Mama Said

Mama Said – Metallica

Jullie zijn broers/broerzus/zussen. Jullie opvoeding werd gedaan door jullie moeder nadat jullie vader op vroege leeftijd is verdwenen. Hierdoor was jullie moeder erg beschermend en streng geworden naar jullie toe. Zodra je al keek naar een skateboard of een broek met te wijde pijpen werd je direct gestraft. En waag het niet om naar je vader te vragen!

A: Jij bent de oudste en raakte daardoor als eerste in de pubertijd. Uiteraard begon jij je te verzetten tegen je moeder. Thuiskomen met ongure types, huiswerk niet meer doen en muziek luisteren die de duivel (je moeder) verboden had. De ruzies tussen jou en je moeder werden steeds maar erger en erger. Tot het moment dat de ruzie dusdanig uit de klauwen liep dat jij je moeder een klap gaf en vertrok. Je hebt nooit meer iets van je laten weten. En nu na jaren sta je opeens weer op de stoep.

B: Nadat A was vertrokken was je moeder niet meer dezelfde. Ze raakte in een enorme depressie en was niet meer voor reden vatbaar. Ondanks dat jij een stuk jonger was, moest je opeens voor je moeder zorgen. Dit deed je naar je beste kunnen, maar je moeder is alsnog overleden aan de gevolgen van haar depressie. Nu gaat de deurbel opeens en daar staat je broer/zus opeens weer. Degene die jij al die tijd verantwoordelijk hebt gehouden voor de toestand van je moeder.