Autobedrijf de Wit

Een verhaal over een familie garagebedrijf waar een moord lijkt te hebben plaatsgevonden. Een leuke whodunnit die we tijdens de lockdown op 28 januari 2021 via zoom hebben gespeeld.

Rianne: Roos , monteur
Kevin: Klaas, magazijn beheerder
Adinda: Aline, 1e verkoopster
Arjen: Ellen, algemeen directeur
Patrick: Paul, manusje-van-alles (heeft geen geheimen)
Cristian: Cor, boekhouder
Kees : 1e monteur (geen rol)

Aline en Ellen zijn zussen. Paul is hun licht verstandelijk gehandicapte broer, Kees is hun oudste broer
Aline is getrouwd met Klaas
Ellen is getrouwd met Cor
Roos is de dochter van Cor en Ellen

Autobedrijf de Wit is een echt familie bedrijf opgericht door jullie opa (Jan). Die heeft na de oorlog het bedrijf van de grond af aan opgebouwd. Ondertussen is het bedrijf een begrip geworden in Raalte. Natuurlijk hebben jullie concurrentie maar de meeste inwoners van Raalte weten jullie te vinden en stellen de klantgerichtheid zeer op prijs. Waar het bedrijf de afgelopen jaren steeds voor de wind ging, hebben jullie nu meer moeite om de zaak draaiend te houden. Nu tijdens de lockdown lijkt het of de klanten ook gaan afwachten.

Ellen en Paul zijn 15 jaar getrouwd en Aline en Klaas 9 jaar. Roos is de dochter van Ellen en Cor. Jullie vonden het belangrijk dat Roos het bedrijf leerde kennen van de grond af aan. Daarom werkt ze nu als monteur wat ze erg leuk vind. Omdat het Aline en Klaas nog niet gelukt is om kinderen te krijgen hebben ze een bijzondere band met Roos. Het voelt een beetje als hun bonus kind. Paul is altijd een beetje het zorgen kindje geweest, kon nooit helemaal meekomen met de rest. Maar met zijn goede inborst weet hij iedereen toch voor zich te winnen. Het was duidelijk dat hij ook een plekje in het bedrijf moest krijgen. Daarom veegt hij het magazijn, poetst de auto’s enz.

Tot jullie aller schrik lag Kees drie dagen geleden dood. Roos ging niets vermoedend naar haar werk en daar vond ze hem. Hij was verpletterd doordat een brug met daarop een BMW 116. Omdat de beveiliging van de brug gesaboteerd was wordt er van een misdrijf uitgegaan. Jullie zijn allemaal ondervraagd door de politie. Daarna mochten jullie weer naar huis. Ome Kees was een excentrieke man, openlijk homoseksueel en bijzonder macho, maar niet in staat om een vaste relatie aan te gaan. Ome Kees was goed in het ongemakkelijk maken van familie feestjes door iets te vrij te praten over zijn escapades. Hij was iemand van de confrontatie, hij leek er wel plezier aan te beleven om tegen de irritatiegrens van mensen te bewegen. Maar hij was ook erg goed in zijn vak. Hij had Roos alle kneepjes van het vak geleerd.

Jullie hebben een zoom meeting aangemaakt om samen stil te staan bij het verlies. Maar ook om dingen rondom de uitvaart te regelen. Maar de vraag wie dit heeft gedaan hangt ook als zwaard van Damocles boven de meeting. Gezien de lockdown moet het bijna wel iemand van het bedrijf zijn geweest.

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt