Jazirat al-muluk (eiland der koningen)

Een Nederlands verhaal met Molukse roots. Over spijt, dienen voor je vaderland en tradities. Een verhaal voor gevorderden met drie geheimen per personage. Wij speelden dit verhaal tijdens de voorstelling in Tamarinde.

Wilhelm 40
Johanna 37
Kirsten 38
Jonas 39

Jullie zijn vier Molukse volwassen in Nederland die de Molukse tradities nog in ere houden. Zo is Wilhelm nog lid van de ouderraad, respect voor oudere mensen staat hoog in het vaandel en weten wie je pela (bloedverwant) is ook. Je mag ook niet trouwen met pela want dat brengt ongeluk. Tevens doen Wilhelm Johanna en Jonas aan Pentjak Silat de vechtkunst van de Molukken.

Binnen de Nederlandse cultuur proberen jullie zo goed mogelijk je plaats te vinden zonder je roots te verloochenen. Wilhelm, Johanna en Jonas zijn opgegroeid in Kamp Vught. Kirsten is opgegroeid in het Laarbrug in Ommen. Momenteel wonen jullie in Vught. Ook in de Molukken kwam zij van een andere kampong (dorp)

Wilhelm is werkzaam bij de gemeente, iedereen dacht dat hij net als zijn vader het leger in zou gaan. Zijn vader heeft bij de KNIL gezeten. Na de dood van zijn vader, Wilhelm was toen 17, is hij zich meer op bestuurlijke functies gaan richten en zit nu op een belangrijke positie bij de provincie Brabant. 

Johanna daarentegen is het leger in gegaan en daar kwam zij de jeugdvriend van Wilhelm Jonas tegen. Zij zijn uitgezonden naar verschillende brandhaarden in de wereld en hebben daar humanitaire missies volbracht. Toch is een baan bij het leger niet helemaal zeker meer. Er is sprake van dat er in Brabant kazernes gesloten gaan worden. 

Wilhelm en Jonas kennen elkaar van jongs af aan en hebben samen heel wat kattenkwaad uit gehaald. Waarvoor beiden door hun vaders ook menigmaal gestraft zijn. Ze zijn elkaar een paar jaar uit het oog verloren rond hun 16 jaar, maar sinds Jonas in het leger samenwerkt met Johanna zien zij elkaar weer regelmatig.  

Kirsten is getrouwd met Wilhelm, zij zijn nu 39 jaar getrouwd en leiden een gelukkig leven. Ze hebben twee kinderen Hanna en Melle. Deze zijn nu op een zomerkamp. Wilhelm en Kirsten hebben Jonas en Johanna uitgenodigd om een gezellig avondje met elkaar wat te drinken. De vuurkorf is aan en het ontbreekt niet aan hapjes en drankjes. 

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt