Deventer Open Podium – 6 februari 2023

Zondag 12 maart 2023 speelden we enkele voorstellingen ‘De vloer op’ bij Deventer Open Podium in de Deventer Schouwburg.


Ik trakteer je

Persoon 1; voor je verjaardag heb je van persoon 2 een staatslot gekregen. Bij de trekking van vandaag blijk jij de hoofdprijs van 4 miljoen te hebben gewonnen. Je bent natuurlijk door het dolle heen en daarom besluit je dat je graag persoon 2 mee uit eten wil nemen. Je belt bij die aan om het goede nieuws te delen.

Donorhart

Persoon 2; jouw zoon is jaren geleden om het leven gekomen bij een auto-ongeluk. Aangezien hij donor was, zijn zijn organen naar verschillende mensen gegaan. Persoon 1, onder andere naar jouw zoon. Je zoon heeft nog een aantal jaren kunnen leven, maar is een maand terug overleden. Hij wilde graag dat jij vertelde dat hij heel erg dankbaar is geweest voor de jaren die hij nog heeft gekregen. En je besluit contact te leggen met de nabestaanden van de donor die hem nog zoveel gelukkige jaren heeft gegeven.

Snufje zout

Jullie zijn partners die in Deventer een klein maar kwalitatief goed restaurant runnen. Na de tijd van Corona willen jullie weer vol gas goed eten verzorgen en een vol restaurant hebben. Jullie hebben een goede shift gedraaid maar helaas zijn er ook drie keer borden terug gestuurd naar de keuken. Te zout, te flauw te pittig. Kok na de kerst heb je waarschijnlijk Corona gehad, maar tot op heden ben je je smaak kwijt. Partner jij snapt niet wat er aan de hand is en waarom er borden terug komen.

Eendjes kijken

Persoon 1: jij loopt elke dag door het park en elke dag, weer of geen weer, zie jij Persoon 2 op een bankje zitten. Vandaag besluit jij naast ‘m te gaan zitten