Geel door de nacht

Het zwart van de grillige takken steekt rauw af tegen het nachtelijke blauw. De maan staat in het eerste kwartier en wordt geplaagd door een voorbij schuivende wolk. Hier en daar is er nog een oranje of rode streep zonlicht te zien. Al snel zal de dag verleden zijn en de nacht het heden. De Poolster schijnt al fel. De eerste lantarenpalen flitsen aan, eerst nog met blauwig licht dat snel over zal graag in oranje/geel.
Lees verder “Geel door de nacht”


Het Louvre

Daar zitten jullie dan, in een stacaravan op een lege camping in Zwitserland. Tussen jullie in de doos met juwelen van onschatbare waarde die uit het Louvre zijn gestolen. Jullie hadden het idee al 2 jaar, maar eigenlijk kon je nooit denken aan de tijd ná de roof. Maar nu is het dan zover en het is gewoon gelukt. Voldoening en ongeloof vechten om aandacht

Michel[le], Jules en Robin, jullie kennen elkaar van Les Beaux-Arts de Paris, waar jullie samen gestudeerd hebben, maar nu, 10 jaar later, is de lol er wel vanaf in het dure Parijs dat je geen droog brood kunt verdienen als je je niet wilt conformeren aan de eis om tastbare, mooie objecten te maken. Geen hond zit te wachten op performance art, want daar kan de kunsthandel niets mee. Het grapje “we zouden een overval moeten plegen” 2 jaar geleden bleef bij jullie alle drie sudderen en leek bij elk koffieuurtje aan de Rue Du Pont Aux Choux steeds concreter te worden.

Michel[le], het was jouw idee. Jij bent altijd degene die de meest wilde ideeën hebt. Soms worden ze uitgevoerd, maar meestal helemaal niet. Maar nu zit je hier dan toch met al die juwelen.

Jules, jij bent vaak erg sceptisch, eigenlijk de tegenpool van Michel[le]. Daar waar zij elk idee altijd meteen enthousiast omarmt, moet jij het vaak nog even aankijken. Jij bent altijd maar meegegaan met het grapje. Voor jou was het nooit meer dan een spannende fantasie. Maar nu zit je hier dan toch met al die juwelen.

Robin, jij bent praktisch ingesteld en handig, waarschijnlijk omdat jij als enige wél kunstobjecten maakt en daar komt nog heel wat bij kijken. Jij was daarom de afgelopen tijd van onschatbare waarde om de roof tot een succes te maken. En nu zit je hier dan ook met al die juwelen.


Kolonisten

Het jaar is 2044. De kolonisatie van Mars begint op gang te komen. Er leven inmiddels bijna honderd mensen op Mars. Voor alle basisbehoeften is inmiddels een oplossing gevonden. Het recyclen van water is bijna perfect, er zijn grotten gevonden die prima te bewonen zijn en ook de voedselvoorziening is toereikend, mits de maandelijkse leveranties goed verlopen.

Echter, het blijkt dat leven met alleen basisbehoeften vervuld niet genoeg is. Alleen maar werk en geen plezier is op den duur absoluut niet houdbaar en vorig jaar is besloten dat kunst en cultuur onmisbaar zijn en daarom zijn jullie uitverkozen voor een expeditie naar Mars.
Lees verder “Kolonisten”



De Familie Steen

We bevinden ons in het huis van de familie Steen. We hebben hier:

Lieke Steen, 29,
Oudste dochter met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, een ijzeren discipline en een kind dat eigenlijk nooit voor problemen heeft gezorgd. Je ging naar school, haalde goede cijfers en werd nooit de les uitgestuurd. Rookt niet, is nooit dronken thuisgekomen. Je zegt altijd bot waar het op staat en beschermt “de kleine steentjes”. Lieke werkt nu als psycholoog.
Lees verder “De Familie Steen”


Ruigrijk

Jill – Mater Familias, 52 (Rianne)
Wesley – Boekhouder, 55 (Christian)
Tiffany – Hitwoman, 38 (Amanda)
Sharona – Hacker, 32 (Esther)

Jullie zijn leden van een misdaadorganisatie.

Jill staat aan het hoofd, zij is de Mater Familias. Altijd de touwtjes in handen gehad, het brein achter de organisatie, kent alle kneepjes van de cocaïne handel. Contacten over de hele wereld, vanuit de kapitale villa ‘Nooitgedagt’ in Loon op Zand, vlakbij de Efteling.
Lees verder “Ruigrijk”



Hoe heet is de soep?

Julia is de dochter van een Italiaans vader en Nederlandse moeder. Toen haar ouders vijf jaar geleden overleden, erfde Julia de zieltogende pizzeria van haar vader. Het menu bestond destijds uit de bekende nietszeggende mix van pizza’s en pasta’s, waarbij als toetje steevast een bord slechte tiramisu werd gepromoot. Op een enkele trouwe stamgast uit de buurt na, kwamen er eigenlijk nauwelijks nog gasten. De pizzeria was een voorbeeld van vergane glorie, maar lag wel op een prachtige locatie in de stad. Bovendien voorzag Julia in het hogere segment van de markt veel interesse voor Italiaanse Haute Cuisine. Ze besloot daarom het roer drastisch om te gooien.
Lees verder “Hoe heet is de soep?”


Intermedi

Restaurant Intermedi staat voor puur eten en genieten in een eenvoudige ambiance. Oprichters Caspar en Alina, broer en zus, hebben dit concept in twintig jaar tijd eigenhandig vormgegeven; van experimenteren in eigen keuken tot het charmante restaurant van nu. Sinds 2013 worden jullie bijgestaan door souschef Koert. Samen hebben jullie toegewerkt naar die ene trofee: een Michelin-ster. In 2018 was het zo ver! Deze eer koesteren jullie tot op de dag van vandaag.
Lees verder “Intermedi”