Het gaat zoals het gaat

Jullie zijn een arbeidersgezin. De partners zijn al 30 jaar samen. De ouders hebben altijd hard gewerkt. Hoewel de partners vanuit liefde bij elkaar zijn gekomen. Er zijn nog verhalen van dansavonden waarbij tot diep in de nacht duurde. Nu wordt er vooral naast elkaar wordt geleefd. Tenminste die indruk krijg jij zoon of dochter. De kostwinnaar zit in zijn stoel en zegt “ heb jij mijn bril gezien”. De partner staat op en pakt de bril en legt die voor haar partner neer met de woorden “ die kun je toch ook zelf pakken” zoon/dochter jij gaat er wat van zeggen



Laatste hoop

Jullie zijn jeugdliefdes en 2 jaar geleden getrouwd en hebben net je eerste kind gekregen. Helaas is dat niet de grote roze wolk waar jullie op gehoopt hadden. Jullie kindje is door zuurstoftekort bij de geboorte ernstig ziek. De artsen in Nederland kunnen niets meer voor haar doen, behalve dan haar pijnloos laten sterven. De vrouw denkt dat dit de beste oplossing is. De man wil geld gaan verzamelen voor een controversiële experimentele behandeling in Amerika.


De glans van goud

Jullie zijn twee topschaatsers op jullie kamer in de Olympische bubbel. Jullie wedstrijd is een dag geleden. Speler a heeft goud gewonnen speler b behaalde de vierde plaats. Vandaag was de prijsuitreiking en jullie zijn net terug.

Speler a. Jouw alleen staande moeder heeft je altijd tot het uiterste gepusht. Het kon altijd beter. Als je onderpresteerde dan kreeg je uitgebreide preken zeker als zij gedronken had. Toch bleef je proberen haar trots te maken. Twee maanden geleden is zij overleden. Je bent wel blij, zeker voor de buitenwereld, maar je blijft in je hoofd maar de puntjes herhalen van de race die beter konden.

Speler b jouw ouders hebben je met al hun liefde die ze in zag hadden ondersteund. Ze volgde jou in je sport droom en zijn altijd super trots geweest. Het is jammer dat ze er niet bij konden zijn. Maar als verrassing hebben ze gezorgd dat een grote bos bloemen op jullie kamer bezorgd werd. Dit voor je inzet en voor het behalen van de vierde plek.


Snufje zout

Jullie zijn partners die in Deventer een klein maar kwalitatief goed restaurant runnen. Na de tijd van Corona willen jullie weer vol gas goed eten verzorgen en een vol restaurant hebben. Jullie hebben een goede shift gedraaid maar helaas zijn er ook drie keer borden terug gestuurd naar de keuken. Te zout, te flauw te pittig. Kok na de kerst heb je waarschijnlijk Corona gehad, maar tot op heden ben je je smaak kwijt. Partner jij snapt niet wat er aan de hand is en waarom er borden terug komen.


Another day in paradise

Janne, jij bent slachtoffer geworden van de toeslagenaffaire. Je bent hierdoor je huis kwijt geraakt. Je bent erachter gekomen dat er ook bij jou sprake is geweest van disciminatie; de behandelende ambtenaar schatte je als risico in vanwege je achternaam: Ivanov. Je hebt een gesprek aangevraagd met de ambtenaar die jouw dossier behandelde.

Christian, jij bent die ambtenaar. Je moet op je werk natuurlijk objectief blijven maar zit redelijk diep in de fabeltjes fuik voor Russische conspiracies. Je bent ervan overtuigd dat dit geen invloed heeft gehad in jouw beslissing om Janne als risico aan te melden, dat ligt totaal niet aan jou, maar wel aan het feit dat ze Russisch is.


Door dik en dun

Jullie zijn elkaars eerste liefde. Elkaar ontmoet op een festival en het was direct raak. Samen hebben jullie veel festivals bezocht. Nu zijn jullie al jaren samen en hebben jullie een zoon van acht jaar. Maar eens of twee keer per jaar doen jullie nog een festival. Daarnaast hebben jullie een stabiel leven opgebouwd. Koopwoning, beide een baan. Maar soms valt een van de twee terug en het gebruik van coke. De ander heeft gisteren een verpakking gevonden.

Persoon 1. De vorige keer had je al gezegd dat het de laatste keer zou zijn dat je hem steunde. Jij kunt dan altijd de troep opruimen die de ander maakt met zijn drugs gebruik. Je had ook elke keer goede hoop. Nu is de maat vol

Persoon 2. Elke keer ben je overtuigd dat het de laatste keer is. Maar dan gebeurt er weer iets en dan grijp je toch weer terug naar de coke. Nu met het gezeik met Corona greep je weer naar de coke. Zoals altijd leidt dat tot problemen. Ook je baas die ook normaal de hand boven je hoofd hield heeft je nu ontslagen. De steun van je partner kun je nu echt goed gebruiken


De laatste lockdown

Jullie hebben al dertig jaar een relatie. Hebben elkaar in moeilijke tijden gesteund. Tijdens de laatste lockdown worden de ergernissen ook uitvergroot. Hij ruimt nooit iets op en het moet altijd op haar manier gaan. Na weer de volgende aflopende thuiswerk-dag is de maat vol.


Spokenjacht

Zoals het een oud en statig landhuis betaamt, doen er veel spookverhalen de ronde over het landhuis van de Hertogen van Rectum. De bekendste van deze verhalen gaat over het “Meisje in het Trappenhuis.” Velen claimen haar gezien te hebben – bovenaan de grote trap bij de entree van het landhuis verschijnt soms een jong meisje, gekleed in een blauwe jurk. Geruisloos zweeft zij naar beneden, de hoek om en verdwijnt dan. Niemand weet precies wie het is – Margaretha, de dochter van de 13e Hertog, of is het toch Rietje, een dienstmeisje uit de 19e eeuw?
Lees verder “Spokenjacht”


Stab in the back

Jullie werken al jaren als collega’s samen. Samen hebben jullie een plan bedacht wat het bedrijf 10.000 euro’s oplevert. Dit hebben jullie aan de directeur overhandigd. Maar je collega heeft gedaan of het zijn idee is.