De Melkmannen

Een leuk beginnersverhaal dat een stukje terug gaat in de tijd. Een verhaal over Melkmannen, die in werkelijkheid een communistische organisatie zijn. Wij speelden dit verhaal tijdens een training op 17 juni 2021.

Spelers:
Emilio
Jaap
Tina
Charlotte

Het is de jaren 60 van de 20ste eeuw. Tijdens de Duitse bezetting kwam er een sterke regulering van de melkhandel. De regering bepaalde dat boeren niet meer rechtstreeks aan de gebruikers melk mogen leveren. Melkboeren moesten kiezen tussen de voortzetting van de boerderij of de melkhandel. Het werk van ‘melkslijter of melkman’ werd hiermee in het leven geroepen. Zij kwamen met transportfietsen, melkschuiten, hondenkarren, paard en wagen en later ook een bakfiets de melk brengen. De melkman had soms een ‘loper’, een sleutel die op alle deuren paste. Hiermee konden ze de melk rechtstreeks in de pan gieten die klaarstond in de keukens van klanten. Vaak kopen klanten iets op krediet, het zogenoemde poffen.

Met z’n vieren maken jullie dankbaar gebruik van deze dekmantel als ‘melkman’. In werkelijkheid zijn jullie alle vier verbonden aan ‘De Nieuwe Morgen’; een organisatie met communistische grondslag. Jullie vinden dat privé-eigendom en een op winst gebaseerde economie vervangen moet worden door een gemeenschappelijk eigendom van productiemiddelen. Jullie zijn in het geheim bezig met een grote ‘schoonmaak’, een enorme Robin Hood actie waarin jullie gaan stelen van de rijken en zorgen dat dit aan de gemeenschap weer ten goede zal komen. Hiervoor zijn jullie al maanden bezig om onderzoek te doen. Tijdens jullie bezorging rondes verzamelen jullie informatie van jullie klanten, de lopers komen hier goed bij van pas.

Emilio heeft deze jaren geleden bende opgericht. Als eerste aanmelding mocht hij de ijverige en betrokken Jaap noteren. Samen plande zij al veel missies samen, maar de zaken gingen nog sneller toen ook Tina zich bij de bende aansloot. Als laatste meldde Charlotte zich aan.

Dadelijk komen jullie, na een dag als ‘Melkman’, terug op het ‘hoofdkwartier’, een boerderij van een sympathisant. Jullie verkopen zijn melk in ruil voor het gebruiken van de ruimte voor jullie missie, kost en inwoning. In de avonduren plannen jullie de volgende missie, in dit geval Missie ‘Grote Schoonmaak’.

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt