Lost in the jungle

Het verhaal gaat over een vriendengroep van vier. Ze kennen elkaar nu minstens 15 jaar sinds de middelbare schooltijd. Jullie waren grensverleggend en echte feestbeesten, waarbij vaak een alcoholisch drankje en soms zelfs een snuifje hoorde. Jullie thuissituatie is altijd goed geweest, maar is dat ook zo? De focus in jullie gesprekken lag altijd op lol trappen met elkaar en nooit op een ‘serieus gesprek’. Kennen jullie elkaar hierdoor wel ‘echt’ goed?

Het is nu het jaar 2050 en de grootste uitvinding van dit jaar was de verplaatsingsmachine. Met deze liftuitziende machine kun je de hele wereld over reizen. Binnenin de lift is een wereldkaart waarop je kan tikken en waar je op hebt getikt vlieg je dan naartoe (net als lift van film Abeltje). De lift is nieuw en daardoor nog erg duur, maar Guus(je) kan door zijn goede carrière de machine kopen. Hij is namelijk directeur van een internationale hotelketen.

Net als Guus(je) is Bo/Beau ook eigenaar van een hobbiewinkel, Robin is directeur van software voor de spelcomputer Nintendo. Sam heeft het iets minder carrieretopperig gemaakt, zij is medewerker van een voedselbank.

Echter hebben jullie geen van allen ooit bij elkaar op de werkvloer gelopen, dus zijn dit wel daadwerkelijk jullie banen of komen jullie misschien op een andere manier aan jullie geld? Niettemin, de grote dag is aangebroken en jullie gaan met zijn vieren de verplaatsingsmachine gebruiken! Guus(je) zegt: ‘Bo/Beau tik maar een mooi plekje aan!’ Bo/Beau wilde altijd al ooit naar de Amazone (oerwoud zuid Amerika) en klikt op dat gebied waar de rivier Amazon ontspringt in Peru. Tegen jullie verwachting in staan jullie niet in een flits aan de oever van de rivier de Amazon, maar in de rivier zelf. Dus zwemmen geblazen!

Allen aan de Amazonoever aangekomen deden jullie twee schokkende ontdekkingen: De verplaatsingsmachine is weg.. Logisch want die machines kunnen namelijk alles hebben, behalve heel veel water… En het meest rampzalige: jullie zijn in the middle of nowhere terechtgekomen. Had achteraf gezien Guus(je) nou maar gedrukt op een miljoenen stad.. Wat nu te doen? Hoe het snelst naar de bewoonde wereld te komen? Waar te gaan slapen? Hoe te eten? Allemaal dingen om te bespreken.. Gelukkig hebben jullie wel allemaal eigen opzettentjes en lucifers voor vuur mee.

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt