Het is oktober 2017, in Hanzestad Deventer lijkt alles KOEK en ei. Wanneer je door deze stad loopt zie je de pracht en praal van deze oude Handelsstad. Maar wanneer je goed kijkt, zie je wat scheurtjes in dit beeld. Er wordt niet alleen aan de oppervlakte gehandeld. Onder het oppervlak van deze schoonheid ligt de onderwereld.
Je zou het in eerste instantie niet verwachten, maar het rustige stadje Deventer wordt beheerd door niet één, maar twee maffiabendes! Het zijn rivaliserende bendes, maar stilzwijgend hebben zij jarenlang rustig naast elkaar geleefd. De leiders van de bendes zijn het jaren geleden eens geworden over de werkwijze en waar het geld verdiend mag worden.
Lees verder “De 13e nacht”
Verscholen in de bossen dicht bij Deventer ligt landgoed ‘Swaenesteyn’, met daarop een statig landhuis, geheel in de Art Deco stijl. Wanneer je de laan oprijdt, word je als eerst begroet door een roedel windhonden en een Koningspoedel. Om het landhuis ligt een aangelegde tuin die dagelijks door 3 tuinmannen verzorgd wordt. Het landhuis zelf heeft twee torentjes, 8 balkons en door de vele ramen kun je blikken opvangen van het weelderige interieur.
Al sinds 1626 is het landgoed in handen van de familie ‘van Balveren’ en wordt traditiegetrouw nagelaten aan de oudste zoon. De welvaart is door de familievader Jan-Coen vergaard. Hij was koopman en actief in de zouthandel. Handeldrijven zit duidelijk in hun bloed, want met elke generatie werd de welvaart van de familie vergroot. Vandaag de dag is dit landgoed niet het enige prestigeproject dat de familie bezit.
Lees verder “Cluedo.”
Bob/Bobby, Sam en Robin, jullie werken alle drie bij de recherche en werken al enige tijd samen als team. Bob als hoofd recherche en Sam en Robin allebei met een specialisme. Sam is gespecialiseerd in digitale recherche en weet als geen ander hoe die ‘verborgen’ informatie boven water weet te krijgen. Robins specialisme is financiële recherche en kan elke onrechtmatig verkregen bezitting op sporen.
Lees verder “The Squad”
Daar zitten jullie dan, in een stacaravan op een lege camping in Zwitserland. Tussen jullie in de doos met juwelen van onschatbare waarde die uit het Louvre zijn gestolen. Jullie hadden het idee al 2 jaar, maar eigenlijk kon je nooit denken aan de tijd ná de roof. Maar nu is het dan zover en het is gewoon gelukt. Voldoening en ongeloof vechten om aandacht
Michel[le], Jules en Robin, jullie kennen elkaar van Les Beaux-Arts de Paris, waar jullie samen gestudeerd hebben, maar nu, 10 jaar later, is de lol er wel vanaf in het dure Parijs dat je geen droog brood kunt verdienen als je je niet wilt conformeren aan de eis om tastbare, mooie objecten te maken. Geen hond zit te wachten op performance art, want daar kan de kunsthandel niets mee. Het grapje “we zouden een overval moeten plegen” 2 jaar geleden bleef bij jullie alle drie sudderen en leek bij elk koffieuurtje aan de Rue Du Pont Aux Choux steeds concreter te worden.
Michel[le], het was jouw idee. Jij bent altijd degene die de meest wilde ideeën hebt. Soms worden ze uitgevoerd, maar meestal helemaal niet. Maar nu zit je hier dan toch met al die juwelen.
Jules, jij bent vaak erg sceptisch, eigenlijk de tegenpool van Michel[le]. Daar waar zij elk idee altijd meteen enthousiast omarmt, moet jij het vaak nog even aankijken. Jij bent altijd maar meegegaan met het grapje. Voor jou was het nooit meer dan een spannende fantasie. Maar nu zit je hier dan toch met al die juwelen.
Robin, jij bent praktisch ingesteld en handig, waarschijnlijk omdat jij als enige wél kunstobjecten maakt en daar komt nog heel wat bij kijken. Jij was daarom de afgelopen tijd van onschatbare waarde om de roof tot een succes te maken. En nu zit je hier dan ook met al die juwelen.
Vader Jan (55)
Moeder Marie (53)
Zoon Daan (33)
Zoon (of dochter) Sam (31)
Jullie zijn een familie van ‘hunters’. Altijd op jullie hoede, want ‘ze’ lopen gewoon tussen ons allemaal in. Weerwolven.
Normale mensen, maar bij volle maan kunnen ze veranderen in bloeddorstige monsters. En dan komen ze samen.
Lees verder “Volle Maan”
Wijkcentrum De Brem wordt gerund door vrijwilligers. Zeker sinds de beheerder Arie thuis zit na een hartinfarct is iedereen vol inzet om de boel draaiende te houden. In het wijkcentrum worden cursussen gegeven, bijeenkomsten voor de wijk georganiseerd, er wordt gebiljart, de harmonie oefent er etc.
Lees verder “Wijkcentrum de Brem”
Spelers:
Patrick – Patricio, broer van Arjonso, vader van Paolo
Arjen – Arjonso, broer van Patricio, vader van Giulia
Paul – Paolo (zoon van Patricio)
Julia – Giulia (dochter van Arjonso)
Christian – Cristiano (partner van Giulia)
La Cucina Peppi is een Italiaans familierestaurant, al sinds jaar en dag in het bezit van de familie Peppi. Al meerdere generaties Peppi volbrengen hier, in dit restaurant, hun levenswerk; mensen voorzien van heerlijke Napolitaanse pizza’s en pasta’s. Op dit moment staan de broers Patricio (Patrick) en Arjonso (Arjen) aan het roer van de zaak. Arjonso is van de pizza’s en Patricio van de pasta’s. Omdat het een familiezaak is, helpen Paolo (Paul), zoon van Patricio, en Giulia (Julia), dochter van Arjonso, elke donderdag t/m zondag in de bediening. Cristiano, de partner van Giulia, helpt ook vaak in het restaurant. Die hulp is fijn, zeker in het bezorgen, al is het wel een groot nadeel dat hij van pizza Hawaii houdt. Iets wat in dit restaurant niet op de kaart staat.
Lees verder “La Cucina Peppi”
Eén van onze eerst geschreven Nachtgastenverhalen. Een verhaal over een eerder heel succesvol Curlingteam. Tot de dood van één van de spelers ze uit elkaar dreef. Een verhaal over vertrouwen, talent en rivaliteit. Een nachtgastenverhaal voor 5 personen. We speelden dit verhaal tijdens trainingsavonden.
Lees verder “Curling, een precisiesport”
Wat doet de lockdown met een mens, een familie? Een verhaal voor beginners. Wij speelden dit verhaal tijdens een trainingsavond.
Lees verder “Café en zalencentrum Kerkzicht”
Restaurant Intermedi staat voor puur eten en genieten in een eenvoudige ambiance. Oprichters Caspar en Alina, broer en zus, hebben dit concept in twintig jaar tijd eigenhandig vormgegeven; van experimenteren in eigen keuken tot het charmante restaurant van nu. Sinds 2013 worden jullie bijgestaan door souschef Koert. Samen hebben jullie toegewerkt naar die ene trofee: een Michelin-ster. In 2018 was het zo ver! Deze eer koesteren jullie tot op de dag van vandaag.
Lees verder “Intermedi”