Alleen de vogels

A het leven is te veel voor jou. Je voelt je vaak overweldigd door negatieve gedachten. Je bent gefascineerd door vogels, die wel die vrijheid en zorgeloosheid lijken te hebben die je zo wanhopig zoekt.

Na lang nadenken zie je dan ook maar 1 uitweg. Je hebt besloten je in een vogel te laten transformeren (dat kan tegenwoordig gewoon).

Terwijl je samen met je toegewijde partner B aan genieten bent van het observeren van vogels in jullie tuin, vertel je over de beslissing om deze metamorfose te ondergaan.


Hand in hand

I want to hold your hand – The Beatles

A en B, jullie hebben een relatie.

A, nadat B herhaaldelijk is vreemd gegaan heb je een extreme verlatingsangst ontwikkeld.
B jij kwijnde weg in schuldgevoel. Want jullie zijn echt voor elkaar bestemd.

Daarom hebben jullie afgesproken elkaars hand nooit meer los te laten, letterlijk. Deze mooie belofte, ontstaan uit angst van A en schuldgevoel van B, is in de praktijk toch wat onhandig.

Wat doe je? Jullie zijn hand in hand aan het tuinieren.


Paradise

Paradise by the Dashboard Light van Meatloaf

Oh wat was ze knap. A was door je ouders meegesleurd naar een tuinfeest van hun vriend, B. Daar zag je Tina en je was gelijk verkocht. Ze bood je een cocktail aan en trok je mee naar de Ferrari van haar vader, B. Net voor je lippen achter het dashboard de hare konden raken, hield Tina je tegen. “Alleen als je me voor altijd trouw blijft en gelukkig maakt!” En dus vroeg je B dezelfde avond nog om Tina’s hand en beleefden jullie een droomnacht.

Nu is het tien jaar en duizend ruzies later. A, je snapt wel waarom B zo makkelijk Tina’s hand weggaf. Je eergevoel en je respect voor B weerhoudt je ervan om Tina iets aan te doen en dus bid je al tien jaar voor een natuurlijke dood. Maar tot nu toe zonder effect en jij trekt het niet langer meer.

B, al tien jaar ben jij een gelukkig man. Je door je ex-vrouw verpeste, bazige dochter is bij een ware gentleman en tevens zoon van je vrienden onder de pannen en jij bent vrij om te doen wat je wilt.

Vandaag ontmoeten jullie elkaar op A’s verzoek voor een ritje in B’s Ferrari. A heeft vanmorgen gegoogeld op: “Hoe geef je de hand van je vrouw aan haar vader terug?”

 


Teddybeer

A en B jullie hebben een relatie. Jullie zijn op vakantie in Gent. B jij hebt een grote fout gemaakt, je hebt iets heel stoms en doms gedaan. Om het goed te maken heb jij een levensgrote teddy beer gekocht voor A. A jij zeult de hele dag rond met deze onhandig grote beer. Je houdt het echt niet meer en de beer valt midden op de vieze straat. A dat is de laatste druppel.


IS THERE LIFE ON MARS?

Life on Mars? van David Bowie

Jullie leerden elkaar jaren geleden kennen als collega’s bij jullie eerste baan. Al snel werden jullie beste vrienden en deelden jullie alles met elkaar. Wat jullie ook deelden, was een sleur. Het leven was saai en zelfs alle films over andere werelden brachten niks nieuws. Jullie wisten niet hoe jullie je leven uitdagender konden maken. En eigenlijk, jullie durfden dat ook niet.

Dus toen jullie vijf jaar geleden van baan veranderden, maakten jullie de afspraak om al het normale 180 graden om te draaien. Jullie zouden dus altijd het tegenovergestelde kiezen van wat jullie in eerste instantie zouden doen of denken. Dit met de hoop om te ontdekken wat het is om echt vol te leven. Vandaag ontmoeten jullie elkaar voor het eerst in vijf jaar weer om te kijken wat deze afspraak jullie heeft gebracht. Oftewel beantwoorden jullie de vraag, is er meer in het leven?

 


Expeditie Nachtvlinders

Jullie zijn een hecht team van wetenschappers. Naast collega’s zijn jullie vrienden. Jullie werken al meer dan 6 jaar samen. Jullie delen een fascinatie voor insecten, in het bijzonder vlinders, waar veel van jullie onderzoek dan ook op gericht is. 1 jaar geleden zijn jullie met een expeditie vertrokken naar Guatemala op zoek naar een zeldzame nachtvlinder. Deze vlinder is met uitsterven bedreigt, en jullie voelen de gezamenlijke missie om deze te redden.
Lees verder “Expeditie Nachtvlinders”


Geel door de nacht

Het zwart van de grillige takken steekt rauw af tegen het nachtelijke blauw. De maan staat in het eerste kwartier en wordt geplaagd door een voorbij schuivende wolk. Hier en daar is er nog een oranje of rode streep zonlicht te zien. Al snel zal de dag verleden zijn en de nacht het heden. De Poolster schijnt al fel. De eerste lantarenpalen flitsen aan, eerst nog met blauwig licht dat snel over zal graag in oranje/geel.
Lees verder “Geel door de nacht”


Buschauffeur

A na een lange dag werk stap jij de bus in, je sukkelt langzaam is slaap. Als je wakker wordt, zit er niemand meer in de bus. De bus staat stil naast een weggetje bij een verlaten weiland. Ben je ontvoerd? Je snapt er niks van. Dan zie je dat de buschauffeur er nog wel zit. Hij/zij huilt zachtjes.

B jij bent die buschauffeur.