Van de redactie

Het zijn steeds hardere tijden voor de gedrukte media. Er komen regelmatig nieuwe glossybladen bij die het niet langer dan twee/drie jaar volhouden. In de serieuzere, opiniërende media is het nog moeilijker om onderscheidend te blijven, bij-de-tijd en niet ingehaald te worden door allerlei online initiatieven. Het ene na het andere blad valt om. Online fora lijken de strijd te gaan winnen.

Jullie opinieblad loopt nog steeds goed, zeker sinds Tessa van Duren hier 5 jaar geleden hoofdredacteur werd. Maar de verkoop loopt wel degelijk terug en jullie zijn als redactie al een tijdje zoekende naar de nieuwe koers. Vandaar jullie verbazing en deels ook opluchting toen het blad drie maanden geleden werd overgekocht door Jacob Hooijer. Jacob staat bekend als een gretige baas die het uiterste uit zijn mensen haalt, en echt een visie op medialand heeft. Dit is ook al het vierde, goedlopende blad dat hij overkoopt. En met succes. Dat belooft wat voor jullie.

De komst van Jacob als nieuwe baas levert wel de nodige spanning op, maar iedereen lijkt die spanning te kunnen gebruiken om nog beter werk te leveren. De spanning komt voort uit het feit dat Jacob en Tessa tot ruim 5 jaar geleden getrouwd zijn geweest. Na de scheiding zijn ze elkaar uit het oog verloren. Bovendien zijn Jacob en Mikey vanuit hun studietijd goede vrienden. Maar de drie lijken hier niet echt mee te zitten, en voor Marcelo, die al zijn vrije tijd online spendeert maakt dit relatiegebeuren ook weinig uit. Tessa draagt hij op handen, Mikey en hij zitten elkaar soms in de weg doordat Marcelo de gave heeft om onderwerpen uit de hoed van Mikey als ‘zijn’ onderwerpen in te dienen. Maar ach.

Vannacht hebben jullie op de redactie doorgewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten van de eerste oplage onder supervisie van Jacob. Inmiddels is de eerste stapel van de pers gerold en ligt bij jullie in de redactiekamer te pronken. Jullie zijn benieuwd naar de reacties van de lezers en recensenten. De toon van de artikelen is dit keer harder en uitdagender met dank aan Marcelo Luttien, Tessa heeft met haar politieke duiding van het nieuws een aantal heilige huisje omver geschopt en jullie eigen vliegende keep – buitenlandcorrespondent Mikey Soetara – heeft het voor elkaar gekregen om echt nieuws uit Berlijn en Parijs boven water te krijgen. De Panamapapers zijn er niets bij.
Moe maar voldaan hangt het hart van de redactie in de redactiekamer rond: Tessa van Duren, Marcelo Luttien, Mikey Soetara en natuurlijk de nieuwbakken baas Jacob Hooijer.
OK, tijd voor gebak, maar aangezien jullie de hele nacht door zijn gegaan, mag dat ook wel een biertje zijn!

Karakters:
Jacob Hooijer
Tessa van Duren
Marcelo Luttien
Mikey Soetara

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt