De Vloer Op – 24 mei 2024

Op 24 mei speelden we diverse gloednieuwe ‘De Vloer Op‘ scènes in Theater Fazant


Dat heet nou trouw zijn

The Thrill Is Gone van B.B. King

Nanja is nu bijna 25 jaar getrouwd met jouw vader Twan. De hartstocht en passie heeft plaatsgemaakt voor routine en zijn gangetje. Nanja is dit het nou? maar het voorspelbare vind je stiekem wel erg fijn. Dat jij en Twan meer als broer en zus leven dat neem je maar voor lief. Jij denkt al na over het 25 jaar trouwfeest.

Suus moeder heeft jou als zelfstandige vrouw opgevoed die mag gaan voor haar eigen dromen en trouw zijn aan jezelf. Jij bent bijna klaar met je opleiding psychologie. Jij bent de laatste tijd de relatie van je ouders anders gaan bekijken. Je ziet met lede ogen aan hoe ze met elkaar omgaan. Jullie hebben afgesproken in de studentenkamer van Suus om zo dadelijk samen te gaan winkelen.

Psycho Killer

Psycho Killer – Talking Heads

Persoon 1 en 2. Jullie hebben elkaar leren kennen tijdens de AM; anonieme moordenaars. Een supportgroep voor mensen met een onbedwingbare drang tot moorden. Anonimiteit neemt deze groep zeer serieus, jullie kennen elkaar enkel via jullie killer naam en kennen elkaars gezicht niet door de maskers die jullie tijdens de bijeenkomsten dragen.

Ladykillah, jij bent sinds een maand de sponsor van Robin Hood , die pas kort bij de groep is. Je hebt zojuist van Robin Hood een noodoproep ontvangen, iets wat jullie naar elkaar moeten verzenden wanneer jullie een drang voelen. Vanuit de groep hebben jullie de instructies gekregen om de termen letterlijk te verbloemen. Moorden moeten jullie tuinieren noemen. De slachtoffers zijn planten. Natuurlijk dragen jullie ook nu jullie maskers.

De ware toedracht

Europapa van Joost Klein

Zweden, mei 2024: de ware toedracht

En toen was daar ineens die schorsing. Lang bleef het stil, waarom dan toch?

Jooske, het was jouw kans op een echte internationale doorbraak, het songfestival 2024. Je stond bést lekker in de lijsten. Maar er zijn dingen die jou te ver gaan, die zelfs een optreden op het songfestival niet waard zijn. Natuurlijk gaat dat niet om een cameravrouw die toch filmt. Daar zou je het niet voor op het spel zetten. Maar alleen jij en zij kennen de ware toedracht.

Hanne, jij hebt die klacht ingediend. Professioneel ben je wel wat gewend,  je draait – letterlijk – al heel wat jaartjes mee en die artiesten zijn altijd rare snuiters. Maar dit…. kom op zeg, dit kon echt niet. Maar alleen jij en zij kennen de ware toedracht.

Vanavond, bijna 3 weken later, zien jullie elkaar voor het eerst weer. Wordt het tijd voor openbaarheid?

Paradise

Paradise by the Dashboard Light van Meatloaf

Oh wat was ze knap. A was door je ouders meegesleurd naar een tuinfeest van hun vriend, B. Daar zag je Tina en je was gelijk verkocht. Ze bood je een cocktail aan en trok je mee naar de Ferrari van haar vader, B. Net voor je lippen achter het dashboard de hare konden raken, hield Tina je tegen. “Alleen als je me voor altijd trouw blijft en gelukkig maakt!” En dus vroeg je B dezelfde avond nog om Tina’s hand en beleefden jullie een droomnacht.

Nu is het tien jaar en duizend ruzies later. A, je snapt wel waarom B zo makkelijk Tina’s hand weggaf. Je eergevoel en je respect voor B weerhoudt je ervan om Tina iets aan te doen en dus bid je al tien jaar voor een natuurlijke dood. Maar tot nu toe zonder effect en jij trekt het niet langer meer.

B, al tien jaar ben jij een gelukkig man. Je door je ex-vrouw verpeste, bazige dochter is bij een ware gentleman en tevens zoon van je vrienden onder de pannen en jij bent vrij om te doen wat je wilt.

Vandaag ontmoeten jullie elkaar op A’s verzoek voor een ritje in B’s Ferrari. A heeft vanmorgen gegoogeld op: “Hoe geef je de hand van je vrouw aan haar vader terug?”

 

Who’ll stop the rain

Who’ll Stop the Rain – Creedence Clearwater Revival

Adinda: Nadat je in een burnout bent beland, vanuit een top- manager functie bij Tesla, heb je besloten om het complete Pieterpad te bewandelen om tot rust te komen in je hoofd. Je hebt geen enkele behoefte aan social talk, medelijden of goede adviezen.

Deze dag loop je van Laren naar Vorden, etappe 13. Het regent al voor de 3e dag op een rij en je bent het behoorlijk zat hier constant doorheen te lopen. Het is eind van de middag en je besluit om te gaan schuilen en ziet bij een afgelegen boerderij een open kapschuur met een aantal hooibalen om op te zitten.

Een fijne plek om even te rusten.

Arjen: Je partner is een jaar geleden plotsklaps overleden in de kapschuur en nu sta je er alleen voor om de boerderij te runnen. Dat gaat je redelijk goed af, maar je vind het zwaar. Het was vooral de passie van je partner en jij hebt je geliefde baan als postbode moeten opzeggen.

Sinds het overlijden kom je niet graag meer op de plek waar je partner dood neerviel na een hartstilstand. Een beetje eng. Maar nu zie je door een hoosbui heen een zonderling figuur in de kapschuur gaan zitten. Je besluit je angst opzij te zetten om polshoogte te gaan nemen.

Into my Arms

Into my Arms van Nick Cave

Persoon 1; na een lang volledig leven zojuist vredig gestorven. Je wordt verwelkomd door persoon 2, die zich voorstelt als de engel Gabriël. Omdat jij een goed leven hebt gehad, mag die je een keus aanbieden; een leven in de hemel of een nieuw leven op aarde. Wanneer je kiest voor de hemel, neem je al je herinneringen mee en ontmoet je je partner weer. Wanneer je kiest voor leven, dan zal je geboren worden als baby, in een heel bijzonder gezin. Je dochter is namelijk zwanger en je hebt de kleine net niet kunnen ontmoeten. Je zal terugkeren als je eigen klein kind, maar neemt je eigen herinneringen in dat geval natuurlijk niet mee. Wat ga je kiezen?