Foutje

Jullie zijn broers/zussen. Samen met andere broer Leo zijn jullie hecht, maar zoals tussen veel broers en zussen is er ook af en toe wat gekibbel en geroddel. Dat was vroeger thuis al zo, en nu jullie allemaal volwassenen zijn nog steeds. Niet met en niet zonder elkaar kunnen jullie.

A, jij bent aan het verhuizen. Naar De Vijfhoek, de nieuwbouwwijk van Deventer. B, jij en je andere broer begrijpen daar niks van en roddelen daar via WhatsApp aardig over. Zoals dat A daar als net-niet-geslaagde carrièremaker toch aardig past met zijn burgerlijke middenklasser auto. B, jij hebt beloofd om vandaag te helpen met klussen in het nieuwe huis van A. Nog tot vlak voor je vertrok appte je met Leo. Iets over of je met al die identieke twee halen 1 betalen schuttingtuintjes je wel het goede huis zou kunnen vinden. En nu, terwijl je aanbelt bij A, realiseer je je dat je die app niet naar Leo, maar naar A hebt gestuurd.


Exotische slijkgarnaal

Niet ver van het Friese stadje Franeker is een exotische garnaal in het water aangetroffen. Het beestje, ook bekend onder z’n officiële naam chelicorophium maeoticum, zwom rond in het Van Harinxmakanaal. Pakweg 3000km van de Zwarte zee waar hij thuis hoort.

DNA-onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat hij het echt is, de chelicorophium maeoticum.

A, jij hebt net jubelend de Leeuwarder krant gebeld. Het artikel wordt morgen geplaatst.

B, jij hebt het DNA-onderzoek uitgevoerd. Maar je collega A een beetje voor de gek gehouden. Niks chelicorophium maeoticum. Gewoon een verdwaalde noordzeegarnaal