Spokenjacht

Zoals het een oud en statig landhuis betaamt, doen er veel spookverhalen de ronde over het landhuis van de Hertogen van Rectum. De bekendste van deze verhalen gaat over het “Meisje in het Trappenhuis.” Velen claimen haar gezien te hebben – bovenaan de grote trap bij de entree van het landhuis verschijnt soms een jong meisje, gekleed in een blauwe jurk. Geruisloos zweeft zij naar beneden, de hoek om en verdwijnt dan. Niemand weet precies wie het is – Margaretha, de dochter van de 13e Hertog, of is het toch Rietje, een dienstmeisje uit de 19e eeuw?

Niet iedere hertog neemt deze verhalen even serieus, uiteraard. De vorige hertog moest niets hebben van het paranormale en werd woest als iemand over het Meisje begon. Zijn zoon, de nieuwe hertog, is er echter stellig van overtuigd dat dit verhaal wél waar is. Hij heeft het Meisje immers zelf gezien.

Om het bestaan van het Meisje te bewijzen, heeft de Hertog professionele hulp ingevlogen. Hij heeft de Stichting voor Paranormaal Onderzoek en Ongewone Casuïstiek (S.P.O.O.C.) gevraagd onderzoek te doen. Zij hebben speciaal voor dit doel hun meest prestigieuze Bijzondere Onderzoeks Eenheid (BOE) naar het landhuis gestuurd om deze nacht onderzoek te doen.

Het BOE bestaat uit drie leden:
Edwin/Edwina “Ed” Albona: Ed is voorzitter en hoofdonderzoeker van SPOOC en een bekend parapsycholoog. Hij/zij heeft gestudeerd in Utrecht onder Martin Johnson en is nog steeds lichtelijk verbitterd dat de UU de vaksectie Parapsychologie heeft opgeheven. Naast zijn/haar werk voor SPOOC is Ed een bekende spreker in het paranormale circuit.. Wat hij/zij daarvoor betaald krijgt, gaat eigenlijk direct naar SPOOC en het onderzoek. Voor Ed is het belangrijk dat de parapsychologie én het bestaan van het paranormale wetenschappelijk bewezen worden – pas dan kan de wereld écht vooruit.

Louis/Louise “Loe” Milsani: de techneut van de groep. Voor Loe zijn geesten een elektromagnetisch overblijfsel van de menselijke ziel. Hij ontwikkelt meetapparatuur – in z’n vrije tijd, uiteraard. Daarnaast repareert Loe high-end audioapparatuur in z’n/haar eigen winkel. Loe en Ed hebben elkaar ooit leren kennen door een blind date. Een gemeenschappelijke vriend dacht dat ze wel bij elkaar zouden passen, vanwege hun gedeelde interesse in het paranormale. Ze hadden geen klik, maar bleven wel vrienden. Samen onderzoeken ze sindsdien allerlei paranormale gebeurtenissen – helaas zonder succes, maar ze hebben samen zeker interessante onderzoekservaringen. Loe heeft een tienerdochter uit een andere relatie, die zijn hobby/passie maar raar vindt.

Victor/Victoria “Vic” Quellbrunn: Vic is een bekend, zoniet berucht medium en echte kenner van allerlei paranormale fenomenen, met informatie die hij/zij volgens eigen zeggen van de Mystieke Ouderen ontvangt. Velen geloven hem/haar niet, vooral de wetenschappelijke vleugel van het circuit. Vic is een nogal excentriek persoon, die vreemde vragen stelt en vanuit het niets cryptische uitspraken doet. Vic is Ed ooit tegengekomen op een conferentie – en hoewel Ed hele andere methodes voorstaat, raakte Ed geobsedeerd door Vics krachten. Vic is voor Ed zowel medewerker van als onderzoeksobject. Loe vindt echter dat Vic Ed gewoon heel goed om zijn/haar vinger heeft gewikkeld…

 

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt