Gezelligheid!!

Twee buren stellen: Marlies en Dennis en Evelien en Michel. Evelien en Marlies kennen elkaar vanaf de Universiteit, waar zij beide rechten hebben gedaan.

Ze wonen sinds anderhalf jaar bij elkaar in de straat, in een nieuwbouwwijk in Houten. Afgelopen zomer tennisten de koppels samen en om de week op vrijdagavond eten ze samen en luiden met een borrel het weekend in. In het begin was dat elke week maar Dennis en Marlies konden dit niet waarmaken. Deze week wordt er gegeten bij Evelien en Michel. Evelien is net thuis van een driedaagse bijscholing in Amsterdam, dus Michel heeft gekookt.
Lees verder “Gezelligheid!!”


Familieleed

Ilse (37) en Mark (39) wonen samen; de moeder van Mark, Marloes (60), woont bij hen in huis.

Ilse en Mark wonen sinds 8 jaar samen en sinds 3 maanden hebben ze de moeder van Mark in huis genomen omdat deze wat lichamelijk hulpbehoevend is. Geestelijk is er niets aan de hand, het is slijtage in de gewrichten van de benen. En dit is zodanig erg dat moeder moeilijk alleen kan lopen. De verzorging van moeder vraagt de nodige energie; vooral de afgelopen twee weken liepen de spanningen wat op. Vooral bij het nachtelijk wc bezoek is er ondersteuning nodig.
Lees verder “Familieleed”Community

Jullie leven in een commune samen in Huize Samenzijn en hebben gisteren een feest gehad in de tuin ter ere van jullie 10 jarig bestaan. Jullie zijn zelfvoorzienend. Eerlijkheid, eendracht en echtheid staan bij jullie hoog in het vaandel. Jullie hebben een biologische moestuin, een rustruimte waar veel activiteiten georganiseerd worden zoals mindfulness, yoga, lezen, klankschalen therapie ed.
Lees verder “Community”


Backpacking

Vier vrienden zijn op backpack vakantie gegaan naar Peru voor 4 weken. Ze kennen elkaar van de studententijd en zijn nu net allemaal afgestudeerd. Ze hebben net een driedaagse trekking achter de rug en zijn nu in een leuk hostel beland waar zij na vertrek van een groepje luidruchtige Australiërs het rijk alleen hebben. De scene speelt zich af in de gemeenschappelijke woonkamer in week 2 van de reis.
Lees verder “Backpacking”


Het leven vieren

Twee stelletjes (Don en Willeke en Manuel en Ymre) zijn samen een midweek in een huisje. Ze vieren hun vriendschap die bijna 5 jaar geleden is ontstaan in het ziekenhuis. Jasmijn, de dochter van Manuel en Ymre had leukemie en heeft anderhalf jaar gevochten voor haar leven. Ze is nu al 3 jaar stabiel maar blijft een zorgenkind. Ze is nu 8 en moet nog steeds twee keer per jaar op controle komen. Willeke en Don werkten in het ziekenhuis en hebben elkaar daar ook leren kennen. Ze zien elkaar minstens twee keer per maand en Willeke past regelmatig op Jasmijn zodat Ymre en Manuel dan naar de film kunnen of uit eten.
Lees verder “Het leven vieren”