BLOCKMAIL

Een Nachtgastenverhaal over de ondernemersfamilie van het digitale postbedrijf ‘Blockmail’. Een verhaal met meerdere intriges en een mooie plottwist! Een verhaal voor gevorderden met 4 tot 5 geheimen per personage. Wij speelden dit verhaal tijdens een voorstelling in de Fermerie.

Vader Pascal (49)
Moeder Elsbeth – (50)
Dochter Adriana – (24)
Schoonzoon Ken (30)

Vanmiddag om 16 uur is het dan zover. Jullie digitale postbedrijf BLOCKMAIL gaat naar de beurs! De laatste 2 jaar zijn als een achtbaan geweest. Sinds het idee ontsproot uit het brein van Pascal, wist onderneemster Elsbeth meteen: hier moet ik nu werk van maken.

Iedereen in Nederland, en inmiddels ook daarbuiten, kent het verhaal al:

Elsbeths doel is om de wereld zo puur mogelijk te houden. Dat betekent: zoveel mogelijk onnodige bewegingen moeten de cloud in.  Zo droomt ze van virtual reality om vervoer terug te dringen, en van 3D-printers in plaats van pakketpost. Maar ze is ook reëel genoeg om klein te willen beginnen. BLOCKMAIL biedt de ultiem beveiligde manier van digitale postverzending. Geen aangetekende post meer, geen pincodes of wachtwoorden meer per post. De blockchain-beveiliging van de slimme wiskundige Pascal, als 1e in combinatie mét een keurmerk van de Nederlandsche Bank, bleek de heilige graal te zijn.

En ja, blockchain en e-mail, de naam BLOCKMAIL schreef zich eigenlijk zelf.

De virtuele waarde schoot omhoog, en toen een paar maanden geleden de waarde richting de 200 miljoen ging, besloten jullie om de beursgang te gaan maken. Morgen om deze tijd zijn jullie allemaal multimiljonairs.

Pascal, Elsbeth en Adriana: jullie zijn een bijzonder gezin. Pascal, de wiskunde-nerd, en Elsbeth, de visionair, zijn al 23 jaar getrouwd. Een enorme gedrevenheid kenmerkt jullie, en heeft ook afgegeven op Adriana jullie dochter.

De toevoeging van Ken aan jullie gezin vormt een welkome afwisseling hierin. Sinds 2 jaar zijn Ken en Adriana getrouwd. Een leuke baan bij Vodafone, zonder stress. Zijn relaxtheid geeft jullie wat balans en jullie lopen allemaal met hem weg.

Voordat het feest vanmiddag begint verzamelen jullie je in het pandje waar het BLOCKCHAIN avontuur begon. Na 3 maand waren jullie er alweer uitgegroeid. En al is het pas 2 jaar geleden, het lijkt een eeuwigheid.

Nog even rustig samenzijn en omkleden voor het feest. Vanaf morgen is alles anders.

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt