Intermedi

Restaurant Intermedi staat voor puur eten en genieten in een eenvoudige ambiance. Oprichters Caspar en Alina, broer en zus, hebben dit concept in twintig jaar tijd eigenhandig vormgegeven; van experimenteren in eigen keuken tot het charmante restaurant van nu. Sinds 2013 worden jullie bijgestaan door souschef Koert. Samen hebben jullie toegewerkt naar die ene trofee: een Michelin-ster. In 2018 was het zo ver! Deze eer koesteren jullie tot op de dag van vandaag.

Caspar en Alina, jullie passie voor het creëren en serveren van culinaire hoogstandjes delen jullie van kinds af aan. Caspar, jouw neus voor smaak, geur, kleur en textuur. Alina, jouw passie voor sfeer, contacten leggen, binden. Jullie passie groeide uit tot een intense samenwerking voor hetzelfde vak: ánderen laten genieten.

Door groeiend succes – van huiscatering tot bescheiden restaurant – werd versterking van jullie basisteam nodig: dus een souschef: Koert. Alina, jij ontmoette Koert in 2013 en wist: dit is onze man. Het begin met Koert was rommelig en confronterend, én belonend: In 2018 ontvingen jullie een Michelin-ster als kroon op jullie droom én harde werken. Oók een kroon op de soms heftige confrontaties in de keuken.

Alina, inmiddels run jij de gastenvloer; van aankleding en porselein tot reservering en charmant gastvrouwschap.

Caspar, jij hebt je helemaal toegelegd op het uitdenken van unieke en pure gerechten met lokale oorsprong. Fermentatie, wecken, kruiden en paddenstoelen kennen geen geheim meer voor jou.

Koert, jij runt de keukenvloer in detail. Ook ben jij de luis in de pels van broer en zus. Caspars’ visie op “de keuken” maak jij vaak openlijk belachelijk om Caspar uit de tent te lokken – met succes. Caspar ontploft dan.

Kortom, samen zijn jullie een geoliede machine voor het plezieren en verrassen van jullie klanten.

Fijne intermezzo’s – of Intermedi – op jullie beslommeringen komen door Sophie; dochter van Caspar. Koert, als relatieve buitenstaander bewonder én stimuleer je Sophie’s enthousiasme; Alina, als tante koester jij iedere stap van Sophie; Caspar, als trotste, alleenstaande vader, waak jij over Sophie.

Sophie, jij bent al een paar jaar uit huis, studeert Psychologie. Máár (!) jouw bijbaantje als pizzabezorger heb je altijd bewust aangehouden: jouw laatste afleveradres op de vrijdagavond staat altijd vast: Restaurant Intermedi.

Nu is het zo’n vrijdagavondmoment. Alina, Caspar en Koert, jullie restaurant zit nog vol, de gasten zijn aan het nagenieten van hun culinaire ontdekkingen, het geroezemoes van tevreden klanten klinkt door in jullie keuken, het keukenwerk is al afgerond. Tijd voor jullie vaste moment voor een… (foute) pizza! Natuurlijk bezorgd door jullie eigen, favoriete pizzabezorger: Sophie.

Gastvrouw en eigenaar: Alina , zus van Caspar– gespeeld door Adinda
Chef-kok en eigenaar: Caspar , broer van Alina– gespeeld door Christian, vader van Sophie
Souschef: Koert – gespeeld door Kevin
Pizzabezorger/dochter van Caspar: Sophie , dochter van Caspar – gespeeld door Saskia

Informatie die alle spelers van elkaar weten

  • Caspar en Alina zijn broer en zus
  • Caspar en Alina delen van kind af aan de passie voor gastronomie
  • Caspar en Alina zijn samen de grondlegger van restaurant Intermedi
  • Caspar is de chef-kok en grondlegger van alle gerechten en menu’s
  • Alina is de gastvrouw en vinologe. Zij regelt alles in het restaurant: van reservering tot het uitschenken van de beste wijnen. Haar leven draait om het restaurant.
  • Koert is sinds 2013 de souschef, de second-in-command na de chef-kok.
  • Koert heeft – in tegenstelling tot Caspar en Alina – dé koksopleiding gevolgd.
  • Koert heeft geen partner
  • Sinds 2018 heeft Intermedi één Michelin-ster.
  • Caspar is alleenstaande vader van dochter Sophie, Sophie’s moeder is jong overleden
  • Alina noemt Caspar soms gekscherend chef-digbeet: reden is dat Caspar niets wil weten van het online profileren van Intermedi. Alina besteed daar juist veel aandacht aan.
  • Sophie is bijna afgestudeerd in de psychologie, woont sinds studie niet meer thuis.
  • Sophie is daarnaast pizzabezorger. Iedere vrijdagavond heeft zij een laatste bezorging: bij Intermedi. Tegen de tijd dat de keuken is schoongemaakt, brengt Sophie jullie een paar pizza’s. Dit is hét moment om met z’n vieren de gebeurtenissen van de week door te nemen en vooruit te kijken.

Speellocatie en uitgangssituatie

  • Speelruimte is de keuken van het restaurant Intermedi
  • De keuken is al schoongemaakt, er zitten nog wel gasten in het restaurant
  • Jullie kunnen af richting het restaurant om nog even met gasten te praten of naar de opslag/toilet/koeling.

Kledingtips

  • Alina: denk aan chique en elegant op een praktische manier; type ‘eigen zaak’.
  • Caspar: denk aan wit; schone werkomgeving, zoals bijvoorbeeld een banketbakkerij
  • Koert: denk aan zwart; schone werkomgeving, zoals bijvoorbeeld een keuken
  • Sophie: denk aan praktisch; type fiets/flitsbezorgingAdinda, denk als kledingtip aan de woorden gastvrouw, charmant en elegant

Rangen in de keuken

  • Chek-kok: hoofd van de keuken en brein achter alle gerechten en het menu
  • Souschef: Plaatsvervangend chef-kok, in grotere brigades is dit de persoon die de leiding op de werkvloer heeft, terwijl de chef meer organisatorisch bezig is

(lagere rollen in de keuken, maar nu niet als karakters aanwezig)

  • Chefs de partie: Ieder verantwoordelijk voor een afdeling
  • Tournant: Vervanger van de chef de partie
  • Commis: Aankomend kok, werkt in opdracht van de chef de partie)
Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt