Toiletjuffers

Een avondvisite-verhaal™ (nachtgasten-light) over een familie in de sanitaire industrie die het soms moeilijk heeft het hoofd boven water te houden.

We speelden dit verhaal tijdens een training op 21 april 2022.
4 personen, 1 geheim per persoon.

  • Esther: Maria
  • Rianne: Georgina
  • Saskia: Priscilla
  • Amanda: Natasja

Maria heeft jaren geleden een bedrijf opgericht dat openbare toiletten schoonmaakt. Maria en haar dochters zijn dan dus ook toiletjuf van beroep. Maria is al op leeftijd en heeft daarom de uitvoerende taken overgedragen aan haar dochters. Elk heeft een grote dependance voor zijn rekening. Georgina die op Utrecht Centraal, Priscilla die in Amsterdam en Natasja de enige internationale; die in Brussel.

Tussen de zussen heerst een vriendelijke concurrentiestrijd. Maria heeft enkel nog een waarnemende rol, maar blijft het moeilijk vinden om haar bedrijf aan haar dochters uit handen te geven. Ze komt dan nog geregeld langs, bemoeit zich dan geregeld met de zaken en heeft overal een mening over, meestal gesterkt door argument nummer 1: we doen het al jaren zo of nummer 2; vroeger was het beter.

Vanavond is de jaarlijkse vergadering en aangezien dit een familie aangelegenheid is, doen jullie dat al jaren in stijl; in Thermen Bussloo waar jullie dames zich eens heerlijk in de watten laten leggen en de sanitaire voorzieningen heerlijk kunnen bekritiseren. Hoewel Maria al jaren niet meer uitgenodigd wordt, ze heeft er immers enkel nog een symbolische rol, verwachten jullie dat ook dit jaar zij nog wel zal komen aanwaaien.

Benodigdheden: Schoonmaakspullen en schoonmaakkleding (panterprintjes, gouden attributen), schoteltjes met muntgeld

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt