De moord op moeder

Een iets andere whodunnit dan anders:

  • je weet over twee andere spelers iets.
  • de moordenaar heeft ook de mogelijkheid om door te gaan met het moorden tijdens ons optreden.

We speelden dit online tijdens de lockdown op donderdag 4 maart 2021.

Whodunnit – De moord van moeder.

Rosalinde (53 jaar) – kaakchirurg (woont in Duitsland)
Konstantijn (52 jaar) – Makelaar (woont in België)
Pieter-Jan (50 jaar) – Medisch specialist cardiologie (woont in Spanje)
Clemens (49 jaar) – Notaris (woont in Portugal)
Wilbert-Jan (48 jaar) – Vastgoedbelegger (woont in Frankrijk)
Eleonora (34 jaar) Oogarts (woont in Oostenrijk)
Annabelle (33 jaar) Medisch specialist neurologie (woont in Italië)

Gisteren is jullie moeder Florentine overleden. Florentine trouwde op 18 jarige leeftijd met de veel oudere, Laurens. Florentine trok bij Laurens in, hij woonde in een groot landhuis in Blaricum. Laurens en Florentine hadden twee kinderen; Rosalinde en Konstantijn. Na 5 jaar overleed Laurens plotseling en werd Florentine weduwe met twee jonge kinderen (destijds 3 en 4 jaar oud).

Niet snel daarna hertrouwde ze met de veel oudere Gijsbert, waarmee ze drie kinderen kreeg;  Pieter-Jan, Clemens en Willem-Jan. Na 8 jaar overleed ook Gijsbert.

Na dit overlijden was Florentine een tijd lang single, waarin ze zich richtte op haar carrière; het fokken van showpoedels. Tijdens haar werkzaamheden leerde ze tijdens een van de shows de oudere Bastiaan kennen. Al snel trouwden de twee en kregen zij 1 kinderen; Eleonora en Annabelle. Bastiaan is een jaar geleden overleden.

Florentine is gisteren in het landhuis in Blaricum overleden. Hoewel jullie allemaal in dit landhuis hebben gewoond, noemde niemand van jullie dit ‘thuis’. De meesten van jullie woonden hier namelijk alleen als kind en werden jullie al op jonge leeftijd naar een internaat ‘Raven’s Hollow’ in Wales gestuurd. Op deze prestigieuze school leerden jullie alle etiketten en je gedragen als welgemanierde jongeren. Het internaat bestond uit een vleugel voor de jongens en een vleugel voor de meisjes en normaliter bestond er geen contact tussen deze twee afdelingen. Jullie daarentegen overtraden die regel (en veel andere regels) geregeld en hadden hecht contact terwijl jullie allen op dit internaat je leven leidde. Voor de vakanties en feestdagen vlogen jullie terug naar Blaricum om daar samen in het grote landhuis te spenderen. Wanneer jullie terug naar huis gingen, spraken jullie Florentine nauwelijks. Hoewel jullie vaders allemaal warme, hartelijke en vriendelijke mannen waren was Florentine streng en kil naar jullie. Florentine was een ongelooflijk knappe vrouw, maar het was voor jullie duidelijk dat ze alleen liefde voor zichzelf kon hebben. Terug bij jullie ‘thuis’, op het internaat in Raven’s Hollow, grapten jullie er wel eens over hoe jullie lieve vaders toch waren gevallen voor deze kille heks.

Op de leeftijd van 21 moesten jullie, één voor één het internaat verlaten en vertrokken jullie de wereld in. Waar jullie vriendschap eerst, door jullie gezamenlijke woonplaats, zo sterk was, verwaterde hij door de jaren heen. Allemaal zijn jullie goed terecht gekomen, jullie hebben goede banen, zijn allemaal getrouwd. Sommigen van jullie met kinderen, sommige zonder, al heeft geen van jullie zo’n groot gezin als dat van Florentine. Jaarlijks keren jullie allemaal, traditiegetrouw, terug voor kerst en twee weken zomervakantie. Deze spenderen jullie dan in de buurt van het landhuis in Blaricum, waar jullie allemaal een eigen (tweede) huis hebben. Nu gisteren jullie moeder is overleden en jullie nu door het reisverbod niet terug kunnen keren naar Blaricum, hebben jullie een digitale verbinding opgesteld. Vanavond spreken jullie elkaar voor het eerst sinds het overlijden van Florentine, samen hebben jullie afgesproken het over de begrafenis te hebben. Maar stiekem heeft elk van jullie zich ook voorgenomen om het over de erfenis hebben, want Florentine leefde duidelijk in weldaad en heeft door de jaren en huwelijken heen een enorm fortuin opgebouwd. Jullie hebben vanmorgen allemaal met James, de butler gebeld. Hij heeft jullie allemaal verontrustende informatie omtrent het overlijden van Florentine. Tijdens het gereedmaken van het lichaam van Florentine is een briefje gevonden in haar zak. Hierop stond ; ‘Snel zal de erfenis voor mij alleen zijn. Wie volgt er hierna? Zo moeder, zo kind’

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt