Het sperma van Verma

Een humoristisch verhaal voor gevorderden. Dit verhaal gaat over een bijzondere familieband tussen halfbroers en halfzussen, waarin 1 man hen samen bracht. Wij speelden dit verhaal tijdens een training op 24 juni 2021.


Het sperma van Verma
Tuur
Gerard (oudste zoon)
Jonne
Oscar

Dertig tot net iets meer dan veertig jaar geleden zijn jullie allemaal verwekt door dezelfde man; Tiennus Verma. In die tijd kreeg je nog geld voor je kwakje en daar maakte Tiennus dankbaar gebruik van. Jullie zijn dus half broers en zussen en dit schept een bijzondere band. Zeker omdat jullie veel moeite hebben moeten doen om elkaar te vinden. Tiennus wilde met de meeste van zijn kinderen geen contact en hierdoor kennen sommigen van jullie hem alleen van verhalen en foto’s.

Tuur is de enige zoon van Tiennus die niet een zoektocht heeft hoeven te doen. Tiennus doneerde in die tijd namelijk nog niet anoniem. Daarnaast gaf hij aan het begin ook aan dat hij wel contact wilde hebben mijn zijn kinderen en hierdoor zagen Tiennus en Tuur elkaar op regelmatige basis. Maar dit veranderde al snel en Tuur heeft op zijn de 13e verjaardag Tiennus voor het laatst gezien. Toen Tuur op een dag rondkeek op straat en zich afvroeg wie nog meer verwekt kon zijn met de sperma van zijn vader, begon hij een zoektocht. Hij kwam erachter dat Tiennus meer dan 200 keer gedoneerd heeft en heeft op zijn zoektocht onder andere Jonne, Gerard en Oscar ontmoet. Er ontstond een band en jullie organiseren een jaarlijkse Verma dag. Tuur is op die dag een dankbare spreker. Hoewel hij met 13 jaar zijn vader maar kort heeft gekend, is het meer dan de meeste van jullie hebben gekregen. Jullie komen nog vaak achter nieuwe nageslachten van Verma; de teller staat nu op 76.

Vorig jaar heeft Jonne opgebiecht dat ook zij haar vader wel eens heeft ontmoet. Dit had ze te danken aan haar mondige moeder, die toen Jonne 5 werd van het ziekenhuis eiste dat ze de gegevens van de donor wilde inzien. Na jarenlang zeuren, bedelen en onderzoek doen hebben jullie toen Jonne 16 was een aantal ontmoetingen kunnen regelen. De ontmoetingen waren geen succes, Jonne gruwelde van het persoon dat haar vader was en heeft de ontmoetingen later op eigen initiatief stop gezet. Jonne heeft dit al de tijd verzwegen om haar half broers en zussen een gelijkwaardig gevoel te geven. Daarnaast heeft ze ook wel eens boze reacties gekregen omdat haar half broers en zussen vinden dat ze het nooit op eigen initiatief had stop mogen zetten. Wellicht hadden ze nu nog meer kunnen weten over hun vader.

Gosse en Oscar, jullie kennen je vader alleen van foto’s en de verhalen van jullie halfbroers en zussen. Oscar is pas sinds korte tijd bekend als donor kind. Van jullie vieren is hij de enige die zelf een gezin heeft. Oscars vrouw is zwanger van jullie 5e kind.

Tiennus Verma is niet oud geworden, 13 jaar geleden is hij overleden.

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt