Aapjes kijken

Jullie wonen op een afgelegen plek in de jungle van Belize, Midden Amerika. De dichtstbijzijnde supermarkt is vier reisuren verderop. Jullie zijn hier bewust naartoe verhuisd, ver weg van de ratrace van het leven.

Jaren geleden hebben jullie de plek zelf bewoonbaar gemaakt, beginnende bij het wegkappen van bomen en het aanleggen van een waterbron. Jullie leven geheel zelfvoorzienend inclusief zonnepaneel, moestuin en vee. Hier, ver van alle prikkels, deadlines en moetjes, komen jullie heerlijk tot rust.

Jan (56) woont met dochter Juul (28) in het zonnepaleis. Dertig jaar geleden kwam Jan met Truus vanuit hartje Amsterdam naar deze plek om hun droom werkelijkheid te zien worden, een geïsoleerde plek onder de zon. Met gerecyclede petflessen, klei en afgedankte autobanden bouwden ze hun zonnepaleis. Tot hun grote vreugde werd hun geluk bekroond met de komst van hun dochter, Juul.

Juul groeide op tussen de aapjes, koeien en de kippen, klom al snel in de hoogste bomen en hielp haar ouders al jong met de vele dagelijkse klusjes. Het geluk van het gezinnetje werd wreed verstoord toen er tien jaar geleden er ineens een SUV aan kwam rijden, waar een man uitstapte.

Hij bleek Simon te heten, een Brit die zijn centjes had verdiend in een grote bank in Londen. Met een kettingzaag op de accu van zijn SUV maaide hij op nog geen honderd meter afstand enkele bomen neer voor wat later zijn kitsche bouwsel zou worden. “Leuk hè, dat jullie nu buren hebben!” zo introduceerde hij zichzelf bij Jan, Truus en Juul.

Vier jaar later, nu zes jaar geleden, liep het huwelijk van Jan en Truus op de klippen. Truus verlangde weer naar een carriere en avondjes in het theater en vond via Simon een baan bij zijn oude werkgever. Ondanks de moeilijke start van de burenrelatie toonde Simon zich een ware steun voor de ontredderde Jan en Juul en groeide er een goede band tussen de drie. Door toedoen van Jan en Juul wist Simon steeds beter hoe hij zich staande kon houden in het sobere bestaan in de natuur.

Morgen wordt een tropische storm verwacht. Vandaag zijn jullie dan ook volop bezig om jullie huizen te stutten en de gemeenschappelijke moestuin te beschermen tegen wat komen gaat.

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt