Camping perikelen

Twee stellen zijn samen met vakantie. Mick en Lars kennen elkaar al sinds de middelbare school en zijn de beste maten. Lars is al sinds zijn 26e samen met Moniek. Zij hebben geen kinderen. Mick is vorig jaar gescheiden van Petra na moeizame jaren. Ze groeiden uit elkaar nadat uitgesproken was dat Petra toch nog graag kinderen wilde.

De stellen wonen niet in dezelfde stad en zien elkaar dus door het jaar heen niet heel regelmatig. Sinds 10 jaar gingen de stellen elk najaar samen een weekendje weg, kamperen. Lekker basic, fijne gesprekken en genieten van de vrijheid die de keuzes die ze maken in het leven met zich meebrengen. Vorig jaar was het ondanks de troubles tussen Mick en Petra nog heel gezellig en iedereen dacht ook dat het goed zou komen tussen hen. Dit jaar was het voor iedereen vanzelfsprekend dat de traditie voortgezet zou worden. Ze vieren tenslotte het 10e jaar kamperen.

Moniek (38) Getrouwd met Lars sinds 16 jaar en nog steeds gelukkig. Jullie wonen in een verbouwde oude boerderij aan de rand van het bos. Lekker buiten met veel dieren. Je werkt als vrijwilliger op een zorgboerderij en bent niets liever als buiten. Natuur, vrijheid zijn voor jou belangrijk en bent heel principieel. Voor het geld hoef je niet te werken, dus jouw baan mag iemand anders hebben. Je bent met weinig gelukkig. En al het geld wat jullie maandelijks over hebben gaat naar Peru.

Lars (40) Man van Moniek. Dolgelukkig met elkaar en met het leven wat jullie leiden. Jij bent leidinggevende bij een vooruitstrevende zorginstelling voor dementerende ouderen en bent een talent in het bedenken van creatieve manieren om mensen te verbinden. Daarnaast hebben jullie een geweldig project voor straatkinderen in Peru wat jullie elke 6 maanden bezoeken en geld voor inzamelen. Je hebt intensief contact met jouw plaatselijke partner daar Manu.
Je bent een open man, eerlijk en geïnteresseerd in je medemens.

Mick (39) Gescheiden van Petra sinds een klein jaartje en sinds 5 maanden samen met Astrid. Werkt als vertegenwoordiger voor een veevoederbedrijf en rijdt veel op je paard Jenny, die in een manege staat in hetzelfde dorp. Je bent down to earth en nooit zo bezig geweest met uiterlijk. Astrid heeft daar veel meer kijk op en helpt je om je wat vlotter te kleden. Wat ze precies op die kunstacademie doet weet je eigenlijk niet precies.

Astrid (27) Je studeert dit jaar af op de kunstacademie en hebt Mick leren kennen via een dating site. Je kent Mick nu 5 maanden en jullie hebben het leuk samen. Over Lars en Moniek heb je al veel gehoord maar alleen Lars nog maar eenmaal ontmoet op een feestje. Je kampeert zelf nooit maar ach, het lijkt je best gezellig voor een keer.

We zijn op de camping waar het kampeer jubileum gevierd gaat worden. Moniek en Lars en Mick zijn al een nachtje eerder gegaan. Astrid zal vanavond arriveren.

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt