Sneeuwwitje en 3 dwergen

Een humoristisch nachtgasten verhaal met een sprookjesachtig sausje.

Jullie zijn Sneeuwwitje en 3 dwergen. Jullie zijn gepensioneerd. Jullie hebben de mijn achtergelaten. Hij was leeg en jullie zijn toch al schathemeltjerijk genoeg. Al het gedolven goud ligt in een grote kluis het Goudhok en elk jaar op 2 februari halen jullie het goud uit de Goudhok dat nodig is voor het komende jaar. Deze dag noemen jullie Goudhok Dag.

Lees verder “Sneeuwwitje en 3 dwergen”


De mikwe van Deventer

*Dit verhaal is fictief, niet alle feiten zijn grondig onderzocht en kunnen dus afwijken van de werkelijkheid.

In het centrum van Deventer in een grootschalig archeologisch onderzoek al vijf maanden de gang. De opgraving wordt uitgevoerd door 3 archeologen, Mark de teamleider, Joep een ervaren veldarcheoloog en Annelies de stagiaire. Daarnaast is er ook een fysisch geograaf aanwezig, Sterre. Deze vier medewerkers zijn de kern van de opgraving. Voor de rest wordt er gebruik gemaakt van uitzendkrachten en vrijwilligers. Mark en Joep werken al 10 jaar voor hetzelfde bedrijf en kennen elkaar als collega’s. Joep kent Sterre via Mark, Sterre en Mark zijn namelijk getrouwd.

Lees verder “De mikwe van Deventer”


Freya

Jullie zijn een lotgenotengroep. Allen zijn jullie ongewenst kinderloos en hebben veel troost aan elkaar. Waar jullie eigen vrienden vaak vol onbegrip zitten, snappen jullie veel van elkaar. Jullie zijn dan ook vrienden van elkaar geworden en spreken, los van jullie partners, vaak met elkaar af.
Lees verder “Freya”


RISC

Rotterdams Interfacultair Studenten Corps

Rogier
Consta
Rozemarijn
Valérie
Charlotte

RISC is een oude studentikoze vereniging in Rotterdam, al meer dan 100 jaar leidt deze vereniging studenten door hun studententijd en naar een toekomst met OSM, Ons soort mensen. De vereniging heeft een mooie sociëteit in Kralingen en komen daar vaak samen. De vereniging staat naar buiten toe bekend als joviaal en goedmoedig, wellis waar een beetje bekakt, maar oke, de lokale middenstand heeft maar wat graag wat RISCers op hun terrasje zitten, ze leveren in hun eentje gegarandeerd een dagopbrengst op.

Lees verder “RISC”


Wereldkampioenschap Pap Maken

Wereldkampioenschap Pap Maken in Heiligerlee (Groningen).

Het jaar is 2025. En in de harde wereld van de papmaakcompetitie lijkt de strijd geslecht.. Het is voor de meeste papcuisinieres een uitgemaakte zaak: Schotland is Het Papland.

Een land van armoedige barbaren waar de pap met water gemaakt wordt en (ja echt waar!!:) enkel rechtsom geroerd mag worden om de boze geesten van de Highlands niet uit te nodigen, en dan nog alleen met een merkwaardig houten staafje.

Lees verder “Wereldkampioenschap Pap Maken”



theater STUK

De personages zijn:
Kjeld, sterspeler van het gezelschap
Pé, oprichter en scenarioschrijver
Nena, manager en regisseur
Ayla, tegenspeler en kostuummaker

Nena, Pé, Kjeld en Ayla. Jullie vormen het hart van Theatergezelschap YATER!
YATER! is een klein maar fijn professioneel gezelschap dat dit jaar het 20 jarig jubileum viert. YATER! is de gezamenlijke studiedroom van Kjeld, Nena en Pé. Sinds de oprichting is Pé jullie scenarioschrijver met een scherpe en creatieve pen; Pé’s wederhelft Kjeld is de onvermoeibare sterspeler die iedere gastspeler laat schijnen; Nena heeft zich ontpopt als de gedroomde manager en regisseur via wie alle theaterdeuren openen.

Lees verder “theater STUK”


Expeditie Nachtvlinders

Jullie zijn een hecht team van wetenschappers. Naast collega’s zijn jullie vrienden. Jullie werken al meer dan 6 jaar samen. Jullie delen een fascinatie voor insecten, in het bijzonder vlinders, waar veel van jullie onderzoek dan ook op gericht is. 1 jaar geleden zijn jullie met een expeditie vertrokken naar Guatemala op zoek naar een zeldzame nachtvlinder. Deze vlinder is met uitsterven bedreigt, en jullie voelen de gezamenlijke missie om deze te redden.
Lees verder “Expeditie Nachtvlinders”


Intermedi

Restaurant Intermedi staat voor puur eten en genieten in een eenvoudige ambiance. Oprichters Caspar en Alina, broer en zus, hebben dit concept in twintig jaar tijd eigenhandig vormgegeven; van experimenteren in eigen keuken tot het charmante restaurant van nu. Sinds 2013 worden jullie bijgestaan door souschef Koert. Samen hebben jullie toegewerkt naar die ene trofee: een Michelin-ster. In 2018 was het zo ver! Deze eer koesteren jullie tot op de dag van vandaag.
Lees verder “Intermedi”