Horror op de zomerkermis

Een kermisverhaal dat start net nadat er een tragisch ongeluk is gebeurd. Twee kermisfamilies die al jaren samen gaan. Een verhaal voor gevorderden met 2 tot 5 geheimen per personage. Wij speelden dit verhaal tijdens een voorstelling in café het Glas in Lood.

De Van Susterens en de Dijkstraatjes. Echte kermisfamilies. Monique en Robbie van Susteren zijn altijd een soort peetouders van iedereen op de kermis geweest. Robbie was beretrots op zijn botsauto’s: de eeuwige nr. 1 attractie van de kermis. Hun zoon Pierre hebben ze daar grootgebracht.

De schiettent van Dijkstra was er één om door een ringetje te halen. Vader en moeder Dijkstra waren blij dat hun zoon Jarno hieraan zo goed meehielp. Pierre en Jarno groeiden samen als boezemvrienden op, al reizende door het hele land.

Drie jaar geleden is plotseling Robbie overleden. Veel te jong, op 60 jarige leeftijd, aan een hartinfarct. Monique mist hem nog elke dag. Ook de kermis voelt het gemis van de peetvader. Zeker omdat het de laatste jaren financieel allemaal een stuk lastiger is te bolwerken.

Nu is het de zomerkermis van 2016 in Deventer. Een fijne kermis waar (inmiddels) botsauto-eigenaar Pierre en zijn vrouw Angela goede herinneringen koesteren. Hier hebben ze elkaar zo’n 20 jaar geleden ontmoet. Angela, meisje uit de stad Deventer, heeft zich fantastisch aangepast aan het kermisleven en is uitbaatster van de klassieke draaimolen. Pierre draagt zorg voor zowel zijn botsauto’s als voor de draaimolen. Samen hebben Pierre en Angela een tweeling gekregen, de 9 jarige Ilona en Rosanna. Ze zijn hun alles. Op ‘ome’ Jarno van de schiettent zijn de twee erg verzot. Nu zijn ze bijna 10 dus. Volgens goed kermisgebruik reden voor een flink feest.

De kermis is een paar dagen geleden opgezet en ook vandaag weer draait, en komt en gaat de boel.

Plotseling, aan het begin van de avond, een verschrikkelijk ongeluk op de draaimolen. Een jong meisje van 9 jaar is met haar haar vast komen te zitten onderaan de stang van een van de draaiende stoeltjes.  Het beveiligingssysteem faalt, en een paar tergende minuten lang bleef de stang draaien en trekken aan het haar van het meisje. Met brute kracht heeft de aangesnelde Jarno de molen stil kunnen zetten. Een bloedbad was het resultaat. Een deel van haar hoofdhuid is er volledig afgetrokken. De ambulance was snel ter plekke en heeft het meisje naar het ziekenhuis afgevoerd. Het gaat slecht met haar. Pierre en Angela zijn bij het ziekenhuis wezen kijken, maar zijn door de oversture en boze ouders met geweld weggejaagd.

Met zijn allen zijn jullie in shock. De kermis is stilgelegd. Maar de gemeente heeft besloten dat deze morgen weer open zal gaan. Behalve natuurlijk de draaimolen, die is afgezet. Monique heeft gehoord dat het politieonderzoek morgen verder gaat, en dat dan ook de veiligheidsinspectie grondig onderzoek gaat doen. Jullie proberen het gebeurde te verwerken op het terras van cafe Glas in Lood.

Karakters:

  • Monique van Susteren (weduwe van Robbie)
  • Pierre en Angela van Susteren (met tweeling Ilona en Rosanna)
  • Jarno Dijkstra
Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt