Juffrouw Jannies schoenen

Vandaag maken jullie kennis met vier personen die ieder nauw verbonden zijn met dit innovatieve bedrijf. Mag ik jullie voorstellen aan:

  • Marge, de directeur van Ergo-Care (Adinda)
  • Mo, het brein achter alle nieuwe technieken hier (Patrick)
  • Sjoerd, klant van het eerste uur (Kevin)
  • Jonah, rechterhand van de baas en neefje (Christian)


Directeur Margje heeft 20 jaar geleden dit bedrijf samen met ingenieur Mo opgezet. Met succes! Jullie slogan ‘spoorwegen van het plafond’ wordt door al jullie klanten volmondig onderstreept. Sjoerd was een van de eerste klanten en is de loop van de jaren altijd nauw betrokken gebleven bij Ergo-Care, als klant en later ook als klankbord voor nieuwe ontwikkelingen. Vijf jaar geleden is Margjes’ neefje Jonah ook bij Ergo-Care aan het werk gegaan. Jonah is nu verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe opdrachten en is daarmee veel buiten de deur. Samen vormen jullie het kloppende hart van Ergo-Care.

Nu mag ik niet vergeten om nog iemand aan jullie voor te stellen: Jannie. Jannie is Mo’s grote steun en toeverlaat; deze zomer zijn zij twintig jaar getrouwd. Jannie zorgt er bij Ergo-Care voor dat klanten en medewerkers zich welkom voelen. Iedereen draagt “Jannie met de rode laarsjes” op handen en noemt haar liefkozend ‘Juffrouw Jannie’.

De concurrentie in plafondliftsystemen wordt steeds feller. Daarom hebben jullie vorige week vrijdagavond de koppen bijeengestoken, hier in café Holletje Bolletje. Daar discussieerden jullie over de toekomst, de concurrentie, de nieuwste ontwikkeling en veel meer. Over de aansturing van het bedrijf ontstond toen een stevige woordenwisseling tussen Margje en Sjoerd. En tot grote schrik van Margje vertelde Mo toen dat hij opnieuw bezig was met een heel oud idee van Mo en Margje samen: de beamer. Dit leek toen een futuristische oplossing om mensen met één druk op de knop te verplaatsen van A naar B. Futuristisch maar niet haalbaar. Daarom hadden jullie dat experiment toen gestopt. De anderen lijken niet verrast.

Na een zware week heeft Margje iedereen opnieuw bijeen geroepen omdat zij sinds vorige week een aantal besluiten heeft genomen. Daarom zijn jullie hier nu samen in de showroom.

In de showroom staan, op een afgeplakt vlak rode laarzen. Zijn dat de laarzen van Jannie? Jannie heeft vanmiddag niet haar gebruikelijke ronde door het bedrijf gemaakt en heeft niet eens aan de club van vier gemeld dat de biertjes koud staan in Holletje Bolletje. Waarom dan haar rode laarzen zo pontificaal in de showroom zetten? Jullie kijken elkaar vragend, misschien wel verontrust aan. Bij zowel Mo als Jonah groeit de onrust zichtbaar. Wat is hier gaande?

OPDRACHT: Laat de laarzen staan waar ze staan!
Spelers:
Marge Adinda
Mo Patrick
Sjoerd Kevin
Jonah Christian

 

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt