NewlyMeds

Verhaal Newly Meds

De hippe, rijke baas van een farmaceutisch bedrijf wordt vergiftigd en kort daarna worden de medicijnen van het bedrijf voor de kostprijs op de markt gezet. Is er sprake van opzet of toeval? We speelden dit verhaal tijdens een training op 14 januari 2021.


Jullie werken met z’n vijven voor de miljonair Donnie Sax, een hippe zestig jaar oude Amerikaan. Donnie is rijk geworden van de farmaceutische bedrijf ‘NewlyMeds’, waar jullie ook allemaal voor werken. Dit bedrijf is beursgenoteerd en in de Corona pandemie stegen de winsten harder dan gebruikelijk.

– Philip werkt al sinds de oprichting van het bedrijf voor Donnie. Hij heeft het ver gebracht, zijn huidige functie is Chief of Finance. Hij gaat over de winstmarges, maar ook over de kosten van het bedrijf.
– Fred werkt nu sinds 10 jaar bij het bedrijf en heeft de leiding over de koers van het bedrijf. Hij doet onderzoek naar ziektes en houdt de huidige ‘trends’ in de gaten. In 2018 voorspelde hij al een virus als Covid-19.
– Trish (Donnie’s huidige vrouw) werkt feitelijk niet in het bedrijf, maar is wel het gezicht van het bedrijf. In alle reclames is zij te zien. Ze gaat naar evenementen, conventies en andere verkoopmogelijkheden om zoveel mogelijk medicijnen te verkopen.
– Olson (Donnie’s zoon) werkt sinds kort in het bedrijf. Hij werkt als hoofd personeelszaken. Olson en zijn vader hebben een onstuimige relatie. Als enige kind is hij wat luxe gewend en heeft hij het grootste deel van zijn leven niet hoeven werken. Sinds 5 jaar heeft hij elk jaar een andere baan moeten uitproberen van zijn vader. Hij werkt nu een jaar hij voor het bedrijf van zijn vader en zal binnenkort moeten kiezen voor welk bedrijf hij wil blijven werken.
– Mel (Donnie’s eerste vrouw) werkt fulltime op de afdeling Sales. Donnie en Mel gaan als goede vrienden met elkaar om. Mel en Donnie hebben elkaar op het bedrijf leren kennen en na een goed huwelijk van 15 jaar, zijn zij als vrienden uit elkaar gegaan.

Vorige week is Donnie opgenomen in het ziekenhuis. Na een wilde avond met diner en dansen werd hij onwel. Jullie dachten eerst dat hij weer eens niet van de champagne af kon blijven, maar de dag erna bleek het bedrijf ‘NewlyMeds’ ineens een heel andere koers in te slaan. Normaal gesproken wordt de medicatie voor 34 keer de kostprijs verkocht (en met elk bestaansjaar stijgt die vermenigvuldiging), maar sinds vorige week werden alle medicijnen in eens tegen met een minimale winstmarge verkocht. Jullie konden Donnie er niet over spreken omdat hij nog in het ziekenhuis in een kunstmatige coma wordt gehouden. Jullie realiseren je dat iemand van jullie deze hele actie in scène had gezet. De timing is immers te toevallig.. Maar wie kon dit doen?

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt