Troonspel

We bevinden ons in een fantasy riddertijd. Koning Damian en koningin Aimee regeren het welvarende Zuid-rijk. Zij hebben één kind: prins Emile. Het koninklijk paar wordt bijgestaan door magiër Wytze. Het koningshuis is in afwachting van bezoek van de koningin van het Noord-Rijk, koningin Magda.

Het Zuid-rijk heeft een lange historie van wedijver en oorlogen met het Noord-rijk. Om spionages tegen te gaan zijn onderlinge liefdesrelaties ten strengste verboden. Voor mensen uit het Zuid-rijk staat een straf van eeuwige verbanning op het hebben van een liefdesrelatie met iemand uit het Noord-Rijk. Dit geldt ook voor leden van het koningshuis!

Tien jaar geleden werd het Decennium-pact gesloten bestaande uit een tienjarige wapenstilstand. In deze jaren heeft het Zuid-rijk een grote welvaartsontwikkeling doorgemaakt waarbij zeer rijk is geworden. Het Noord-rijk is echter geteisterd door tegenslagen: de handel met het Zuid-rijk is bemoeilijkt door veelvuldige berovingen van handelstransporten. De economische impact is groot geweest voor het Noord-Rijk, dat steeds verder in armoede aan het wegzakken is.

Volgende week loopt het Decennium-pact af. Koningin Magda van het Noord-rijk is daarom op staatsbezoek om verlenging van het pact te bespreken. Als zij niet tot overeenstemming kunnen komen over verlenging, dan zal een opleving van militair conflict niet lang uitblijven!

Locatie

We bevinden ons in de eetzaal van het koninklijk kasteel van het Zuid-Rijk. Een plek met een lange geschiedenis van powerplay en intriges! Het ter hand nemen van wapens is voor het koningshuis en ieder in het hof echter verboden. Vechten doen we buiten!

Suggestie podiumopstelling

Lange tafel vooraan op het podium met kaas, druiven, brood en wijn. Aan de zijkant een zitje met haardvuur – voor de informele gesprekken.
Exit 1: kasteeltuin / binnenkomst van buiten Exit 2: deur naar interne kasteelvertrekken

Rollen / spelers

Koning Damian van het Zuid-rijk
Koningin Aimee van het Zuid-rijk accessoire: toverstokje
Prins Emile van het Zuid-rijk accessoire: boeken + notitieboek
schmink: snee in gezicht
Koningin Magda van het Noord-rijk
Magiër Wytze van het Zuid-rijk accessoire: toverstokje

 

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt