Rock On

Welkom in de uitvalsbasis van Metalband Die Schöne Molen. Jullie zijn: Phil de gitarist, Nell de drummer, Alice de toetsenist en Jamy de zangeres.

Jullie hebben samen de band Die Schöne Molen opgericht in 2019. Daarvoor speelden jullie allemaal in een andere metalband: Nell bij Frantic Gods, Phil bij Evil Angels, Alice bij Rancid Fury en de jongste telg Jamy bij Forsaken Zombies. Door het vele touren van de bands, kennen jullie elkaar al een lange tijd best goed.

Toen ieder van jullie uit de eigen band was gestapt (of “gezet”), ontving Phil de drie ladies hier in deze mooie molen. De metalband met de coole naam Die Schöne Molen was geboren! En Nell, als de enige echte Metal-Mum begint dan gelijk van alles te regelen. Zo krijgt ieder ook andere taken binnen de band: Nell wordt jullie manager, Phil doet de boekingen en financiën, Alice wordt verantwoordelijk voor alle materieel (zoals vervoer) en Jamy verzorgt alle PR-zaken.
Lees verder “Rock On”


Opstand

In een klein dorpje in Frankrijk 1943 is de oorlog in volle gang. De bewoners doen er alles aan om het de Duitsers zo onaangenaam mogelijk te maken en het dorpje is daarom ook een belangrijk operatiecentrum voor het Verzet. Het dorpje heeft daarnaast een belangrijk spoor in de buurt liggen.
Lees verder “Opstand”


Het Restaurant

Binnen het bedrijf Ergocare gaan de zaken goed, vanuit het OR is het idee doorgekomen om een eigen restaurant te beginnen. Hier kunnen mensen lunchen, lunch kopen indien ze dit vergeten zijn. Maar vooral hier kan goede koffie gehaald worden, in plaats van die machinemeuk. Het restaurant is deze week voor het eerst geopend en tot nu is het een groot succes! Vooral vanwege de koffie. Het restaurant wordt gerunt door Tom. Tom was eerst 1 van de 2 teamleiders op de werkvloer, zeer gedreven en had grootse ambitie om ooit bij het management te horen. Maar na een korte vakantie heeft hij het roer omgegooid en werkt nu dus in het restaurant.

Lees verder “Het Restaurant”


The Doctor’s Wife

The Doctor’s Wife – The Clockwork Quartet

A: Jij bent een briljante doctor! Al jaren ben jij het aanspreekpunt voor de medische wetenschap! En al jaren was je gelukkig samen met B, al sinds de middelbare school zijn jullie een stel en verslonden jullie alle muffins die jullie zagen. Maar helaas, er zijn ziektes die zelfs jij niet kan genezen. B is na een vreselijk ziekte bed overleden.
Hier ben je nooit bovenop gekomen. Voor al je kennen en kunde om dan zo je partner te verliezen. Voor jou was er geen andere. En om de pijn te verergeren… Een paar jaar later was het medicijn ontwikkeld. Je bent toen als een bezetene gaan sleutelen aan een tijdmachine. Iedereen verklaarde je voor gek, en jij stiekem jezelf ook. Maar… HET IS GELUKT! Al hoewel… Je bent duidelijk terug in de tijd maar… Iedereen rijdt links? Niemand weet wat een internet is? Muffins worden als dodelijke wapens beschouwd!? Jij beseft je dat je bent in een alternatief verleden terecht gekomen. Je hebt B alsnog weten op te sporen… Maar of ze in deze realiteit ziek is weet je niet.

B: In dit alternatief verleden was A een enorme rotzak tegenover jou! Dankzij A was elke dag van jouw middelbare school een regelrechte hel. Je hele leven is hierdoor 1 grote draaikolk van angst en onzekerheid geworden. En dan wordt zo’n monster ook nog eens een van de belangrijkste doctoren in de wereld! Waar is de gerechtigheid? Nou in het feit dat in deze wereld A aan een vreselijke ziekte is overleden. Maar nu staat er een oudere versie van A opeens voor je MET het medicijn wat zijn ziekte had kunnen genezen. Is dit een zieke grap? Gelukkig ben je bewapend met een muffin… (aan de speler, je mag zelf bepalen of je in deze realiteit ziek bent)


De mikwe van Deventer

*Dit verhaal is fictief, niet alle feiten zijn grondig onderzocht en kunnen dus afwijken van de werkelijkheid.

In het centrum van Deventer in een grootschalig archeologisch onderzoek al vijf maanden de gang. De opgraving wordt uitgevoerd door 3 archeologen, Mark de teamleider, Joep een ervaren veldarcheoloog en Annelies de stagiaire. Daarnaast is er ook een fysisch geograaf aanwezig, Sterre. Deze vier medewerkers zijn de kern van de opgraving. Voor de rest wordt er gebruik gemaakt van uitzendkrachten en vrijwilligers. Mark en Joep werken al 10 jaar voor hetzelfde bedrijf en kennen elkaar als collega’s. Joep kent Sterre via Mark, Sterre en Mark zijn namelijk getrouwd.

Lees verder “De mikwe van Deventer”


Mama Said

Mama Said – Metallica

Jullie zijn broers/broerzus/zussen. Jullie opvoeding werd gedaan door jullie moeder nadat jullie vader op vroege leeftijd is verdwenen. Hierdoor was jullie moeder erg beschermend en streng geworden naar jullie toe. Zodra je al keek naar een skateboard of een broek met te wijde pijpen werd je direct gestraft. En waag het niet om naar je vader te vragen!

A: Jij bent de oudste en raakte daardoor als eerste in de pubertijd. Uiteraard begon jij je te verzetten tegen je moeder. Thuiskomen met ongure types, huiswerk niet meer doen en muziek luisteren die de duivel (je moeder) verboden had. De ruzies tussen jou en je moeder werden steeds maar erger en erger. Tot het moment dat de ruzie dusdanig uit de klauwen liep dat jij je moeder een klap gaf en vertrok. Je hebt nooit meer iets van je laten weten. En nu na jaren sta je opeens weer op de stoep.

B: Nadat A was vertrokken was je moeder niet meer dezelfde. Ze raakte in een enorme depressie en was niet meer voor reden vatbaar. Ondanks dat jij een stuk jonger was, moest je opeens voor je moeder zorgen. Dit deed je naar je beste kunnen, maar je moeder is alsnog overleden aan de gevolgen van haar depressie. Nu gaat de deurbel opeens en daar staat je broer/zus opeens weer. Degene die jij al die tijd verantwoordelijk hebt gehouden voor de toestand van je moeder.


The Squad

Bob/Bobby, Sam en Robin, jullie werken alle drie bij de recherche en werken al enige tijd samen als team. Bob als hoofd recherche en Sam en Robin allebei met een specialisme. Sam is gespecialiseerd in digitale recherche en weet als geen ander hoe die ‘verborgen’ informatie boven water weet te krijgen. Robins specialisme is financiële recherche en kan elke onrechtmatig verkregen bezitting op sporen.
Lees verder “The Squad”