Rock On

Welkom in de uitvalsbasis van Metalband Die Schöne Molen. Jullie zijn: Phil de gitarist, Nell de drummer, Alice de toetsenist en Jamy de zangeres.

Jullie hebben samen de band Die Schöne Molen opgericht in 2019. Daarvoor speelden jullie allemaal in een andere metalband: Nell bij Frantic Gods, Phil bij Evil Angels, Alice bij Rancid Fury en de jongste telg Jamy bij Forsaken Zombies. Door het vele touren van de bands, kennen jullie elkaar al een lange tijd best goed.

Toen ieder van jullie uit de eigen band was gestapt (of “gezet”), ontving Phil de drie ladies hier in deze mooie molen. De metalband met de coole naam Die Schöne Molen was geboren! En Nell, als de enige echte Metal-Mum begint dan gelijk van alles te regelen. Zo krijgt ieder ook andere taken binnen de band: Nell wordt jullie manager, Phil doet de boekingen en financiën, Alice wordt verantwoordelijk voor alle materieel (zoals vervoer) en Jamy verzorgt alle PR-zaken.

Eén hele harde afspraak is er die eerste dag gemaakt: over de drama’s bij de vorige bands wordt nooit gesproken: Die Schöne Molen is een nieuwe start!

Jullie start valt samen met het begin van Corona. Dat weerhoudt jullie er niet van om – online – samen te schrijven, te repeteren en zelfs eerste tracks uit te brengen. De reacties zijn lovend, de nummers zijn lekker, lekker hard en vet. Toch vinden jullie dat een echt debuut live moet plaatsvinden. Daarom stellen jullie dit debuut uit tot na de – inmiddels ingestelde – lock-down.

Gisteren was het eindelijk zo ver! Jullie live debuut! Nog wel als MAIN ACT op het festival GrasPop. Dat jullie, als nieuwe band, gelijk als hoofdoptreden zijn geboekt is inmiddels overal een veelbesproken mysterie. Gisteren ging de soundcheck perfect, alles was gereed voor een dijk van een debuut. Toen gingen de lichten gingen aan en… En jullie begonnen te rocken als nooit tevoren.

Maar vanuit het publiek kwam geen reactie: geen gezang, geen moshpits te bekennen… Niet eens geheadbang. Jamy’s zang kwam vals uit de speakers, Nell kon geen tempo houden en Phils rifs waren beginnersgetokkel: Jullie debuut op GrasPop is een totale flop.

Vandaag komen jullie, zwaar aangeslagen, bij elkaar hier in jullie molen om te bespreken hoe jullie live debuut zo fout heeft kunnen gaan.

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt