Von Muralt Zutot Hinter

Al sinds mensen heugenis hebben jullie een naam met faam. Jullie familie stamboom rijkt tot ver terug in de geschiedenis en is bij verschillende grote gebeurtenissen betrokken geweest. Zo is jullie over-over-over-over grootvader een belangrijke bevelhebber geweest van Napoleon Bonaparte. Was jullie opa Hendrik een belangrijke verzetsstrijder, jullie vader met het omver werpen van de muur. Van jongs af aan wordt al ingeprent dat jullie een ‘noemenswaardig leven’ moeten hebben en omdat dat nou eenmaal de familietraditie is. Om duidelijk te maken dat het niet uit maakt waarmee wordt overgrootvader Bennie aangehaald ; de maker van de Hindenburg (deze grote zeppelin explodeerde op 6 mei 1937, 35 mensen verongelukten hierbij).
Bij elke familiedag wordt de stamboom erbij gehaald en worden de prestaties uit jullie familie herinnert. Familieleden die verbonden zijn met de familiegeschiedenis zijn duidelijk aanwezig, zoals Tante Kaatje, Oom Bennie, Overgrootoma Frederika en oudtante Mina (ja die van Dolle Mina), wie niets heeft bereikt wordt niet afgebeeld, enkel genoemd in simpel schrift en over hen wordt met schande gesproken. Er is zelfs een werkwoord ‘vergrijzen’ en spreekwoord van gekomen ‘Zorg dat je niet vergrijst’.

Jullie ouders kozen ervoor om op 4 paarden in te zetten; Oudste Marcu, daarna kwam HarperPascal en als laatste Dominique.

Marcu viel al sinds kleins af aan op met diens opvallend mooie uiterlijk. Die stond in verschillende tijdschriften en maakte al van kleins af aan naam en trok veel bekijks. Jouw naam is dus in elk geval zeker gesteld en jouw foto prijkt dan ook duidelijk in de stamboom.
Die van Harper ook omdat al snel bleek hoe slim hij was, al snel groeide hij door in de wetenschap en had hij verschillende ontdekkingen op diens naam. Ook jouw foto prijkt duidelijk op de stamboom. De carrières van Pascal en Dominique gingen minder voor de wind. Pascal heeft lang gewerkt bij een advocatenbureau tot hij vijf jaar terug ineens besloot alles achter te laten en te vertrekken. Hij heeft lang door Afrika gereisd totdat jullie vorig jaar het bericht kregen dat hij was verongelukt op een vakantie in Marokko.
Dominique is de Benjamin van de familie. Het is een levensgenieter eersteklas. Vrolijk, tikkeltje naïef en duidelijk zonder zorgen over de familie ‘traditie’. Hoewel er weinig noemenswaardigs aan diens leven is, is hij zeker niet betekenisloos. Je zet je vooral in voor anderen en bent vrijwilligers op verschillende plekken.

Dominique en Pascal waren altijd erg hecht en Dominique is dan ook erg verdrietig van dit verlies.

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt