Hoe heet is de soep?

Julia is de dochter van een Italiaans vader en Nederlandse moeder. Toen haar ouders vijf jaar geleden overleden, erfde Julia de zieltogende pizzeria van haar vader. Het menu bestond destijds uit de bekende nietszeggende mix van pizza’s en pasta’s, waarbij als toetje steevast een bord slechte tiramisu werd gepromoot. Op een enkele trouwe stamgast uit de buurt na, kwamen er eigenlijk nauwelijks nog gasten. De pizzeria was een voorbeeld van vergane glorie, maar lag wel op een prachtige locatie in de stad. Bovendien voorzag Julia in het hogere segment van de markt veel interesse voor Italiaanse Haute Cuisine. Ze besloot daarom het roer drastisch om te gooien.

Ze vroeg haar studievriendin Margot om chef-kok te worden. Dat was een logische keuze omdat Margot tijdens een stage van de hotelschool een tijd had doorgebracht bij een gerenommeerd restaurant in Rome. Ze had daar de Italiaanse keuken goed leren kennen en kreeg louter lovende beoordelingen.

Na een kostbare verbouwing gingen Julia en Margot van start met Bella Cucina. Vanaf de opening bleek de nieuwe formule een succes. Gasten wisten het restaurant snel te vinden, en de recensies op zowel Tripadvisor als de meer serieuze websites waren positief. Toen Margot een relatie kreeg met de bekende influencer en foodblogger Esther, kon het restaurant heel handig nog beter bij de juiste doelgroep worden geïntroduceerd.

Het uiteindelijke doel is een Michelinster. Julia en Margot beseften echter dat ze hiervoor de echt fijn kneepjes moesten leren. Een half jaar geleden hebben zij daarom besloten om Luca te vragen om voor de periode van een jaar de keukenbrigade te ondersteunen. Het was een idee geweest van Esther, die Luca kende van het TV programma Masterchef Italia en haar latere hulpprogramma “Shake it Up”.

Sommige veranderingen verliepen probleemloos, maar aan andere gingen lange discussies vooraf. Kostbare ingrediënten, nieuwe kooktechnieken die niet altijd direct slaagden, dure wijnen, en soms het gevoel van twee kapiteins in de kombuis van het schip. Bovendien gaat de gezondheid van Julia de laatste tijd snel achteruit. Ze is snel misselijk, vermoeid, buikpijn, overgeven. Kortom, een “bumpy ride to the top” voor restaurant Bella Cucina.

We kijken naar het restaurantgedeelte van het restaurant. Het is vrijdagmiddag en voor vanavond zijn alle tafels gereserveerd. Zoals elke dag gebruiken jullie samen een eenvoudige, door Luca bereide maaltijd, voorafgaand aan de mise-en-place in de keuken en het indekken van de tafels voor het diner.

Julia

  • 30 jaar
  • Eigenaar en gastvrouw van restaurant “Bella Cucina”
  • Ambitieus, charmant, windt iedereen om haar vinger
  • Studievriendin van Margot van de hotelschool

Margot

  • 32 jaar
  • Studievriendin van Julia van de hotelschool
  • Chef-kok van restaurant “Bella Cucina”
  • Introvert persoon, tikkeltje eigenwijs, passie voor lekker eten en drinken
  • Sinds een jaar een relatie met Esther

Esther

  •  28 jaar
  • Influencer, foodblogger en restaurantcri<cus
  • Veel invloed door een grote hoeveelheid volgers op internet
  • Sinds een jaar een relatie met Margot

Luca

  • 45 Jaar
  • Gedreven Italiaanse topkok
  • Bekend van TV, onder meer winnaar van Masterchef Italia en tot voor kort boegbeeld van het populaire programma “Shake it Up” waarin je slecht lopende restaurants helpt
Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt