Ons favoriete format is dat van de ‘Nachtgasten’. Wij spelen dit format zo graag omdat het voor alle partijen spannend is. Als schrijver omdat de voorstelling valt en staat bij een goed verhaal. Als speler omdat je tot een week voor de voorstelling niets weet. Daarna leef je een week lang alleen met een kleine hint, zoals welke kleding je gaat dragen tijdens de voorstelling.

We hebben onze zelfgeschreven verhalen volgens het Nachtgasten format verzameld. Het schrijven van een verhaal kost ons gemiddeld 2 tot 3 dagen. Aangezien we deze verhalen maar 1 keer kunnen spelen, wisselen we deze graag uit met anderen. We hopen hiermee nieuwe verhalen terug te krijgen. Mocht je zelf een verhaal hebben die je kan uitwisselen, dan houden we ons aanbevolen! De algemene verhalen zijn op de site te vinden. Wil je de geheimen bij het verhaal ontvangen, stuur ons dan een mailtje. Heb je zelf ook verhalen geschreven die je wil delen, laat het ons weten. 

Uitleg format ‘Nachtgasten’

Het format Nachtgasten is bedacht door Koen Wouterse, Jef Hoogmartens, Yorick Zwart en Niels Croiset.

In dit format krijgen de acteurs een achtergrondverhaal dat ze pas te horen krijgen tijdens de voorstelling. Tegelijkertijd met het publiek horen zij een algemeen verhaal en daarna krijgt elke acteur individueel een persoonlijk karakter met drie tot vijf geheimen. Het publiek kent alle geheimen, de spelers alleen de eigen geheimen. Ook tijdens het spelen weten de acteurs vaak niet wat er zich ontwikkelt terwijl ze achter de schermen staan. Dat merken ze wel weer als ze opkomen. Dit zijn de spelregels
Spelletjesavond

We volgen Charlie, Jaël, Sasha en Jonne.

Broers en zussen die in hun jeugd worstelden met een aan drankverslaafde vader en een moeder die het gezin heeft achtergelaten. Hoewel ze in hun leven veel verdriet kennen, zijn ze er samen sterker uitgekomen en hebben ze veel liefde voor elkaar. Jullie gaan voor elkaar door het vuur en hebben een sterke band. Wekelijks hebben jullie een spelletjesavond bij een van jullie thuis.

Vandaag is het de beurt aan Sasha om dit uitje te ‘hosten’

Charlie – wethouder van een grote stad
Jaël – horacabaas
Sasha – politieagent
Jonne – P.A. van een groot artiest


Een spel in een spel

De gevangenis Bardzimo is één van de best bewaakte gevangenissen. Hier zitten criminelen die een minimale straf hebben van 10 jaar. De best bewaakte afdeling waar criminelen zitten die levenslang hebben, bevindt zich op de bovenste etage van het complex. Hier is de verhouding criminelen en cipiers 1 op 1. Er zijn twee criminelen dus ook twee cipiers. Deze cipiers wisselen nog wel eens, maar altijd in vaste partners.
Lees verder “Een spel in een spel”


Het Vossenhol

‘Het Vossenhol’ is een fraaie familie dierentuin aan de rand van de stad Deventer, opgericht door Jan Vos, jullie vader en opa. Het begon als een kleine dierentuin met 5 gordeldieren, 6 emoes, een roedel wolven en natuurlijk 2 vossen (naast de familie Vos), maar is nu uitgegroeid tot een middelgrote stadsdierentuin omringd door nieuw gebouwde woonwijken.
Lees verder “Het Vossenhol”


De drankfabriek

morning after

Jullie werken allemaal in een brouwerij. Persoon 4 is de eigenaar van de brouwerij, jullie verwachten dat die nog komt. Gisteren hebben jullie een groot bokbierfestival gehad. Vandaar komen jullie de spullen opruimen. Het valt jullie op dat de voorraad helemaal leeg is. Het was dit weekend stampes druk, dus dat zou het een en ander kunnen verklaren.


Cluedo.

Verscholen in de bossen dicht bij Deventer ligt landgoed ‘Swaenesteyn’, met daarop een statig landhuis, geheel in de Art Deco stijl. Wanneer je de laan oprijdt, word je als eerst begroet door een roedel windhonden en een Koningspoedel. Om het landhuis ligt een aangelegde tuin die dagelijks door 3 tuinmannen verzorgd wordt. Het landhuis zelf heeft twee torentjes, 8 balkons en door de vele ramen kun je blikken opvangen van het weelderige interieur.

Al sinds 1626 is het landgoed in handen van de familie ‘van Balveren’ en wordt traditiegetrouw nagelaten aan de oudste zoon. De welvaart is door de familievader Jan-Coen vergaard. Hij was koopman en actief in de zouthandel. Handeldrijven zit duidelijk in hun bloed, want met elke generatie werd de welvaart van de familie vergroot. Vandaag de dag is dit landgoed niet het enige prestigeproject dat de familie bezit.
Lees verder “Cluedo.”


The Squad

Bob/Bobby, Sam en Robin, jullie werken alle drie bij de recherche en werken al enige tijd samen als team. Bob als hoofd recherche en Sam en Robin allebei met een specialisme. Sam is gespecialiseerd in digitale recherche en weet als geen ander hoe die ‘verborgen’ informatie boven water weet te krijgen. Robins specialisme is financiële recherche en kan elke onrechtmatig verkregen bezitting op sporen.
Lees verder “The Squad”


Oma

Jullie zijn drie kleinkinderen van oma Nettie van Puffelen. De liefste oma die jullie je maar kunnen voorstellen. Helaas heeft oma Nettie vooral met jullie een goede band, de rest van de familie is met haar gebroken. Jullie kunnen dat niet voorstellen want oma van Puffelen verwent jullie altijd graag.
Lees verder “Oma”


Profetie van Eden

Het is 2024 en vandaag zal de laatste dag zijn. Morgen, 12-01-2024, is een belangrijke datum die door een oer-oude beschaving als start van een nieuw tijdperk is aangewezen. Eden, deze profetie kwam 15 jaar geleden tot je in een droom. Je hebt destijds je kantoorbaan opgezegd en bent je volledig gaan storten op de voorbereiding hierop. Je wilde dat zoveel mensen deze boodschap te weten kwamen en waar het eerst leek alsof niemand naar je luisterde, heb je nu een grote groep volgelingen verzameld. Sommigen zouden zeggen, het is een sekte, jij zegt ‘het zijn de zieners, die voorbereid zijn’.
Lees verder “Profetie van Eden”