Schat van een vader

Onlangs is jullie vader, de 24e Hertog van Rectum, overleden. Hij stond bekend als een schelm en een avonturier, die vooral zijn eigen gang ging, en leefde van het familiefortuin op het statige familielandgoed. Jullie – Alex, Bo en Chris – zijn hier opgegroeid, maar in de loop der jaren uit elkaar gegroeid, tot spijt van jullie vader.
Om jullie na zijn dood weer samen te brengen, heeft hij jullie alle drie deel van een schatkaart gegeven waarmee jullie samen zijn testament kunnen vinden, ergens op het oude landgoed. Om deze reden zijn jullie nu samen in het landhuis.

Alex: jij bent de oudste van de drie. Jij lijkt het minst op je vader – consciëntieus, georganiseerd, ordelijk, verantwoordelijk. Dit zorgde voor spanning. Zodra je oud genoeg was, ben je uit huis gegaan om te studeren en een carrière op te bouwen. Tegenwoordig ben je vermogensbeheerder bij een luxe private bank. Je vindt het bloedirritant dat je op deze manier op zoek moet naar het testament, maar ja, het is helaas noodzakelijk.
Na de dood van jullie moeder, toen jullie jong waren, heb jij feitelijk het huishouden overgenomen en ben je voor Bo en Chris gaan zorgen. Je probeerde Bo vooral uit de problemen te houden, en Chris, die vaak ziek was, gezond. Hoewel je ze tegenwoordig niet vaak meer ziet, merk je dat je deze rol snel weer aanneemt als jullie samen zijn.

Bo: jij bent de middelste van de drie, en lijkt het meest op je vader – je keek tegen hem op. Jij bent op je 18e bij de commando’s gegaan. Omdat je niet zo goed gaat op autoriteit, duurde dit niet lang, maar je kwam er wel uit als survivalexpert. Hiermee verdien je nu je geld: je schrijft boeken en presenteert tv-programma’s over extreme survival. Je gaat vooral je eigen gang in het leven.
Je voelt je vaak betutteld door Alex. Hij/zij is maar een brave Hendrik met een gewone baan. Dit hoort niet bij iemand van jullie adellijke afkomst. Werken op die manier is voor de gewone man. Je probeert Chris altijd mee te krijgen in jouw verzet tegen Alex. In jouw ogen hield Alex de zieke Chris altijd klein. Voor Chris’ gezondheid en groei vind jij avontuur en lichamelijke activiteit belangrijk.

Chris: de jongste van de drie. Als kind was je vaak ziek en daarom het zorgenkindje. Je werd nogal gepamperd. Alex en Bo vochten na de dood van je moeder vaak over hoe het best voor jou te zorgen. Je houdt van ze allebei en liep daarom de ene keer achter Alex aan, de andere keer achter Bo. Zij trekken je nog steeds beide kanten op. Hoewel je tegenwoordig meer je eigen richting volgt, vind je het nog steeds moeilijk nee tegen hen te zeggen.
Je bent nooit het huis uit gegaan. De laatste jaren zorgde je vooral voor je vader. Je hebt in deze periode echter wel je talent en passie ontdekt: tuinieren. Jij hebt de afgelopen jaren, veelal met eigen hand, de verloederde tuinen van het landgoed in ere hersteld. Jouw volgende plan: het uitbreiden van de tuinen naar een stuk braakliggend terrein aan de rand van het landgoed.

Complicerende factor: in Nederland zijn adellijke titels alleen overerfbaar in de mannelijke lijn. De mannelijke speler die de oudste zoon speelt, heeft de titel dus al geërfd. Dus als Alex en Bo door vrouwen gespeeld worden en Chris door een man, is Chris de nieuwe hertog. Bij drie mannen, Alex, etc. Als er drie vrouwelijke spelers zijn, is de titel naar een neef gegaan. Of dit van invloed is op de bezittingen, is onduidelijk. 🙂

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt