Laatste avondmaal

Jullie, Bo, Kim en Jip, leerden elkaar twintig jaar geleden kennen, bij de studie Psychologie in Amsterdam. Al vanaf dag één waren jullie onafscheidelijk. Het duurde dan ook niet lang voor jullie samen een studentenhuis betrokken, waar jullie om de beurt kookten; één van jullie gemeenschappelijke interesses.

Bo en Kim kregen in het tweede jaar een relatie, maar toen het duidelijk werd dat dat de dynamiek met z’n drieën niet ten goede kwam, besloten jullie twee al snel dat jullie terug moesten naar een platonische vriendschap. Na de studie vonden jullie alle drie ver van elkaar verwijderd een baan en ondanks alles verwaterde zo de vriendschap.
Lees verder “Laatste avondmaal”


Het vergeten zaad

Jullie maken beiden al drie jaar deel uit van ‘het vergeten zaad’, een lotgenotengroep voor mensen met een anonieme zaaddonnor.

Afgelopen week hebben jullie allebei een brief ontvangen, waarin stond dat bekend is geworden wie jullie vader is, jullie blijken dezelfde vader te hebben. Naast jullie blijkt hij op frauduleuze wijze nog 68 kinderen te hebben verwekt; op last van de rechtbank heeft de donorbank eindelijk openheid van zaken gegeven, waaruit dit is gebleken.

Uit eerdere lotgenotenavonden is duidelijk geworden dat één van jullie in het geval dat hij ooit zijn vader zou kunnen ontmoeten, de wens heeft een intieme band met zijn vader op te bouwen.

De ander heeft juist aangegeven in dat geval er alles aan te doen om de vader geld afhandig te maken.

Zojuist zijn jullie met de brief op zak bij de lotgenotenavond aangekomen, de anderen zijn nog niet gearriveerd.


Op therapeutische basis

Jullie zijn schoonzussen.

Suus, jij bent de vrouw van Frank. Je hebt een moeilijke jeugd gehad en nog jaren in de psychiatrie gezeten, maar bent daar uiteindelijk sterker uitgekomen. Je kunt je creativiteit kwijt in je werk als kunstenares. Door je schoonfamilie word je nog altijd gezien als het zorgenkindje. Je neemt je voor je niet meer zo te laten betuttelen.

Claire, je bent de zus van Frank. Het is je altijd voor de wind gegaan en je hebt een glansrijke carrière gemaakt in het bedrijfsleven. Je wordt geprezen om je assertiviteit en je doortastendheid. Je houdt van je familie inclusief aanhang, maar je kunt naast je drukke baan natuurlijk niet te veel tijd in ze investeren.

Jullie (schoon)moeder wordt binnenkort 70 jaar. Claire heeft Suus gevraagd om tijdens Claires lunchpauze bij het bedrijf langs te komen om iets te bespreken. Claire heeft namelijk een fantastisch idee voor het cadeau voor moeder; een portret, geschilderd door Suus. Suus heeft immers toch niet een échte baan en mag zich dan op therapeutische basis nuttig maken.Paradise

Paradise by the Dashboard Light van Meatloaf

Oh wat was ze knap. A was door je ouders meegesleurd naar een tuinfeest van hun vriend, B. Daar zag je Tina en je was gelijk verkocht. Ze bood je een cocktail aan en trok je mee naar de Ferrari van haar vader, B. Net voor je lippen achter het dashboard de hare konden raken, hield Tina je tegen. “Alleen als je me voor altijd trouw blijft en gelukkig maakt!” En dus vroeg je B dezelfde avond nog om Tina’s hand en beleefden jullie een droomnacht.

Nu is het tien jaar en duizend ruzies later. A, je snapt wel waarom B zo makkelijk Tina’s hand weggaf. Je eergevoel en je respect voor B weerhoudt je ervan om Tina iets aan te doen en dus bid je al tien jaar voor een natuurlijke dood. Maar tot nu toe zonder effect en jij trekt het niet langer meer.

B, al tien jaar ben jij een gelukkig man. Je door je ex-vrouw verpeste, bazige dochter is bij een ware gentleman en tevens zoon van je vrienden onder de pannen en jij bent vrij om te doen wat je wilt.

Vandaag ontmoeten jullie elkaar op A’s verzoek voor een ritje in B’s Ferrari. A heeft vanmorgen gegoogeld op: “Hoe geef je de hand van je vrouw aan haar vader terug?”