Maastricht

Jullie zijn een stel en hebben veel moeite gedaan om zwanger te worden. Dit is door wat medische hulp ook gelukt. Nu hebben jullie een weekend je weg geboekt naar Maastricht om een beetje tot rust te komen. Een van de twee is echter verliefd geworden op een ander.Vastgeroest

Twee collega’s die in de zorg werken. Jullie werken al 8 jaar samen. De ene is de leermeester van de ander geweest. Beide waarderen elkaar omdat ze in verschillende situaties goed samen hebben gewerkt en moeilijke klussen hebben geklaard. De ene heeft alles al mee gemaakt en ziet nieuwe ontwikkelingen niet zitten, hij werkt ze tegen en geeft er op af. 

De ander wil zich en de werkomgeving verder ontwikkelen en begint zich steeds vaker te ergeren aan de vastgeroeste collega.


Walhalla

Een verhaal over de alternatieve gemeenschap Walhalla. Over een groep mensen die hoewel ze familiebanden hebben en dagelijks met elkaar optrekken, vrij weinig van elkaar af weten. Een verhaal voor gevorderden met gemiddeld 4 geheimen per personage. Wij speelden dit verhaal tijdens een voorstelling in de Fermerie.
Lees verder “Walhalla”Laatste hoop

Jullie zijn jeugdliefdes en 2 jaar geleden getrouwd en hebben net je eerste kind gekregen. Helaas is dat niet de grote roze wolk waar jullie op gehoopt hadden. Jullie kindje is door zuurstoftekort bij de geboorte ernstig ziek. De artsen in Nederland kunnen niets meer voor haar doen, behalve dan haar pijnloos laten sterven. De vrouw denkt dat dit de beste oplossing is. De man wil geld gaan verzamelen voor een controversiële experimentele behandeling in Amerika.


De Looschool

Jullie zijn een leraar en de directeur van de looschool. Jullie hebben een beoordelinggesprek. Adinda de cijfers van jouw leerlingen zijn heel goed, ze zijn bizar goed. Dit was nodig omdat jullie een aantal keer een slechte beoordeling hadden van de inspectie. Maar de cijfers zijn wel zo goed dat dit bij de directeur allerlei vragen bij heeft.


De bouw van de Mimik

2 spelers, beide bestuurders
De een heeft tegen beter weten de bouw van de Mimik gesteund. Hij/zij heeft elke keer hard gelobbyd als er weer een zak geld naar toe moest. Waarom? Heel simpel steekpenningen. De ander is er door meerdere wob verzoeken achter deze zaken gekomen. Jullie komen elkaar in de wandelgangen tegen.


Na zwart wit

Zwart Wit – Frank Boeijen groep

Jullie zijn broer en zus. Toen jullie opgroeiden waren jullie twee handen op één buik en konden uren spelen en kattenkwaad uithalen.

Echter in jullie pubertijd kreeg jij (Arjen) verkeerde vrienden en werd skinhead. Toen jij 16 was heb je vanuit een racistisch motief een donkere jongen vermoord. Je werd opgepakt en kreeg door de rechter dwangverpleging opgelegd Een jaar nadat je vrij kwam heb je nog een misdaad gepleegd waar je vijf jaar voor hebt moeten zitten. Daarna bleef het sappelen. Met een strafblad krijg je niet snel een baan.

Esther, door wat jouw broer gedaan heeft, ben jij gaan strijden tegen discriminatie en voor gelijke rechten. Jij hebt daardoor veel aanzien gekregen en twee jaar geleden kreeg je voor jouw werk een lintje.

Jullie hebben geen contact meer gehad tot vorig jaar jullie moeder overleed. Jullie troffen elkaar op haar begrafenis. Bij het afhandelen van het testament bleek dat haar grootste wens was dat jullie elkaar weer spraken en de familieband herstellen. Nu hebben jullie afgesproken in een rustig hofje.

Deze casus is losjes gebaseerd op de (racistische moord) op Kerwin Duinmeijer in augustus 1983


Spokenjacht

Zoals het een oud en statig landhuis betaamt, doen er veel spookverhalen de ronde over het landhuis van de Hertogen van Rectum. De bekendste van deze verhalen gaat over het “Meisje in het Trappenhuis.” Velen claimen haar gezien te hebben – bovenaan de grote trap bij de entree van het landhuis verschijnt soms een jong meisje, gekleed in een blauwe jurk. Geruisloos zweeft zij naar beneden, de hoek om en verdwijnt dan. Niemand weet precies wie het is – Margaretha, de dochter van de 13e Hertog, of is het toch Rietje, een dienstmeisje uit de 19e eeuw?
Lees verder “Spokenjacht”