Het leven vieren

Twee stelletjes (Don en Willeke en Manuel en Ymre) zijn samen een midweek in een huisje. Ze vieren hun vriendschap die bijna 5 jaar geleden is ontstaan in het ziekenhuis. Jasmijn, de dochter van Manuel en Ymre had leukemie en heeft anderhalf jaar gevochten voor haar leven. Ze is nu al 3 jaar stabiel maar blijft een zorgenkind. Ze is nu 8 en moet nog steeds twee keer per jaar op controle komen. Willeke en Don werkten in het ziekenhuis en hebben elkaar daar ook leren kennen. Ze zien elkaar minstens twee keer per maand en Willeke past regelmatig op Jasmijn zodat Ymre en Manuel dan naar de film kunnen of uit eten.

Don(35) Werkt in het ziekenhuis als laborant. Je bent een rustig type, heel secuur in alles wat je doet en betrouwbaar tot in de puntjes. Je kent Willeke al 8 jaar en jullie wonen ook samen. Trouwen hoeft van jullie niet.

Manuel (39) Na de ziekenhuis periode met Jasmijn heb jij een moeilijke tijd gehad. Je kon moeilijk genieten van dingen en maakte je overal zorgen om. Elke controle van Jasmijn was weer een hobbel. Het laatste jaar zit je echt weer lekker in je vel en merkt ook dat je het vertrouwen weer hebt dat het echt goed gaat met Jasmijn. Je bent blij met je werk, als bouwkundig tekenaar bij de provincie en met je gezin.

Willeke (32) is activiteitenbegeleidster in het ziekenhuis en dol op kinderen. Ook op Jasmijn. Je werk is zwaar maar geeft enorm veel voldoening. Soms trek je al die heftige verhalen niet meer en dan zorg je ervoor dat je vaker op de polikliniek ingezet wordt. Naast je werk, knutsel je graag en je zit bij een loopclubje. Don en jij hebben een fijne relatie.

Ymre (39) Je laat Jasmijn maar moeilijk alleen. Eenmaal per jaar gun jij jezelf een minivakantie zonder dochter en eenmaal per maand gaan Manuel en jij een avondje op stap. Deze midweek is heerlijk voor je. Samen met je liefste vrienden, die jullie zo goed kennen. Je geniet volop en merkt dat je voor het eerst wat zorgelozer bent. De controle van Jasmijn van afgelopen week zag er prima uit en dat moet gevierd worden.

Geheimen opvragen

Geheimen opvragen

Wil je de geheimen van dit verhaal toegestuurd krijgen? Vul dan je gegevens in en dan sturen we het jou op. Heb je zelf ook verhalen? Dan zouden we die ook graag van jou krijgen. Alvast bedankt