinneringen mee en ontmoet je je partner weer. Wanneer je kiest voor leven, dan zal je geboren worden als baby, in een heel bijzonder gezin. Je dochter is namelijk zwanger en je hebt de kleine net niet kunnen ontmoeten. Je zal terugkeren als je eigen klein kind, maar neemt je eigen herinneringen in dat geval natuurlijk niet mee. Wat ga je kiezen?


Ik zag je wel

Persoon 1, jij hebt de nare gewoonte om dingen te ontvreemden van het kantoor. Persoon 2, jij hebt dit gezien en hebt hiervan als bewijs foto’s genomen. In plaats van persoon 1 aan te geven, ga jij deze foto’s gebruiken om dingen gedaan te krijgen bij persoon 1. Jullie spreken elkaar het magazijn, persoon 2 jij hebt zojuist de deur achter jullie op slot gedaan.


Ik ben zo benieuwd naar hoe het voelt.

Persoon 1 en Persoon 2, jullie zijn allebei nonnen in een orthodox katholiek klooster.

Persoon 2, jij bent hier als kind zijnde al gekomen en Persoon 1, jij woont nu een jaar in het klooster. Jullie leven sober en houden een ritme aan van 8 uur werken, 8 uur bidden en zingen en 8 uur rust.

Persoon 1, Persoon 2 is jouw mentor en heeft jou al sinds het begin van je komst onder haar hoede genomen. Jullie hebben wekelijk mentor momentjes waarin jullie vrij zijn om zonder het oog van God te kunnen spreken. In jullie vorige mentormomentje kreeg jij het gevoel dat Persoon 2 hier als kind zijnde niet in vrije keus is gekomen. Hoewel de mentormomentjes vooral op jou gericht zijn, besluit jij bij aankomend mentormoment Persoon 2 hier eens naar te vragen.