Expeditie Nachtvlinders

Jullie zijn een hecht team van wetenschappers. Naast collega’s zijn jullie vrienden. Jullie werken al meer dan 6 jaar samen. Jullie delen een fascinatie voor insecten, in het bijzonder vlinders, waar veel van jullie onderzoek dan ook op gericht is. 1 jaar geleden zijn jullie met een expeditie vertrokken naar Guatemala op zoek naar een zeldzame nachtvlinder. Deze vlinder is met uitsterven bedreigt, en jullie voelen de gezamenlijke missie om deze te redden.

De expeditie vergde zowel mentaal als fysiek veel van jullie. Lange dagen in het regenwoud, en regelmatig steile kliffen die overwonnen moesten worden in de tocht. Het is dan ook flink misgegaan. Jullie vertrokken namelijk met zijn vieren, alleen drie zijn er teruggekomen. Tijdens een heftige klim, verloor mede-expeditielid Simon zijn grip, het touw brak, en hij viel het diepe in. Niemand heeft het gezien. Jullie hebben alleen de schreeuw gehoord. Simon klom namelijk achteraan.

De expeditie is gelijk afgebroken. Thuis hebben jullie met de tot dan toe verzamelde resultaten nog een matig artikel weten te publiceren, zonder enige benoeming van Simons bijdrage. Verder zijn jullie nog samen gekomen voor de begrafenis vlak erna.

Simon was de spirit van de groep, de lijm die iedereen bij elkaar hield, die jullie een peptalk gaf als iedereen er doorheen zat. In plaats van dat dit gezamenlijk verlies jullie als team hechter heeft gemaakt zorgde het voor onrust en conflict in het team. Verwijten en schuld deden de ronde. Simons dood heeft op jullie allemaal veel impact gehad, waar iedereen anders mee om ging. Het heeft jullie allemaal ook veranderd op een manier.

Na de begrafenis hebben jullie elkaar niet meer gezien. Dat is dus net iets minder dan een jaar. Nu viert het onderzoekscentrum waar jullie aan verbonden zijn, zijn jubileum. Daar komen jullie elkaar weer tegen. Dit wederzien roept toch weer de drang op om te weten wat er die dag nou precies is gebeurt met Simon.

Personages

Robin – expeditieleider, verantwoordelijk voor de logistiek. Maakt de beslissingen, stippelt route uit.
Ondanks dat je expeditieleider bent, heb je geen leiderschapskwaliteiten. Je bent introvert en vind het lastig knopen door te hakken. Dat duurt allemaal wat langer bij jou.

Sem – jij bent materiaalmeester; verantwoordelijk voor materialen en staat daarvan. Jij controleert de materialen voor elke klim en legt het voor iedereen op de goede manier klaar. Jij weer wat er moet gebeuren en je hakt soms dan maar de knopen door als het door Robin te lang duurt.

Daan – Jij bent bioloog, zorgt voor de vastlegging van de resultaten en het opsporen van de vlinder. Jij was het meest close met simon. Jij deelde dezelfde levensmissie als Simon, het vinden en redden van de vlinder. Je was dan ook graag doorgegaan met de expeditie. Het gekibbel in de groep negeerde je, gezien je fascinatie voor de vlinder je vooral veel vreugde brengt.
Simon (overleden) – bioloog

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt