Bij de zandbak

Jules en Robin, jullie zitten allebei op een bankje bij de zandbak te kijken naar jullie kinderen.
Jullie raken aan de praat en kennen elkaar ergens van vroeger, maar komen er maar niet achter waar jullie elkaar van kennen. De roeivereniging? De jeugdsoos van de kerk?

Robin, jou begint zo langzamerhand iets te dagen en je herinnert je weer dat je vroeger een enorme hekel had aan Jules, al lijkt dat nu toch wel echt een leuk iemand te zijn.

Jullie kinderen beginnen inmiddels steeds meer met zand naar elkaar te gooien.


Ruigrijk

Jill – Mater Familias, 52 (Rianne)
Wesley – Boekhouder, 55 (Christian)
Tiffany – Hitwoman, 38 (Amanda)
Sharona – Hacker, 32 (Esther)

Jullie zijn leden van een misdaadorganisatie.

Jill staat aan het hoofd, zij is de Mater Familias. Altijd de touwtjes in handen gehad, het brein achter de organisatie, kent alle kneepjes van de cocaïne handel. Contacten over de hele wereld, vanuit de kapitale villa ‘Nooitgedagt’ in Loon op Zand, vlakbij de Efteling.
Lees verder “Ruigrijk”


Geel door de nacht

Het zwart van de grillige takken steekt rauw af tegen het nachtelijke blauw. De maan staat in het eerste kwartier en wordt geplaagd door een voorbij schuivende wolk. Hier en daar is er nog een oranje of rode streep zonlicht te zien. Al snel zal de dag verleden zijn en de nacht het heden. De Poolster schijnt al fel. De eerste lantarenpalen flitsen aan, eerst nog met blauwig licht dat snel over zal graag in oranje/geel.
Lees verder “Geel door de nacht”


Op de werf

Jullie zijn op de werf aan het schuren aan jullie kajuitbootje waarmee je al 20 jaar over de Friese wateren hebt gevaren, heel veel met de kinderen, nu weer met z’n tweetjes. Jullie zien dat door het vele schuren het hout erg dun is geworden.

Jules: jou komt het varen je zo langzamerhand de neus uit. Je wilt met de trein naar Budapest, Kroatië, maakt niet uit. Desnoods alleen of met je zoon

Robin: jij hebt al een aanbetaling gedaan voor een nieuwe boot, alleen weet Jules dat nog niet


Koningsdag

Het is koningsdag en Jules, jij hebt al de hele dag rondgelopen, lekker gegeten en gedronken totdat Robin op een veel te volle gracht met een auto over jouw voet heen reed. Jullie zitten bij de eerste hulp te wachten tot je eindelijk geholpen wordt


Sneeuwwitje en 3 dwergen

dwergen

Een humoristisch nachtgasten verhaal met een sprookjesachtig sausje.

Jullie zijn Sneeuwwitje en 3 dwergen. Jullie zijn gepensioneerd. Jullie hebben de mijn achtergelaten. Hij was leeg en jullie zijn toch al schathemeltjerijk genoeg. Al het gedolven goud ligt in een grote kluis het Goudhok en elk jaar op 2 februari halen jullie het goud uit de Goudhok dat nodig is voor het komende jaar. Deze dag noemen jullie Goudhok Dag.

Lees verder “Sneeuwwitje en 3 dwergen”


Kolonisten

Het jaar is 2044. De kolonisatie van Mars begint op gang te komen. Er leven inmiddels bijna honderd mensen op Mars. Voor alle basisbehoeften is inmiddels een oplossing gevonden. Het recyclen van water is bijna perfect, er zijn grotten gevonden die prima te bewonen zijn en ook de voedselvoorziening is toereikend, mits de maandelijkse leveranties goed verlopen.

Echter, het blijkt dat leven met alleen basisbehoeften vervuld niet genoeg is. Alleen maar werk en geen plezier is op den duur absoluut niet houdbaar en vorig jaar is besloten dat kunst en cultuur onmisbaar zijn en daarom zijn jullie uitverkozen voor een expeditie naar Mars.
Lees verder “Kolonisten”


The Squad

Bob/Bobby, Sam en Robin, jullie werken alle drie bij de recherche en werken al enige tijd samen als team. Bob als hoofd recherche en Sam en Robin allebei met een specialisme. Sam is gespecialiseerd in digitale recherche en weet als geen ander hoe die ‘verborgen’ informatie boven water weet te krijgen. Robins specialisme is financiële recherche en kan elke onrechtmatig verkregen bezitting op sporen.
Lees verder “The Squad”


Easy rider

Jules, Robin, jullie kennen elkaar via motormaatje.nl en zijn onderweg naar Spanje. Het regent nu al twee dagen en daarom wil Jules liefst zo snel mogelijk via de péages en ‘s nachts in een hotelletje. Robin protesteert omdat dat veel te duur gaat worden. De afspraak was om de Routes Nationale te nemen en te kamperen.

Jullie hebben net de tent opgezet. De douches blijken koud


Zand erover

Vacanze Romane – Matia Bazar

Jules, jij bent hovenier en werkt vanmiddag achter in de tuin van Robin om grote takken van de boom af te zagen. Het is heet. Bloedheet. Je houdt het niet langer uit en je hebt je overall uitgetrokken.
Jules, jij zit ook in de tuin. Je moet eigenlijk weer naar binnen om te werken, maar je geniet te veel van het uitzicht.

Ineens valt een van de takken een andere kant op dan verwacht en vernielt het dak van het tuinhuisje