De straat BBQ

Het is weer bijna zover. Over twee uur vindt de jaarlijkse straat BBQ plaats. Ieder jaar organiseren vier buren het jaarlijks terugkerend feestje. Het organisatiecomité van dit jaar bestaat uit Jantien, Jim, Jochem en Joke.

Het stel Jantien en Jim zijn de drijvende kracht achter de jaarlijkse BBQ. Zeker Jantien, met haar achtergrond als milieuactivist bij Greenpeace, weet goed hoe je zo’n activiteit moet organiseren.

Metaalbewerker Jim is de handige, sterke kerel die alles ter plekke opbouwt en de scepter zwaait over het vuur.

Jochem is meer de levensgenieter die het gewoon leuk vindt om in zo’n clubje het zakenmannetje uit te hangen.

Joke woont pas sinds een half jaar samen met haar man en twee kinderen in de straat. Voor Joke is het meedoen in de organisatie van de straat BBQ daarom een goede manier om de buren te leren kennen. Het is algemeen bekend dat Joke al jaren de secretaresse van Jochem is.

Alles voor de BBQ is nu geregeld, de straatafzetting en het springkussen voor de kinderen staan al klaar, Joke heeft via via prachtig wildvlees geregeld en bijna alle buren uit de straat doen mee. Bij Joke thuis is het straatcomité bezig met de laatste kleine voorbereidingen, biertje erbij.

Joke is even naar de tuin van Jochem om nog twee zakken kooltjes te zoeken. Ze komt enigszins wit de keuken weer inlopen. Niet alles is wat het lijkt in dit brave buurtje.

De karakters:
Joke Jaqueline
Jantien Andinda
Jim Christian
Jochem Patrick

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt