Oost West Thuis Best

Door de vergrote toestroom van vluchtelingen uit de Oekraïne wordt een asielzoekerscentrum in een voormalig kantoorpand in Leiden gevestigd. Niet alleen Oekraïners, maar asielzoekers uit allerlei windstreken worden er gehuisvest. Het gebouw had in de jaren 80 voor hip door kunnen gaan, maar valt inmiddels vooral op door de gelijkenis met Oostblok architectuur. In het nieuw geopende asielzoekerscentrum wordt als dagactiviteit voor de nieuwelingen een kookcursus gegeven.

Jasmina geeft de cursus. Ze houdt erg van lekker eten en vind het tijdens de kookcursussen opvallend vaak nodig om uitgebreid te proeven. Haar bedrijf ‘Oost West Thuis Best’ bestaat uit het geven van kookcursussen en het runnen van een restaurant met dezelfde naam en opvallend veel gerechten uit het Midden-Oosten.

Zij is ingehuurd door Anna, de directrice die zelf ook meedoet, officieel om uit te checken hoe het loopt, maar eigenlijk om haar eigen kookkunsten te verbeteren. Anna is altijd een succesvolle directrice geweest bij beursgenoteerde bedrijven, maar ze zit sinds kort in een midlife crisis. Is dit wel wat ze wil? Wordt ze hier wel gelukkig van? Yoga, meditatie en bungy jumpen hebben haar nog niet gebracht waar ze zijn wilde in haar zoektocht naar zichzelf. Als onverwachte carrière switch werd ze directrice van het asielzoekerscentrum. Zal dit haar wel brengen wat ze zoekt?

Door omstandigheden valt de belangstelling voor de cursus wat tegen. Veel asielzoekers zijn al doorgereisd of zijn nog niet gearriveerd. Bovendien zijn er veel Covid besmettingen. Achmed en Dimitrov zijn de enige gegadigden.

Achmed woont al 19 jaar in de Oekraïne en heeft een Oekraïens paspoort. Van origine komt hij uit Irak. Hij heeft veel vrienden en familie verloren in de Irak oorlog In Kiev runde hij een succesvol restaurant.

Dimitrov is ook Oekraïense vluchteling uit Kiev. Het is een sportieve en vlotte man.

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt