De muzikale 3

Life is music and music is life. Het motto van jullie vader. Jullie opvoeding was doordrenkt met muziek. Jullie hadden talent en muziek werd jullie daarnaast met de paplepel ingegoten. Het duurde niet lang voor jullie opgepikt werden door het grote publiek. Al snel hadden jullie een platencontract en maakten jullie hit na hit. Jullie toerden door heel Europa en op een gegeven moment kwam zelfs een wereldtour in beeld. Zo ver is het echter nooit gekomen.

Hoewel jullie eerst dachten dat je vader niet trotser kon zijn op zijn kroost, bleek al snel dat hij het niet eens was met de kant waar jullie je naar hadden ontwikkeld. Jullie werden populairder en ‘mainstream’, binnen jullie familie een scheldwoord. Op een dag kon hij zijn frustratie niet meer stilzwijgend uiten en leidde het tot een enorme ruzie binnen de familie. Het kwam niet meer goed en jullie hebben hem nu 10 jaar niet meer gezien en gesproken.

Jules/Julie: Jij bent de oudste, je speelde de piano en zong daarbij. Tegenwoordig doe je er niets meer mee; je hebt een groot gezin waar je al je tijd en aandacht aan geeft. Daarnaast ben je samen met je partner Nelia/ Nelus een pleeggezin. Samen zijn jullie ijzersterk in het opvangen en begeleiden van probleemjongeren.

Isa/Isaac : Jij bent de middelste, jij speelde de gitaar en was de tweede stem. Toen de band ophield, heb je een tijd rond gereisd over de wereld. Het is geen geheim dat jij het van jullie drieën het moeilijkste vond om een ander levenspad te kiezen. Je bent muziek blijven maken, maar deze wordt niet meer opgepikt. Je werkt bij een groentewinkel en geeft kinderen gitaarles. Je woont samen met je hond Theo in een klein appartement.

Silas: Jij bent de jongste, tussen jou en Isa/Isaac heeft nog een kind gezeten naar wie jij vernoemd bent : Silas. Ze is op 5 jarige leeftijd door een ongeluk om het leven gekomen, jij bent twee jaar later geboren. Je verschilt veel in leeftijd met je twee siblings, iets wat vooral vroeger maakte dat jullie niet zo goed overweg konden. Je was in de tijd van de band erg jong en hebt daardoor nooit echt een kindertijd gehad. Je maakt dit tegenwoordig meer dan goed; je ontwerpt games, maakt muziek voor games en je Instagram account als uitjestester wordt ontzettend vaak bekeken.

Kort na de breuk begonnen de media kritischer en negatiever te worden over jullie. Jullie werden beschuldigd van plagiaat, er werd breed gespeculeerd over de dood van Silas en flink geroddeld over het privéleven van jullie allemaal. Het zorgde voor onderlinge spanning en uiteindelijk heeft het jullie doen besluiten om te stoppen met de band. Een tijd lang zorgde dit er ook voor dat jullie elkaar niet tot nauwelijks zagen, maar de laatste tijd zien jullie elkaar weer regelmatiger.

Gisteren is jullie moeder overleden. Ze heeft altijd tussen jullie en jullie vader  gestaan en ze heeft als laatste wens uitgesproken dat jullie weer contact zoeken met jullie vader. Vanavond komen jullie bij elkaar om de ontmoeting van morgen voor te bereiden

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt