Geel door de nacht

Het zwart van de grillige takken steekt rauw af tegen het nachtelijke blauw. De maan staat in het eerste kwartier en wordt geplaagd door een voorbij schuivende wolk. Hier en daar is er nog een oranje of rode streep zonlicht te zien. Al snel zal de dag verleden zijn en de nacht het heden. De Poolster schijnt al fel. De eerste lantarenpalen flitsen aan, eerst nog met blauwig licht dat snel over zal graag in oranje/geel.
Lees verder “Geel door de nacht”


Who’ll Stop the Rain

Who’ll Stop the Rain – Creedence Clearwater Revival

Adinda: Nadat je in een burnout bent beland, vanuit een topmanager functie bij Tesla, heb je besloten om het complete Pieterpad te bewandelen om tot rust te komen in je hoofd. Je hebt geen enkele behoefte aan social talk, medelijden of goede adviezen.

Deze dag loop je van Laren naar Vorden, etappe 13. Het regent al voor de 3e dag op een rij en je bent het behoorlijk zat hier constant doorheen te lopen. Het is eind van de middag en je besluit om te gaan schuilen en ziet bij een afgelegen boerderij een open kapschuur met een aantal hooibalen om op te zitten.

Een fijne plek om even te rusten.

Arjen: Je partner is een jaar geleden plotsklaps overleden in de kapschuur en nu sta je er alleen voor om de boerderij te runnen. Dat gaat je redelijk goed af, maar je vindt het zwaar. Het was vooral de passie van je partner en jij hebt je geliefde baan als postbode moeten opzeggen.

Sinds het overlijden kom je niet graag meer op de plek waar je partner dood neerviel na een hartstilstand. Een beetje eng.

Maar nu zie je door een hoosbui heen een zonderling figuur in de kapschuur gaan zitten. Je besluit je angst opzij te zetten om polshoogte te gaan nemen.


Schier

Auke, het zand zoog aan je voeten, maar je zou het halen…..strandpaal 2. Daar, de exacte plek waar zoveel geschiedenis en vooral mysterie omheen hing. De koude wind maakte je wangen stijf en toch voelde je af en toe een kleine prikkeling van de zandkorrels die op je gelaat ketsten. Nog 1,5 kilometer over het Westerstrand en dan zou je er zijn. En dan?

Lees verder “Schier”