Vakantie voorpret

Jullie zijn al jaren een stel en iedereen kent jullie ook als zodanig. Jullie houden enorm van de geborgenheid en zekerheid bij elkaar. En zoals elk jaar, bespreken jullie in april waar jullie zomerreis heen zal gaan. Al jaren lang kiest één van jullie op deze avond de vakantiebestemming. De ander accepteert. Dit heeft veel mooie vakanties opgeleverd. En iedereen is altijd jaloers op ‘jullie tripjes’.

Vanavond is het weer DIE avond. Dit jaar is het jaar van A, met alle voorbereidingen van dien. Jullie zitten samen aan de IJssel te genieten van de eerste ondergaande lentezon. Gaat jullie vakantie er weer zo mooi uit zien?


Samen op vakantie

Jullie gaan al jaren samen op vakantie maar twee weken voor de datum dat jullie zouden gaan vliegen zegt de een af.

René, Jij leeft al een heel jaar naar deze vakantie toe, je vindt het leuk dat Ans mee gaat. Je bent dan ook zeer boos dat op het laatste moment wordt afgezegd.

Ans, jij vindt de vriendschap belangrijk maar de laatste tijd voelde het als beklemmend dat jullie altijd met elkaar op vakantie gingen. Er is nu iets tussengekomen en hebt dan ook afgezegd.


Papa

Vader
Net na de oorlog is jouw oudere broer overleden door het spelen met een handgranaat. Tot op heden kun jij de beelden nog voor je zien. Je hebt dit zo goed mogelijk weg gestopt. Jij was ineens oudste zoon in een groot gezin. Waarbij je al vroeg moest werken voor de kost jij werkte hard. Overdag in de avond en op zaterdag. Jij wilde dat jouw kinderen het beter hadden. Zo kon je jongste zoon ook pony rijden. Dit heeft hij een aantal jaren gedaan.
Zoon
Jij bent een gevoelige wat verlegen jongen. Jij vond het paardrijden absoluut niet leuk. Maar je durfde dit niet te zeggen. Dit is gestopt omdat je naar de middelbare school ging.. alles wat je wilde is dat je vader trots op je was. Dat je vader zijn broer is verloren heb je rond je 18e gehoord. Dit alles blijft toch wat door je hoofd spelen. Nu zijn jullie fotoboeken aan het uitzoeken want moeder is een halfjaar geleden overleden.

De glans van goud

Jullie zijn twee topschaatsers op jullie kamer in de Olympische bubbel. Jullie wedstrijd is een dag geleden. Speler a heeft goud gewonnen speler b behaalde de vierde plaats. Vandaag was de prijsuitreiking en jullie zijn net terug.

Speler a. Jouw alleen staande moeder heeft je altijd tot het uiterste gepusht. Het kon altijd beter. Als je onderpresteerde dan kreeg je uitgebreide preken zeker als zij gedronken had. Toch bleef je proberen haar trots te maken. Twee maanden geleden is zij overleden. Je bent wel blij, zeker voor de buitenwereld, maar je blijft in je hoofd maar de puntjes herhalen van de race die beter konden.

Speler b jouw ouders hebben je met al hun liefde die ze in zag hadden ondersteund. Ze volgde jou in je sport droom en zijn altijd super trots geweest. Het is jammer dat ze er niet bij konden zijn. Maar als verrassing hebben ze gezorgd dat een grote bos bloemen op jullie kamer bezorgd werd. Dit voor je inzet en voor het behalen van de vierde plek.


Het gaat zoals het gaat

Jullie zijn een arbeidersgezin. De partners zijn al 30 jaar samen. De ouders hebben altijd hard gewerkt. Hoewel de partners vanuit liefde bij elkaar zijn gekomen. Er zijn nog verhalen van dansavonden waarbij tot diep in de nacht duurde. Nu wordt er vooral naast elkaar wordt geleefd. Tenminste die indruk krijg jij zoon of dochter. De kostwinnaar zit in zijn stoel en zegt “ heb jij mijn bril gezien”. De partner staat op en pakt de bril en legt die voor haar partner neer met de woorden “ die kun je toch ook zelf pakken” zoon/dochter jij gaat er wat van zeggen


Walhalla

Een verhaal over de alternatieve gemeenschap Walhalla. Over een groep mensen die hoewel ze familiebanden hebben en dagelijks met elkaar optrekken, vrij weinig van elkaar af weten. Een verhaal voor gevorderden met gemiddeld 4 geheimen per personage. Wij speelden dit verhaal tijdens een voorstelling in de Fermerie.
Lees verder “Walhalla”


Kinderwens

Jullie zijn een stel dat heel makkelijk geld verdient, de ene in de reclame wereld de ander op de beurs. Degene die op de beurs werkte was zo slim dat hij zelf met de crisis goed kon verdienen aan de beurs. Ze leven voor feesten, drank en drugs. Beide gaan nu richting de veertig, en ze kunnen elkaar goed vinden in deze levensstijl. De vrouw krijgt echter een steeds grotere kinderwens en wil zich meer gaan settelen.


Grandmaster flash the message

Het is 2050. Preppers hebben zich op van alles voorbereid maar niet op de Japanse duizendknoop, toch is het zo dat alles overwoekerd is met deze plant. Zelf roundup kan deze plant niet meer kapot maken. Gebouwen zijn er niet meer. Alles is bedekt met deze plant. De maatschappij is ontwricht groepen mensen begonnen elkaar naar het leven te staan. Jullie zijn dieper de Japanse duizendknoop jungle ingegaan. Hebben een hut gemaakt van de plant en eten de plant om te overleven. Jullie staan nu voor de keus hier blijven of toch op zoek gaan naar andere vriendelijke mensen.