The Dock of the Bay

Dit is ons eerste zelfgeschreven Nachtgasten verhaal. Geïnspireerd door een geweldig nummer, tip; laat de spelers tijdens dit nummer opkomen. Een verhaal over drie stamgasten en de bardame. Zo als vaak komen ze samen in hun kroeg, maar vandaag zal anders zijn dan al die andere keren.

Personages

Weinig woorden Wendy (eind veertig)
Pierre (midden zestig)
Frederick (midden vijftig)
Olaf (midden vijftig)

Wendy – huidige eigenaar van The Dock of the Bay.
Willfred – opa van Wendy, startte met cafe The Dock of the Bay.
Wilko – oom van Wendy, vorige eigenaar van cafe The Dock of the Bay.

Pieter – stamgast, gepensioneerde botanicus

Frederick – stamgast, stil, vriendelijk.
Leah van Oostnauwen– vrouw van Frederick, een week geleden overleden.
Otis – oudste zoon Frederick en Leah.
Elvis – jongste zoon van Frederick en Leah.
Olaf – stamgast, nozem, conciërge op een basisschool

Algemeen verhaal

Stamkroeg The Dock of the Bay is de tweede huiskamer voor velen. Het is een plek om tot rust te komen, om verhalen te delen, te lachen, elkaar te leren kennen (al dan niet oppervlakkig) en waar diepste geheimen gedeeld worden. Er is plaats voor 50 personen, maar zo vol heeft het nog nooit gezeten. Drankjes dienen aan de bar gehaald te worden, aan fancy shotjes wordt niet gedaan. In cafe The Dock of the Bay wordt geen Nederlandstalige muziek gedraaid, zo’n stamkroeg is het niet. Er wordt soul en rock en roll gedraaid. Maar het lijkt wel alsof de plek stil is blijven staan in de tijd, het is een typische bruine kroeg. Er worden standaard drankjes geschonken, wat hapjes opgediend en natuurlijk is er een neut te verkrijgen.

The Dock of the Bay is eigendom en wordt gerund door Wendy Havertong, een volle, rossige dame, eind 40. Het is een lekker makkelijk moeke type dat met weinig woorden en sprekende uitdrukkingen communiceert. Wendy heeft de kroeg nu al 20 jaar in bezit en heeft het geërfd van haar oom Wilko Havertong, die geen kinderen had. Wendy runt de tent allen, heeft geen gezin en stort zich volledig op haar werk.

The Dock of the Bay heeft, zoals het een stamkroeg betaamd, een aantal stamgasten die dag in dag uit te vinden zijn in de kroeg. Van oudsher was Pierre Houwer er al te vinden. Deze gepensioneerde botanicus hoort inmiddels bij het interieur. Hij was er al toen de kroeg nog aan Wendy’s opa Willfred Havertong behoorde. Pierre is midden zestig gepasseerd en is spendeert zijn dagen met in de kroeg zitten. Het is een oude mopperpot die het stiekem best goed bedoelt. Hij wordt vrolijk van Wendy’s grappen en grollen. Hij waardeert haar, ook in haar soms nukkige hoedanigheid, en de verhitte gesprekken die ze heeft met de gasten. Een vrouw, laat staan kinderen heeft hij nooit gehad.

Beste vriend van Pieter is Frederick van Oostnauwen, een stille, vriendelijk ogende man die steeds gezelliger wordt naarmate hij meer drank in zijn kraag heeft. Frederick kwam voorheen altijd met zijn vrouw Leah, maar na een lang ziektebed is zij vorige week overleden. Frederick en zij hebben twee zoons (Otis en Elvis), beiden volwassen en in het buitenland wonend. Deze twee zijn vandaag vertrokken en na een dikke maand afwezigheid komt Frederick vandaag weer naar de kroeg. Pieter en Wendy zijn vorige week bij de begrafenis langs gegaan om Frederick steun te betuigen en hem een hart onder de riem te steken.

Een andere belangrijke vaste gast is Olaf van Zee, Olaf is in de nozem tijd blijven hangen. Vervend muziekliefhebber en kenner. Olaf werkt als conciërge op een basisschool en drinkt zijn salaris weg in The Dock of the Bay. Olaf protesteerde vroeger tegen alles wat ook maar een beetje naar autoriteit rook. Tegenwoordig is het wat rustiger om hem heen, al moppert hij nog flink. Hij heeft het niet zo op nieuwelingen en hij Wendy hebben daarom al meerdere strijden gehad. Hij test haar geduld flink uit. Maar wanneer je een plekje in zijn hart hebt gaat hij voor je door het vuur.

Na een uurtje gesloten te zijn om haar avondeten naar binnen te werken, opent Wendy de kroeg weer. Langzaamaan druppelen de bekende vaste gasten binnen. Maar allemaal voelen ze dat vandaag een andere dag gaat worden.

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt